TikTok: Τεστάρει εφαρμογή streaming παιχνιδιών για υπολογιστή

, TikTok: Τεστάρει εφαρμογή streaming παιχνιδιών για υπολογιστή

To ΤikTok δοκιμάζει ένα νέο streaming software για desktop που ονομάζεται TikTok Live Studio και δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να μεταδίδουν ζωντανά πλάνα από παιχνίδια και άλλες εφαρμογές, σύμφωνα με το TechCrunch.

Το software προς το παρόν δοκιμάζεται με μικρό αριθμό χρηστών σε ορισμένες δυτικές αγορές, όπως λέει το TikTok, αλλά η επίσημη σελίδα του στον ιστότοπο του TikTok φαίνεται να έχει καταργηθεί από τη δημοσίευση.

Με την κυκλοφορία του, το TikTok Live Studio θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια ενδιαφέρουσα αλλαγή για τη στρατηγική live streaming της πλατφόρμας. Συμπεριλαμβάνοντας το game streaming, το φέρνει σε ανταγωνισμό με το Twitch, το YouTube Gaming και το Facebook Gaming.

Σύμφωνα με τον Zach Bussey, ο οποίος μοιράστηκε screenshots του TikTok Live Studio στο Twitter, το software είναι σε αρχικό στάδιο. Όπως αναφέρεται, υποστηρίζει streaming τόσο σε οριζόντιο όσο και σε κατακόρυφο προσανατολισμό και μπορεί να αντλήσει πλάνα από παιχνίδια, μεμονωμένα προγράμματα, κινητές συσκευές και κάμερες.

Μέχρι τώρα ήταν δυνατό το streaming από ένα desktop στο TikTok χρησιμοποιώντας λογισμικό τρίτων όπως το Streamlabs, αλλά μια σελίδα βοήθειας για το χαρακτηριστικό σημειώνει ότι η πρόσβαση είναι περιορισμένη και μόνο με πρόσκληση. Ακόμα, χρησιμοποιούνται υπηρεσίες τρίτων όπως το Loola.tv ως λύση για τη σύνδεση του TikTok με προγράμματα streaming όπως το OBS, αλλά ούτε αυτά είναι αξιόπιστα αφού μια σελίδα βοήθειας του Loola.tv σημειώνει ότι «το TikTok streaming είναι προς το παρόν απενεργοποιημένη για τους περισσότερους χρήστες» από τον Ιούλιο του 2021.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Instagram TikTok

TikTok: Ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί το Instagram με την εφαρμογή Notes για φωτογραφίες

To ΤikTok ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί ευθέως το Instagram με μια νέα εφαρμογή για φωτογραφίες που, όπως διέρρευσε, θα λέγεται Notes.

Internet TikTok

TikTok: Πώς να μπλοκάρεις έναν χρήστη – Οδηγός για να ποστάρετε ανενόχλητοι

Το TikTok είναι μία από τις πιο ταχύτατα αναπτυσσόμενες και πλέον δημοφιλείς πλατφόρμες δημιουργίας και δημοσίευσης περιεχομένου.

Business TikTok

TikTok: Πέτυχε ρεκόρ δαπανών 10 δισ. δολαρίων από χρήστες εντός εφαρμογής το 2023

Το Bloomberg δημοσίευσε μια ανάλυση των δαπανών σε εφαρμογές για το 2023, αποκαλύπτοντας μια αύξηση 11% στα έσοδα.

Software TikTok

Το TikTok βελτιώνει το mobile app του για foldable και tablet

To ΤikTok ανακοίνωσε πως κυκλοφορεί μια βελτιωμένη εμπειρία εφαρμογής για τις μεγαλύτερες mobile συσκευές, όπως είναι τα foldable και τα tablet.