Σοβαρό κενό ασφαλείας στο iOS επιτρέπει τον απομακρυσμένο έλεγχο των iPhone

, Σοβαρό κενό ασφαλείας στο iOS επιτρέπει τον απομακρυσμένο έλεγχο των iPhone

Ένα σοβαρό κενό ασφαλείας εντοπίστηκε στην default Mail εφαρμογή τόσο των iPad όσο και των iPhone στο iOS 13. Μία ομάδα ασφαλείας ονόματι ZecOps χαρακτηρίζει την ευπάθεια ως “zero-click exploit” πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται ο χρήστης να αντιδράσει με κάποιο παραπλανητικό link ή το οτιδήποτε άλλο ώστε ο hacker να λάβει πρόσβαση στο smartphone για τον απομακρυσμένο έλεγχο του.

Επιπλέον, η ZecOps υποστηρίζει ότι αυτό το σοβαρό κενό ασφαλείας εντοπίζεται τόσο στο iOS 13 όσο και το iOS 12, ωστόσο η Apple με την iOS 13.4.5 beta έκδοση, η οποία θα διατεθεί το επόμενο διάστημα, θα διορθώσει το κενό ασφαλείας.

Όπως προαναφέρθηκε, το πρόβλημα είναι εξαιρετικά σημαντικό καθώς οι χρήστες δεν χρειάζεται να παραπλανηθούν από τον επιτιθέμενο. Η ZecOps εντόπισε αρκετά στοιχεία από επιθέσεις οι οποίες χρησιμοποίησαν αυτό το κενό ασφαλείας. Σύμφωνα με την αναφορά, τα κακόβουλα μηνύματα που αποστέλλονταν και χρησιμοποιούνταν ώστε οι hacker να λάβουν πρόσβαση στην συσκευή, στην συνέχεια διαγράφονταν.

Ένα ελάττωμα της ευπάθειας είναι ότι απαιτεί την αποστολή ενός σχετικά μεγάλου email τα οποία αρκετές φορές μπλοκάρονται. Ο ιδρυτής του ZecOps, Zuk Avraham, σημείωσε ότι το exploit δεν ισχύει για εφαρμογές Gmail ή Outlook στο iOS αλλά δεν είναι σαφές αν το Gmail επηρεάζεται στην περίπτωση που ανοίξει μέσα από την Apple Mail εφαρμογή.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.