Το ChatGPT αποκτά φωνή με τη νέα δυνατότητα Read Aloud

ChatGPT, Το ChatGPT αποκτά φωνή με τη νέα δυνατότητα Read Aloud

Μια μικρή, αλλά δυνητικά πολύ χρήσιμη, ενημέρωση που ονομάζεται Read Aloud κυκλοφόρησε η OpenAI για το ChatGPT.

Όπως μάλλον θα καταλάβατε από το όνομα, το Read Aloud επιτρέπει στο ChatGPT να διαβάζει τις απαντήσεις του στη γλώσσα του χρήστη, με τους χρήστες να έχουν τη δυνατότητα επιλογής πέντε διαφορετικών φωνών. Σκοπός του είναι να κάνει πιο εύκολη τη χρήση του chatbot όταν βρίσκεστε εν κινήσει και είναι διαθέσιμο τόσο για συσκευές Android όσο και iOS, αλλά και για τη web έκδοση.

Η OpenAI εξήγησε πως οι χρήστες κινητών συσκευών μπορούν να ενεργοποιήσουν τη νέα δυνατότητα πατώντας κάτω την απόκριση του ChatGPT για να ενεργοποιήσουν ένα αναδυόμενο μενού. Από εκεί μπορούν να επιλέξουν τη λειτουργία αφήγησης και να την ενεργοποιήσουν.

Στο web app θα πρέπει να γίνει κλικ σε ένα μικρό εικονίδιο μικροφώνου που έχει προστεθεί στη σελίδα, ακριβώς κάτω από το παράθυρο συνομιλίας.

Η εταιρεία δήλωσε χαρακτηριστικά ότι το Read Aloud μπορεί «να σας φανεί χρήσιμο όταν χρησιμοποιείτε το ChatGPT εν κινήσει, σε στιγμές που πρέπει να είστε hands-free ή σε περιπτώσεις όπου το να ακούτε ένα μήνυμα δυνατά σας βοηθά να το καταλάβετε καλύτερα».

Το Read Aloud έρχεται να προστεθεί και να συμπληρώσει τις δυνατότητες που παρουσιάστηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο, με τις οποίες οι χρήστες μπορούσαν να κάνουν ερωτήσεις ή να δώσουν εντολές χωρίς να πληκτρολογήσουν. Ωστόσο, το ChatGPT θα απαντούσε σε μορφή κειμένου. Τώρα, οι χρήστες μπορούν να ρυθμίσουν το chatbot ώστε να απαντά προφορικά. Συνδυάζοντας τις δύο λειτουργίες, οι χρήστες μπορούν πλέον να συμμετέχουν σε πραγματικές συνομιλίες με το ChatGPT.

Η OpenAI επισήμανε ότι η λειτουργία υποστηρίζει 37 γλώσσες με την κυκλοφορία, αλλά οι χρήστες δε χρειάζεται να ανησυχούν για το αν η δική τους περιλαμβάνεται στη λίστα, αφού το ChatGPT εντοπίζει αυτόματα τη γλώσσα τους και αποκρίνεται με τον ίδιο τρόπο.

Η δυνατότητα είναι διαθέσιμη τόσο με GPT-4 όσο και με GPT-3.5, ενώ έρχεται λίγες ώρες αφότου ένας από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές της OpenAI, η Anthropic PBC, ανακοίνωσε αυτό που φέρεται να είναι το πιο ισχυρό LLM που έγινε ποτέ.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet AI Apple safari

iOS 18: Η Apple θέλει να βάλει browsing assistant με χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης στο Safari

H Αpple θέλει να κάνει κάτι για να ξεχωρίσει το Safari από το Chrome, το Arc, το Edge, το Opera, τον Firefox και τους άλλους ανταγωνιστές.

Software AI featured Google

Google Photos: Τα εργαλεία επεξεργασίας με τεχνητή νοημοσύνη διαθέσιμα σε όλους τους χρήστες χωρίς συνδρομή

Η Google ανακοίνωσε ότι τα εργαλεία που υποστηρίζονται από AI στο Google Photos θα είναι διαθέσιμα σε οποιονδήποτε χρησιμοποιεί την εφαρμογή.

Software ChatGPT

Πλέον μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ChatGPT χωρίς να έχεις λογαριασμό

H OpenAI επεκτείνει τη διαθεσιμότητα των εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης, επιτρέποντας τη χρήση του ChatGPT χωρίς λογαριασμό.

Software AI Bixby Samsung

Η Samsung θέλει να φέρει τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη στο Bixby

Η παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη είναι το χαρακτηριστικό με το οποίο ασχολούνται όλοι οι κολοσσοί και προσπαθούν να εντάξουν στις συσκευές τους.