Το iOS 14 θα φέρει ηχογράφηση κλήσεων μέσω δικτύου αλλά και FaceTime

iOS 14 call and facetime recording

Μετά τη Google, φαίνεται πως και η Apple θέλει να προφέρει τη δική της λύση για εγγενή καταγραφή των κλήσεων σε όσους χρήστες το επιθυμούν, παρά τους νόμους περί προστασίας προσωπικών δεδομένων που λίγους μήνες πριν έθεσε όλες τις εφαρμογές καταγραφής κλήσεων εκτός λειτουργίας.

Σύμφωνα με μία εικόνα που ανέβηκε από την κοινότητα του jailbreak, η Apple φαίνεται να εργάζεται πάνω στην ηχογράφηση των κλήσεων δικτύου και FaceTime, με την επιλογή να γίνεται κομμάτι του συστήματος. Αν κάποιος ενεργοποιήσει την σχετική επιλογή, όλες οι εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις του θα καταγράφονται, χωρίς να υπάρχει η επιλογή για παύση καταγραφής, παρά μόνο ολική απενεργοποίηση.

Ενδιαφέρει επίσης: Κυκλοφόρησε Jailbreak για όλες τις συσκευές με το πιο πρόσφατο iOS

Επιπλέον, ο χρήστης θα πρέπει να ειδοποιεί τα υπόλοιπα μέλη των συνομιλιών ότι ηχογραφούνται, όπως επίσης και να συμμορφωθεί με όλους τους νόμους που συνεπάγεται η εν λόγω πράξη. Τέλος, ο χρήστης πρέπει να μη δίνει τη συσκευή σε άλλον χρήστη όταν η ηχογράφηση είναι ενεργή.

Δε γνωρίζουμε αν η δυνατότητα ηχογράφησης γίνει διαθέσιμη σε όλες τις αγορές, καθώς σε πολλές χώρες υπάρχουν νόμοι που την απαγορεύουν. Όμως, αναμένουμε να μάθουμε περισσότερα για το νέο χαρακτηριστικό στις 22 Ιουνίου, όπου θα πραγματοποιηθεί η φετινή εκδήλωση WWDC 2020 της Apple. Να θυμίσουμε πως αναμένουμε το iOS 14 σε όλες τις συσκευές που τρέχουν αυτή τη στιγμή iOS 13.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dem

επιτελούς μια σωστή ηχογράφηση μόνη της η συσκευη σε κάθε κλήση ενημερώνει όλους ότι ηχογραφείτε η κληση ετσι δεν θα υπάρχουν κρυφές ηχογραφήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Apple MacBook featured

DaVinci Resolve 17.4: Πενταπλάσια ταχύτερη επεξεργασία 8K στα νέα MacBook Pro

Η Blackmagic αναφέρει ότι το DaVinci Resolve τρέχει έως και πέντε φορές πιο γρήγορα στο νέο MacBook Pro 14 ιντσών και 16 ιντσών, ακόμη και κατά την επεξεργασία βίντεο 8K.

Software Apple Apple App Store Google

Google: Μειώνει την προμήθεια των προγραμματιστών στο App Store

Τελευταία, συζητιέται αρκετά το θέμα της προμήθειας που παίρνουν η Google και η Apple από τους προγραμματιστές που δέχονται αγορές μέσω Play Store και App Store αντίστοιχα.

Software

Halloween προσφορές σε δηλοφιλές λογισμικό, όπως Window 10 με 7.4€

Η Microsoft κυκλοφόρησε πρόσφατα τα Windows 11 ως δωρεάν αναβάθμιση για όσους χρησιμοποιούν Windows 10 και έχει ξεκινήσει να ειδοποιεί τους χρήστες όταν είναι διαθέσιμες οι ενημερώσεις.

Software Harmony OS Huawei

Harmony OS: H Huawei ανακοινώνει 150 εκ. χρήστες

Στο πλαίσιο του Huawei Developer Conference, ανακοινώθηκε ότι το Harmony OS είναι εγκατεστημένο σε 150 εκατομμύρια συσκευές.