Spotify: Αποκτά υποστήριξη ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων

Spotify, Spotify: Αποκτά υποστήριξη ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων

Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA) αποτελεί βασικό στοιχείο πολλών διαδικτυακών υπηρεσιών εδώ και χρόνια, προστατεύοντας τον λογαριασμό σας όχι απλώς απαιτώντας τον κωδικό πρόσβασής σας, αλλά και έναν κωδικό ελέγχου ταυτότητας που μπορεί να παραδοθεί μέσω SMS, στο email σας ή από μια αποκλειστική εφαρμογή.

Το Spotify φαίνεται ότι επιτέλους έχει ενεργοποιήσει μια στοιχειώδη μορφή ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων για ένα πολύ μικρό υποσύνολο των κανονικών λογαριασμών του, σύμφωνα με αναφορές στο Reddit. «Στοιχειώδες» θεωρείται γιατί αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να υπάρχει τρόπος να το ενεργοποιήσετε ή να το απενεργοποιήσετε, και επίσης δεν μπορείτε να επιλέξετε πώς θα λειτουργήσει.

Έτσι, σας στέλνει μόνο τον κωδικό 2FA μία φορά μέσω email και δεν υπάρχει καμία υποστήριξη για εφαρμογές δημιουργίας κώδικα 2FA.

Η δυνατότητα δεν έχει καν ανακοινωθεί επίσημα και λογικά θα βελτιωθεί προτού γίνει διαθέσιμη ευρύτερα.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Spotify

To Spotify γίνεται – ξανά – ακριβότερο

Το Spotify αυξάνει ξανά τις τιμές του ανακοινώνοντας ότι, από τον Ιούλιο, το premium πακέτο θα κοστίζει 11,99 $ το μήνα, από 10,99 $.

Business Apple Spotify

Η Apple αμφισβητεί το αντιμονοπωλιακό πρόστιμο ύψους 1,8 δισ. ευρώ για το Spotify

Τον Μάρτιο, επιβλήθηκε στην Apple τεράστιο πρόστιμο 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ για μια καταγγελία που υποβλήθηκε αρχικά από το Spotify το 2019.

Business Spotify

Spotify: Kατηγορείται για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων από μουσικούς εκδότες

H NMPA έστειλε επιστολή διακοπής στο Spotify, κατηγορώντας το ότι χρησιμοποιεί το περιεχόμενο των μελών της χωρίς την κατάλληλη άδεια.

Software Spotify

Spotify: Εγκαινιάζει νέα λειτουργία τεχνητής νοημοσύνης – Θα δημιουργείς λίστα αναπαραγωγής με βάση περιγραφές

Το Spotify είχε ήδη επιτυχία με τη δημοφιλή του λειτουργία ΑΙ DJ και τώρα η υπηρεσία streaming μουσικής φέρνει το ΑΙ στη δημιουργία playlist.