Software

Το Gmail αλλάζει εμφάνιση και προσθέτει νέες λειτουργίες

Η Google ετοιμάζει ένα ολικό φρεσκάρισμα του Gmail όχι μόνο εμφανισιακά, υιοθετώντας στοιχεία του material design, αλλά προσθέτοντας νέες λειτουργίες όπως τα smart replies και την επιλογή να κάνουμε snooze τα mail.

Πιο συγκεκριμένα, η πληροφόρηση για τη νέα εμφάνιση του Gmail επιβεβαιώθηκε με τη “διαρροή” των screenshot που μας αποκαλύπτει τις αλλαγές που έχουν γίνει. Μέσα σε άλλες, διαθέτει την επιλογή “έξυπνων” απαντήσεων στα email, δηλαδή μικρών απαντήσεων χωρίς να επιλέξουμε την εντολή Reply, κάτι που θα μας εξοικονομήσει χρόνο. Επιπλέον, υπάρχει πρόσβαση μέσω μιας μπάρας εργαλείων στις εφαρμογές Calendar και Keep.

Η νέα εφαρμογή Keep όπου μπορούμε να κρατάμε σημειώσεις.

Η εφαρμογή Calendar στη μπάρα εργαλείων τοποθετημένη στη δεξιά πλευρά του Gmail.

Η μπάρα εργαλείων με τις εφαρμογές τοποθετημένες για άμεση πρόσβαση.

Ανανεωμένη είναι και η εφαρμογή Tasks η οποία είναι ενσωματωμένη μέσα στο περιβάλλον εργασίας του Gmail. Μπορούμε να σημειώνουμε τη λίστα με ό,τι έχουμε να κάνουμε για να έχουμε όλη μας τη δραστηριότητα συγκεντρωμένη σε μια οθόνη η οποία φαίνεται πως θα είναι πλήρως ανανεωμένη εμφανισιακά αλλά και ουσιαστικά.

Σημαντικό είναι πως στο νέο Gmail υπάρχουν τρεις επιλογές για το πως θα εμφανίζεται το Gmail, με την πρώτη να είναι η κανονική (Default) στην οποία ο χρήστης θα μπορεί να βλέπει το είδος του συνημμένου αρχείου που περιέχει το email που έχει λάβει και μπορεί να είναι εικόνα, διαφάνεια, αρχείο κειμένου ή αρχείο υπολογιστικών φύλλων (excel).

Η δεύτερη επιλογή, Comfortable, αφαιρεί την προηγούμενη δυνατότητα με τα συνημμένα και τα εμφανίζει με τον κλασσικό συνδετήρα.

Η τρίτη επιλογή είναι η Compact η οποία είναι παρόμοια με την Comfort με τη διαφορά να βρίσκεται στο ότι εμφανίζει τα email σε πιο συμπτυγμένη μορφή.

Δεν είναι γνωστό το πότε θα γίνει η νέα έκδοση του Gmail διαθέσιμη αλλά φημολογείται πως η beta έκδοση θα γίνει διαθέσιμη τους προσεχείς μήνες, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε νεότερα για το Gmail στο Google I/O το Μάιο.

Πηγή

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Ιάκωβος Μπελώνιας

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.