Το iOS 13.2 κλείνει μόνο του εφαρμογές και οι χρήστες παραπονιούνται

iOS 13.2, Το iOS 13.2 κλείνει μόνο του εφαρμογές και οι χρήστες παραπονιούνται

Το iOS 13 παρουσιάζει διάφορα προβλήματα από την πρώτη στιγμή, ενώ η εταιρεία επέλεξε να καθυστερήσει την εισαγωγή κάποιων χαρακτηριστικών στη νέα έκδοση του OS. Τώρα, αρκετοί ιδιοκτήτες iPhones διαμαρτύρονται για μία ακόμη παράξενη συμπεριφορά του λειτουργικού που μπορεί να σχετίζεται με κάποιο σφάλμα στην έκδοση iOS 13.2.

Το πρόβλημα της μνήμης στο iOS 13.2

Πολλοί χρήστες του iOS 13 λένε ότι το λειτουργικό σύστημα “σκοτώνει” εφαρμογές στο παρασκήνιο πολύ πιο επιθετικά από ότι θα έπρεπε και αυτό φαίνεται να είναι πρόβλημα διαχείρισης της μνήμης.

Ο συχνός και άσκοπος τερματισμός των εφαρμογών έχει ως αποτέλεσμα ορισμένοι χρήστες να χάνουν την πρόοδο του κάθε app όταν μετακινούνται σε κάποιο άλλο, το οποίο ίσως απαιτεί περισσότερη μνήμη, έστω και αν κλείσουν τη μία εφαρμογή για ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Αυτό που προβληματίζει τους περισσότερους είναι ότι χάρη στις βελτιστοποιήσεις λογισμικού και τα εξελιγμένα εξαρτήματα θα έπρεπε τα iPhone να βελτιώνονται στη διαχείριση μνήμης, και όχι να γίνονται χειρότερα. Επιπλέον, δεν γνωρίζει κανείς αν πρόκειται για γενικό σφάλμα του iOS 13 ή κάτι που προέκυψε με την έκδοση iOS 13.2.

Βέβαια, θα μπορούσε να έχει κάποια σχέση με το πώς λειτουργεί το λογισμικό σε παλαιότερα iPhones, αλλά υπάρχουν αναφορές που σημειώνουν ότι προβλήματα στη διαχείριση της RAM εμφανίζονται ακόμη και στα μοντέλα iPhone 11 και iPhone 11 Pro, καθώς και στο iPad Pro.

Αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στο πόσο αυξημένες είναι οι απαιτήσεις σε μνήμη του νέου συστήματος κάμερας, ειδικά στις συσκευές Pro όπου υπάρχουν περισσότερα στοιχεία επεξεργασίας κατά τη λήψη φωτογραφιών και φυσικά ο επιπλέον φακός στην κάμερα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με την κακή διαχείριση μνήμης RAM στο iOS 13.2 είναι ότι μπορεί οι χρήστες να χάσουν την πρόοδο σε μια εφαρμογή ενώ βρίσκονται στη μέση μιας εργασίας, όπως για παράδειγμα το κείμενο κάποιου email ή την πρόοδο ενός βίντεο στο YouTube.

Μερικοί χρήστες αναφέρουν ότι εξαιτίας του προβλήματος έχασαν ολόκληρα κείμενα email, απλά και μόνο επειδή μεταφέρθηκαν για λίγο στο Spotify ή την κάμερα. Κάποιοι άλλοι, αναφέρουν ότι το iOS 13.2 ξεχνά την πρόοδο στα βίντεο του YouTube επειδή η εφαρμογή κάνει συχνά επανεκκινήσεις στο παρασκήνιο με σκοπό να μειώσει τον φόρτο στη μνήμη RAM.

