Tech How-to, Formula 1 2012 πως θα ακολουθήσω την σεζόν στο smartphone

Για τους απανταχού οπαδούς της Formula 1 το 2011 ήταν μία καλή χρονιά όσον αφορούσε την διατιθέμενη πληροφόρηση στα smartphone. Το επίσημο app, τόσο σε Android όσο και σε iOS (και όχι μόνο), προσέφερε live timing και live σχολιασμό κατά την διάρκεια του αγώνα συμπληρώνοντας έτσι την τηλεοπτική κάλυψη.

Ήταν μία υποδειγματική περίπτωση συνεργασίας των μέσων μιας και από την μία μεριά η εικόνα εστιαζόταν στην δράση όπως αυτή περνούσε μέσα από το μάτι στου σκηνοθέτη, και από την άλλη τα δεδομένα χρόνων και θέσεων των όλων των μονοθεσίων ήταν διαθέσιμα για όποιον ήθελε να πληροφορηθεί περισσότερο. Μάλιστα κατά την διάρκεια των διαφημιστικών διαλλειμάτων της μετάδοσης του Alpha το smartphone ή η ταμπλέτα ήταν η κύρια πηγή πληροφόρησης της εξέλιξης του αγώνα. Αυτά όμως το 2011. Τι γίνεται το 2012;

Φέτος τα πράγματα άλλαξαν. Είναι γεγονός ότι η εφαρμογή του 2011 δεν ήταν βελτιστοποιημένη για ταμπλέτες και έπαιζε καλύτερα στις οθόνες των smartphone. Επίσης τα γραφικά ήταν μεν ικανοποιητικά αλλά δεν μπορούσαν να χαρακτηριστούν πλούσια και δεν έδιναν σημαντικές πλέον πληροφορίες όπως το ποιον τύπο ελαστικών φορούσε το κάθε αυτοκίνητο. Έτσι λογικά σκεπτόμενοι οι ιθύνοντες του σπορ έφτιαξαν μία νέα επίσημη εφαρμογή με πλουσιότερα γραφικά, ακόμα περισσότερα στοιχεία, αλλά και δυνατότητα καλύτερης παρακολούθησης live της θέσης των αυτοκινήτων μέσα στην πίστα.

Αυτά για τα καλά νέα. Δυστυχώς υπάρχουν και δυσάρεστα νέα, τουλάχιστον για την τσέπη μας. Το τόσο σημαντικό live timing αφαιρέθηκε από την δωρεάν έκδοση της εφαρμογής και έτσι ουσιαστικά, εκτός από αποτελέσματα, η δωρεάν έκδοση περιορίστηκε σε ένα demo της επί πληρωμή έκδοσης. Η επί πληρωμή έκδοση που «ξεκλειδώνει» όλα τα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά κοστίζει το τσουχτερό ποσό των 22,99 ευρώ για την σεζόν του 2012. Τα σχόλια, όπως είναι αναμενόμενο, από τα εκατομμύρια φίλους του σπορ είναι τουλάχιστον «καυστικά» για την απόφαση του να αφαιρεθούν δυνατότητες από την δωρεάν έκδοση αντί του να προστεθούν όπως θα περίμενε κανείς.

Υπάρχει ευτυχία χωρίς το ζητούμενο ποσό; Η Formula 1 αναφέρει ότι το live timing παραμένει δωρεάν στο διαδικτυακό της τόπο. Το site είναι φυσικά προσβάσιμο και μέσω smartphone ή ταμπλέτας, αλλά εδώ χρειάζεται προσοχή. Το live timing είναι προσβάσιμο μόνο στην παραδοσιακή μορφή του site και όχι στην mobile έκδοση του. Αν λοιπόν σας ενδιαφέρει να βλέπετε live τα χρονόμετρα της πίστας, μπείτε μέσω του browser του smartphone στο www.formula1.com. Αν δείτε την επιλογή μεταξύ Yes Go to mobile.formula1.com και No Continue to desktop site επιλέξετε φυσικά το δεύτερο και μην τσεκάρετε το Remember my choice για να μπορείτε να μεταφέρεστε όποτε θέλετε από το ένα στο άλλο. Μάλιστα αυτή είναι και η λύση του 2012 για την απερχόμενη πλατφόρμα Symbian.

Υπάρχουν άλλες δωρεάν λύσεις; Θα αναφέρω το ESPNF1 σε Android και σε iOS το οποίο πέρα από την πολύ ενδιαφέρουσα ειδησεογραφία του (στα αγγλικά), κατά την διάρκεια του αγώνα ή των δοκιμών κατάταξης διαθέτει ένα βασικό live timing με τις θέσεις των μονοθεσίων. Εσείς έχετε εντοπίσει κάποια άλλη δωρεάν εφαρμογή live timing;

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Κωνσταντίνος Αθ.

m.formula1.com

Δεν νομίζω ότι υπάρχει καλύτερη λύση – Ειδικά στα WP7+ το κάνεις pin και είναι σαν εφαρμογή…

Καλή σας μέρα!

sql

H 1η εφαρμογή που προτείνεις έχει την χαμηλότερη ever βαθμολογία που έχω δει στο google play
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.softpauer.f1timingapp2012.basic

Η 2η κάνει μόλις 24ευρώ!

Χμ, θα αρκεστώ στο m.formula1.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Reviews EDISION How To οδηγοί τεχνολογίας

Προγραμματιζόμενα τηλεχειριστήρια 2-in-1 EDISION: How To

Τα γνήσια 2 σε 1 τηλεχειριστήρια της EDISION είναι συμβατά με όλους τους δέκτες νέας γενιάς της εταιρείας και έτοιμα προγραμματισμένα με 4 ή 5 βασικές λειτουργίες για τηλεοράσεις SAMSUNG και LG.

Software featured How To οδηγοί τεχνολογίας

Windows 10: Πως να έχετε πολλαπλές επιφάνειες εργασίας [Οδηγός]

Σήμερα θα δούμε πως μπορείτε εύκολα και γρήγορα να έχετε παραπάνω από μία επιφάνειες εργασίας στα Windows 10 για να μη… βυθίζεστε στα εικονίδια!

Software Facebook featured How To οδηγοί τεχνολογίας

Πως να διαγράψετε εντελώς το λογαριασμό σας στο Facebook

Ένας αναλυτικός οδηγό για το πως μπορειτε να διαγράψετε εντελώς το λογαριασμό σας στο Facebook όταν και αν το αποφασίσετε.

Software featured How To οδηγοί τεχνολογίας Windows 10

Αυξήστε την ταχύτητα των Windows 10 PC κάνοντας εκκαθάριση Cache [How To]

Σήμερα θα δούμε πως μπορείτε να καθαρίσετε όλα τα αρχεία της προσωρινής μνήμης Cache για μεγαλύτερη ταχύτητα στο Windows 10 PC σας.