Σύμφωνα με έρευνα οι χρήστες ξόδεψαν 39,7 δισ. δολάρια σε εφαρμογές το πρώτο εξάμηνο του 2019

, Σύμφωνα με έρευνα οι χρήστες ξόδεψαν 39,7 δισ. δολάρια σε εφαρμογές το πρώτο εξάμηνο του 2019

Η Sensor Tower είναι μία στατιστική εταιρεία η οποία ασχολείται με εφαρμογές κινητών και εκδότες. Σε μία πρόσφατη έρευνα η εταιρεία ανακάλυψε ότι το πρώτο εξάμηνο του 2019 οι χρήστες ξόδεψαν συνολικά $39,7 δις σε εφαρμογές του App Store και Play Store.

Σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2018 παρατηρήθηκε μία αύξηση της τάξεως του 15,4% κάτι που σημαίνει ότι εάν διατηρηθούν οι ίδιοι ρυθμοί στο δεύτερο εξάμηνο του έτος, και συνολικά για το 2019, θα τεθεί νέο ρεκόρ ξοδέματος χρημάτων σε εφαρμογές.

, Σύμφωνα με έρευνα οι χρήστες ξόδεψαν 39,7 δισ. δολάρια σε εφαρμογές το πρώτο εξάμηνο του 2019

Αναφορικά, οι χρήστες του iOS ξόδεψαν $25,5 δις σε εφαρμογές του App Store κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2019, ποσό που είδε αύξηση κατά 13,2% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2018. Αντίστοιχα, οι χρήστες του Android ξόδεψαν $14,2 δις σε εφαρμογές ποσό που είχε 19,6% αύξηση σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

, Σύμφωνα με έρευνα οι χρήστες ξόδεψαν 39,7 δισ. δολάρια σε εφαρμογές το πρώτο εξάμηνο του 2019

Αυτοί οι αριθμοί συμφωνούν με παλαιότερη στατιστική έρευνα που είχαμε δει στην οποία αναφερόταν ότι οι χρήστες iOS ξοδεύουν συνολικά περισσότερα από τους χρήστες του Android. Όπως είναι αναμενόμενο, οι εφαρμογές με τα περισσότερα έσοδα ανήκουν στην κατηγορία των παιχνιδιών και κέρδισαν συνολικά $29,6 δις.

, Σύμφωνα με έρευνα οι χρήστες ξόδεψαν 39,7 δισ. δολάρια σε εφαρμογές το πρώτο εξάμηνο του 2019

Επίσης, η εταιρεία αναφέρει τις εφαρμογές και τα παιχνίδια με τα υψηλότερα κέρδη για το ίδιο χρονικό διάστημα. Στην πρώτη θέση των παιχνιδιών βρίσκεται το Arena of Valor ή αλλιώς Honor of Kings το οποίο κέρδισε $728 εκατομμύρια, στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Fate / Grand Order με $628 εκατομμύρια, και στην τρίτη το Monster Strike με κέρδη $566 εκατομμύρια.

, Σύμφωνα με έρευνα οι χρήστες ξόδεψαν 39,7 δισ. δολάρια σε εφαρμογές το πρώτο εξάμηνο του 2019

Όσον αφορά τις εφαρμογές, την πρώτη θέση κατέκτησε το Tinder με $497 εκατομμύρια κέρδη, στη δεύτερη το Netflix με κέρδη $399 εκατομμύρια και στην τρίτη η Tencent Video η οποία έβγαλε $278 εκατομμύρια.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου οι χρήστες του Android εγκατέστησαν σχεδόν 42 δις εφαρμογές και οι χρήστες του iOS μόνο 14,2 δις. Ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι οι χρήστες του iOS κατεβάζουν σχεδόν 66% λιγότερες εφαρμογές, το App Store καταφέρνει ακόμη να έχει τα διπλάσια έσοδα από το Play Store.

Τέλος, οι εφαρμογές που κατέβασαν οι περισσότεροι χρήστες και στις δύο πλατφόρμες είναι το WhatsApp, το Messenger, το Facebook, το TikTok και το Instagram

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Sups

Αναμενόμενη η αλματώδης ς αύξηση στα services των εταιρειών και δεν εκπλήσσομαι για τα κέρδη του tinder 😁

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business App Store Apple Apple App Store

Apple app store: Δυσαρεστημένη η ΕΕ με τους νέους κανόνες και τις χρεώσεις

H Apple έχει ανακοινώσει τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούν οι προγραμματιστές για να κάνουν τις εφαρμογές τους διαθέσιμες.

Software App Store Apple iOS

Apple: Νέα δυνατότητα λήψης εφαρμογών απευθείας από ιστότοπους στην ΕΕ

Η Apple ανακοίνωσε τρεις επιπλέον αλλαγές για προγραμματιστές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επιτρέποντάς τους να διανέμουν εφαρμογές απευθείας από ιστοσελίδες.