Τι φταίει και ποια είναι η λύση

Είναι δύσκολο να πει κανείς ποιος ακριβώς είναι ο ένοχος και ίσως η Apple να προσφέρει λύση σε μια μελλοντική ενημέρωση. Το δεδομένο είναι ένα, όσοι χρήστες έχουν αναβαθμίσει τα smartphones τους μέχρι το iOS 13.2 αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με τη διαχείριση της μνήμης RAM.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nickolas

Και πάνω που έλεγα να πάρω iphone 11 pro max. Μετά από αυτό δεν παίζει, το θέλω για επαγγελματική χρήση δε θέλω να κλείνει εφαρμογές όποτε θέλει αυτό. Βέβαια με τόσο λίγη Ram λογικό είναι.

JR

Αστεία εταιρεία με αστεία προϊόντα, και 600 ευρώ να είχε το iPhone 11 και πάλι πολλά θα ήταν.

Chris_BMW

Ισχύει το έχω διαπιστώσει στο Xs Max ..
Είναι πρόβλημα της 13.2 δεν παρουσίαζε κάτι ανάλογο πριν .
Λογικά θα διορθωθεί λίαν συντόμως όπως αρμόζει σε επαγγελματικό τηλέφωνο με αντίστοιχου βεληνεκούς λειτουργικό αποδεδειγμένα μάλιστα …
Κανένας λόγος ανησυχίας

Vendetta

Με αυτά που γράφεις φίλε Chris για το συγκεκριμένο πρόβλημα όταν πριν λίγες ώρες για ένα πρόβλημα της Sammy στην beta έκφοση μου έγραφες ότι δεν πρόκειται να πάρεις Note πως είναι δυνατόν να προσπαθείς να πείσεις τους συντρόφους για την αντικειμενικότητά σου?
Αναμένω σοβαρή και τεκμηριωμένη άποψη. Θα επανέλθω οπωσδήποτε μετά την απάντησή σου.

George

Πραγματικά, άλλη μιά απογοήτευση, από μία εταιρεία που θέλει να θεωρεί τον εαυτό της σπουδαίο, όπως η Apple. Λύση υπάρχει, και την καλύτερη λύση την έχει υλοποιήσει η Xiaomi με το δικό της “βαριά” τροποποιημένο λειτουργικό σύστημα Android, δηλαδή το miui. Με το miui λοιπόν, ο χρήστης ο ΙΔΙΟΣ έχει τον απόλυτο έλεγχο για το τι θα συμβαίνει σε κάθε εφαρμογή ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ, όταν εκείνη θα μπαίνει στο παρασκήνιο. Μπορείς να αφήσεις το σύστημα να επιλέγει μόνο του για το τι θα γίνεται, ρύθμιση η οποία είναι και η προεπιλογή για όλες τις εφαρμογές. Μπορείς όμως να επιλέξεις να κλείνει αυτόματα, όταν θα τεθεί στο παρασκήνιο. Αυτό ακριβώς έχω επιλέξει, για πολλές εφαρμογές που τις χρησιμοποιώ μόνο στο προσκήνιο, και μετά όταν τις “αφήσω” θέλω αυτές να κλείσουν, να τερματίσουν εντελώς. Με αυτό τον τρόπο ελευθερώνεται μνήμη Ram, που σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν κατειλημμένη χωρίς να υπάρχει ανάγκη. Μπορείς, βεβαίως, και να επιλέξεις κάποιες εφαρμογές να μην κλείνουν ποτέ όταν θα τεθούν στο παρασκήνιο. Για παράδειγμα το Facebook για να μην χάνεις τις ειδοποιήσεις, εφαρμογές emails κτλ. Πέρα λοιπόν από την διαχείριση της Ram, ο χρήστης έχει και τον απόλυτο έλεγχο διαχείρισης ανά εφαρμογή για το εάν αυτή θα έχει… Συνέχεια »

John

Ισχύει, αυτό γράφει. Εγώ έχω το XS Max και το βλέπω κλείνει τις εφαρμογές αλλά όχι όλες, επίσης μπορεί να μην είναι πρόβλημα.. ίσως επιλογή από την Apple για εξοικονόμηση μπαταρίας, επίσης κάτι που έχω δει στο δικό μου κινητό. Το αφήνεις με 70% και το πιάνεις μετά από 6 ώρες και το βλέπεις 69%. Εγώ πάντως το έχω δει…

Βασιλης

Έλα ρε πλάκα κάνετε…το ios…..πάλι……????Ούτε το σάπιο android τέτοια κατάντια…😅🤣😅🤣😅🤣🤣😅😅🤣δώσε σανό μηλοεταιρια….

