Το iOS 14 θα φέρει ηχογράφηση κλήσεων μέσω δικτύου αλλά και FaceTime

iOS 14 call and facetime recording

Μετά τη Google, φαίνεται πως και η Apple θέλει να προφέρει τη δική της λύση για εγγενή καταγραφή των κλήσεων σε όσους χρήστες το επιθυμούν, παρά τους νόμους περί προστασίας προσωπικών δεδομένων που λίγους μήνες πριν έθεσε όλες τις εφαρμογές καταγραφής κλήσεων εκτός λειτουργίας.

Σύμφωνα με μία εικόνα που ανέβηκε από την κοινότητα του jailbreak, η Apple φαίνεται να εργάζεται πάνω στην ηχογράφηση των κλήσεων δικτύου και FaceTime, με την επιλογή να γίνεται κομμάτι του συστήματος. Αν κάποιος ενεργοποιήσει την σχετική επιλογή, όλες οι εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις του θα καταγράφονται, χωρίς να υπάρχει η επιλογή για παύση καταγραφής, παρά μόνο ολική απενεργοποίηση.

Ενδιαφέρει επίσης: Κυκλοφόρησε Jailbreak για όλες τις συσκευές με το πιο πρόσφατο iOS

Επιπλέον, ο χρήστης θα πρέπει να ειδοποιεί τα υπόλοιπα μέλη των συνομιλιών ότι ηχογραφούνται, όπως επίσης και να συμμορφωθεί με όλους τους νόμους που συνεπάγεται η εν λόγω πράξη. Τέλος, ο χρήστης πρέπει να μη δίνει τη συσκευή σε άλλον χρήστη όταν η ηχογράφηση είναι ενεργή.

Δε γνωρίζουμε αν η δυνατότητα ηχογράφησης γίνει διαθέσιμη σε όλες τις αγορές, καθώς σε πολλές χώρες υπάρχουν νόμοι που την απαγορεύουν. Όμως, αναμένουμε να μάθουμε περισσότερα για το νέο χαρακτηριστικό στις 22 Ιουνίου, όπου θα πραγματοποιηθεί η φετινή εκδήλωση WWDC 2020 της Apple. Να θυμίσουμε πως αναμένουμε το iOS 14 σε όλες τις συσκευές που τρέχουν αυτή τη στιγμή iOS 13.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dem

επιτελούς μια σωστή ηχογράφηση μόνη της η συσκευη σε κάθε κλήση ενημερώνει όλους ότι ηχογραφείτε η κληση ετσι δεν θα υπάρχουν κρυφές ηχογραφήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Android Malware

Προσοχή: Βρέθηκε malware στο APKPure app store

Το APKPure app store, στο οποίο βρίσκει κανείς APK για Android smartphones διαγνώστηκε με malware.

Software Google Play Store

Το ανανεωμενο Google Play Store έρχεται στις Android συσκευές

H μεγαλύτερη αλλαγή είναι η παύση χρήσης του hamburger menu στα αριστερά της μπάρας αναζήτησης.

Software

Fake εστιατόρια στην Αμερική κλέβουν την επωνυμία άλλων

Στις ΗΠΑ παρατηρήθηκε το φαινόμενο εστιατόριο να κλέβουν τα ονόματα άλλων και να εκμεταλλεύονται τις online παραγγελίες φαγητού.

Software Neuralink Elon Musk

Neuralink: Δείτε έναν πίθηκο να παίζει Pong με το μυαλό του

Η Neuralink κάνει επίδειξη των δυνατοτήτων της τεχνολογίας της, παρουσιάζοντας έναν πίθηκο να παίζει Pong.