Tech How-to, Πως θα μοιραστείτε εύκολα και γρήγορα τα android apps του smartphone με τους φίλους σας

Βρήκατε το τέλειο νέο app για το ανδροειδές smartphone σας και θέλετε να μοιραστείτε την ανακάλυψη σας. Πως το λέτε εύκολα και γρήγορα στους φίλους σας; ή, ακόμα χειρότερα, τους λέτε προφορικά το όνομα της εφαρμογής αλλά αυτοί βρίσκουν άλλα αντί άλλων στο Google Play Store.

Το πρόβλημα πηγάζει από το ίδιο το Google Play Store και τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τις αναζητήσεις μιας και πρέπει να υποστηρίξει εκατοντάδες χιλιάδες apps. Έτσι ακόμα και αν έχετε γράψει το όνομα της εφαρμογής ακριβώς όπως έχει καταχωρηθεί στο Google Play Store, μπορεί να μην σας εμφανιστεί στα αποτελέσματα της αναζήτησης ή να σας εμφανιστεί με πολύ χαμηλή προτεραιότητα. Επίσης έχετε υπόψη σας ότι το όνομα που βλέπετε στο εικονίδιο της εφαρμογής συχνά δεν είναι το ίδιο με το επίσημο όνομα της εφαρμογής(!). Μην στεναχωριέστε όμως. It’s an app world (and there is an app for that also). Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που ο κύριος σκοπός τους είναι ακριβώς αυτός: να διευκολύνουν το μοίρασμα των εφαρμογών Android. Πως το καταφέρνουν; Με πολύ κομψό τρόπο.

Καταρχήν φτιάχνουν μία λίστα με τις εφαρμογές σας. Έπειτα εσείς διαλέγετε όποια ή όποιες εφαρμογές επιθυμείτε να μοιραστείτε.Το τελικό βήμα είναι να επιλέξετε το πως θέλετε να γίνει η κοινοποίηση των συνδέσμων που δημιουργούνται. Υποστηρίζονται πολλοί μηχανισμοί όπως αποστολή μηνύματος email, αποστολή μέσω Bluetooth, αποστολή μέσω SMS, χρήση εφαρμογών που επιτρέπουν το «μοίρασμα» όπως Facebook και Twitter, αλλά και αντιγραφή στο clipboard για να χρησιμοποιήσει το σύνδεσμο κάποια άλλη εφαρμογή. Ένα πολύ ενδιαφέρον χαρακτηριστικό επίσης είναι ότι οι εφαρμογές μοιράσματος μπορούν να δημιουργήσουν QR codes στην οθόνη του smartphone σας.

————————————————————————————————————————————

Επεξεργάστηκε την 19 Ιανουαρίου 2022 18:06

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.