KnightRider

Είναι που η Apple έχει σταθερό και απροβλημάτιστο iOS…

PitBack

Ε κάποια στιγμή η τσιγκουνιά στα specs θα γυρίσει boomerang. Πρέπει να καταλάβουν οι applades ότι το λειτουργικό του είναι πολύ καλά optimized ( όχι τέλεια) αλλά οι εφαρμογές και η φωτογραφική θέλουν ραμ , τέλος. Ας το καταλάβουν αυτό και όχι να προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο. Το χρόνου θα έχουν 6gb ram και θα έχουν περάσει μόλις 3 χρόνια από τότε που είχαν 2gb, πάλι είχαν προβληματα και πάλι μας έλεγαν αλα ντα άλλων. Τι να σου κάνει το pro (επαγγελματικό κινητό εεε, αφού έχει το προ στο τίτλο) με 4 gb όταν παίζει όταν τραβας φωτό να δεσμεύει η κάμερα τα 2 για το processing?

Agnostos13

Είναι γεγονός ότι οι beta-testers δεν κάνουν την δουλειά που πρέπει!
Πολλοί περνάνε τις beta εκδόσεις για να έχουν τα τελευταία features και δεν κάνουν reports για να διορθώνονται βασικά bugs…

Γι αυτό και πάντα περιμένω τουλάχιστον μήνα για να δω αν αξίζει να περάσω την νέα έκδοση ή πρέπει να περιμένω…δυστυχώς!

ΑΝΔΡΕΑΣ

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ , ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ. Σ ΥΓ Χ Α Ρ Η Τ Η Ρ Ι Α!!
Επιτέλους ένας γνώστης σε βάθος! Παίρνουν τα παράσιτα αυτά τις νέες εκδόσεις κ αντί να κάτσουν ,γεμάτοι ευγνωμοσύνη για το innovation να γράψουν αναλυτικά τα όποια μικροπροβλήματα του λειτουργικού μας κ να ενημερώσουν έτσι τις αρτια καταρτισμένες ομάδες ανάπτυξης software (σενζεν κ περιχώρων), κάθονται κ γκρινιάζουν κ μας εκθέτουν!! Ας πούμε επιτέλος την αλήθεια πιστέ μου! Όλοι αυτοί είναι πλέον διπλοί πράκτορες των παραθυράκηδων κ ρομποτάκηδων που σκοπό έχουν να βλάψουν την θεά μας κ να απομακρύνουν πιστούς από το άρμα της. Θα τους αφήσουμε? ΟΧΙ ΠΟΤΕ 😒.Μαζί με BMW ,θα αποκρούουμε καθημερινά κ αγόγγυστα τέτοια φαινόμενα.
Υ.Γ Για κάθε cent που χάνει η μετοχή , εμείς φτάιμε! Πάρτε την Apple στα χέρια σας (Επίκαιρο)
Να αγαπάτε την ευθύνη, Να λέτε εγώ θα σώσω την θεά. Αν δε σωθεί, εγώ θα φταίω
Ελπίζω ήδη να έχεις πάρει συνδρομή APPLE tv + έτσι? Τσενι φερ Ανι στον δε χάνετε για κανέναν λόγο.

Petros

Πέθανε η Apple δυστυχώς… Όταν υπάρχουν note 10 plus η p30 Pro ποιος θα κοιτάξει iPhone?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.