Το Instagram Reels δημιουργεί μια δική του ρομποτική φωνή όπως αυτή του TikTok

, Το Instagram Reels δημιουργεί μια δική του ρομποτική φωνή όπως αυτή του TikTok

Το Instagram Reels είναι η πλατφόρμα βίντεο σύντομης μορφής του Instagram, παρόμοια με το Snapchat Spotlight και το YouTube Shorts. Το Instagram Reels πρόσθεσε τώρα μία νέα δυνατότητα μετατροπής κειμένου σε ομιλία. Με αυτό το νέο εργαλείο, οι χρήστες μπορούν πλέον να προσθέσουν προφορική αφήγηση στα βίντεό τους. Ο ανταγωνιστής της, TikTok, από την άλλη πλευρά, έχει καιρό αυτή τη λειτουργία και είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στην εφαρμογή.

Το TikTok μάλιστα, φημίζεται για αυτή του τη λειτουργία και τα βίντεο του είναι άμεσα αναγνωρίσιμα από την συγκεκριμένη ρομποτική φωνή που χρησιμοποιεί. Το Instagram προφανώς έχει εμπνευστεί από αυτή την τάση και προσφέρει τώρα την αντίστοιχη δική του λειτουργία. Η λειτουργία θα διαβάζει το κείμενο δυνατά, όταν είναι ενεργοποιημένη σε ένα βίντεο.

Αν και μερικοί άνθρωποι βρίσκουν ενοχλητική την ρομποτική φύση των φωνών που χρησιμοποιούνται, η λειτουργία είναι χρήσιμη για τους δημιουργούς που δεν θέλουν να βάλουν τη δική τους φωνή στα βίντεο τους. Η λειτουργία είναι κιόλας διαθέσιμη στην ενότητα Reels της εφαρμογής.

Οι δημιουργοί μπορούν να προσθέσουν αφήγηση κειμένου σε ομιλία στα βίντεό τους, προσθέτοντας κείμενο αρχικά σε ένα βίντεο στα Reels και μετά πατώντας το κουμπί κειμένου. Το κουμπί μενού με τριπλή κουκίδα περιλαμβάνει πλέον την επιλογή “κείμενο σε ομιλία”, που, όταν πατηθεί, παρουσιάζει δύο επιλογές φωνής και να διαλέξετε.

Η λειτουργία είναι απλή στη χρήση και, ένα έμμεσο bonus για το Instagram είναι πως, πλέον τα βίντεο του θα λάβουν μία παραπάνω αναγνωρισιμότητα, όπως αυτά του TikTok. Εκτός από τη μετατροπή κειμένου σε ομιλία, το Instagram Reels έχει προσθέσει επίσης και Voice Effects, μία λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες να τροποποιούν τον ήχο στο βίντεο τους με επιλογές όπως: “Announcer”, “Vocalist”, “Giant”.

Η Μένια Ράπτη σπουδάζει δημοσιογραφία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολείται με τα social media και τη φωτογραφία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software TikTok

TikTok: Πέρασε νομοσχέδιο στις ΗΠΑ που ίσως το απαγορεύσει μέσα σε ένα χρόνο

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ψήφισε νέο νομοσχέδιο που ενδεχομένως να απαγορεύσει την κινεζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης TikTok.

Software Instagram

Instagram: Θα θολώνει τις γυμνές φωτογραφίες που στέλνονται σε ανηλίκους

Το Instagram ετοιμάζεται να λανσάρει μια νέα λειτουργία ασφαλείας που θολώνει τις γυμνές εικόνες στα μηνύματα.

Software Instagram TikTok

TikTok: Ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί το Instagram με την εφαρμογή Notes για φωτογραφίες

To ΤikTok ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί ευθέως το Instagram με μια νέα εφαρμογή για φωτογραφίες που, όπως διέρρευσε, θα λέγεται Notes.

Software featured Instagram Meta

Instagram: Πλέον μπορείτε να επεξεργαστείτε τα DMs σας

To Instagram ανακοίνωσε ενημερώσεις για την πλατφόρμα που αφορούν τη δυνατότητα άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων.