Spotify: Ξεπέρασε για πρώτη φορά τους 600 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες

Spotify, Spotify: Ξεπέρασε για πρώτη φορά τους 600 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες

To Spotify ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τελευταίο τρίμηνο του 2023 και τα νούμερα ήταν πραγματικά εντυπωσιακά.

Η δημοφιλής πλατφόρμα ροής μουσικής ξεπέρασε τους 600 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες σπάζοντας το ρεκόρ της. Η σουηδική εταιρεία πρόσθεσε σε αυτό το διάστημα 28 εκατομμύρια χρήστες.

Τα έσοδα για ολόκληρο το 2023 ήταν 3,7 δισεκατομμύρια ευρώ, πετυχαίνοντας αύξηση 16% από το 2022. Τα λειτουργικά έσοδα εμφάνισαν ζημία ύψους 75 εκατομμυρίων ευρώ αλλά τα έσοδα από διαφημίσεις έφτασαν τα 501 εκατομμύρια, σημειώνοντας ιστορικό υψηλό.

Οι 602 εκατομμύρια ενεργοί χρήστες περιλαμβάνουν 236 εκατομμύρια συνδρομητές Premium και οι υπόλοιποι αποτελούν μέρος της δωρεάν υπηρεσίας που συνοδεύεται από διαφημίσεις. Οι τελευταίοι δεν έχουν πρόσβαση σε λειτουργίες όπως η μη τυχαία αναπαραγωγή και η λήψη μουσικής για ακρόαση εκτός σύνδεσης. Οι χρήστες που πληρώνουν αυξήθηκαν από 205 εκατομμύρια το τέταρτο τρίμηνο του 2022, κάτι που αντιστοιχεί σε αύξηση 15%.

Spotify, Spotify: Ξεπέρασε για πρώτη φορά τους 600 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες

Τα οικονομικά αποτελέσματα επιβεβαιώνουν πως το Spotify γνωρίζει ανάπτυξη σε όλες τις περιοχές που προσφέρει τις υπηρεσίες του, με την αγορά της Λατινικής Αμερικής να σημειώνει τη μεγαλύτερη άνοδο.

Όπως αναφέρουν τα δεδομένα της μουσικής πλατφόρμας, 225 εκατομμύρια χρήστες συντονίστηκαν για το Spotify Wrapped, την καμπάνια για το τέλος του έτους που συγκέντρωνε τις μουσικές συνήθειες και συνέθετε το μουσικό προφίλ του κάθε χρήστη.

Οι συνδρομητές του Spotify στις ΗΠΑ έχουν πλέον πρόσβαση σε 200 χιλιάδες βιβλία ήχου με δυνατότητα ακρόασης έως και 15 ωρών το μήνα. Οι προσδοκίες για το πρώτο τρίμηνο του 2024 είναι η βάση χρηστών να φτάσει τα 618 εκατομμύρια, ενώ οι συνδρομητές του Premium προβλέπεται να αυξηθούν κατά 3 εκατομμύρια.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Spotify

Spotify: Εγκαινιάζει νέα λειτουργία τεχνητής νοημοσύνης – Θα δημιουργείς λίστα αναπαραγωγής με βάση περιγραφές

Το Spotify είχε ήδη επιτυχία με τη δημοφιλή του λειτουργία ΑΙ DJ και τώρα η υπηρεσία streaming μουσικής φέρνει το ΑΙ στη δημιουργία playlist.

Software Spotify

To Spotify ετοιμάζεται να αυξήσει τις τιμές – Έρχονται και νέα πακέτα

Το Spotify ετοιμάζεται να αλλάξει τις τιμές των πακέτων του και να φέρει νέες προσφορές, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Software featured Spotify

Spotify: Κυκλοφορεί μουσικά βίντεο σε συνδρομητές Premium σε 11 αγορές

Το Spotify ανακοίνωσε υποστήριξη για μουσικά βίντεο με περιορισμένο κατάλογο που είναι διαθέσιμος σε 11 αγορές.

Business Apple Spotify

Πρόστιμο 1,8 δισ. ευρώ στην Apple από την ΕΕ για αντιανταγωνιστική συμπεριφορά έναντι του Spotify

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέβαλε σήμερα στην Apple πρόστιμο 1,8 δισ. ευρώ για αντιανταγωνιστική συμπεριφορά σε αντίπαλες υπηρεσίες ροής μουσικής.