Το iOS 14 θα φέρει ηχογράφηση κλήσεων μέσω δικτύου αλλά και FaceTime

, Το iOS 14 θα φέρει ηχογράφηση κλήσεων μέσω δικτύου αλλά και FaceTime

Μετά τη Google, φαίνεται πως και η Apple θέλει να προφέρει τη δική της λύση για εγγενή καταγραφή των κλήσεων σε όσους χρήστες το επιθυμούν, παρά τους νόμους περί προστασίας προσωπικών δεδομένων που λίγους μήνες πριν έθεσε όλες τις εφαρμογές καταγραφής κλήσεων εκτός λειτουργίας.

Σύμφωνα με μία εικόνα που ανέβηκε από την κοινότητα του jailbreak, η Apple φαίνεται να εργάζεται πάνω στην ηχογράφηση των κλήσεων δικτύου και FaceTime, με την επιλογή να γίνεται κομμάτι του συστήματος. Αν κάποιος ενεργοποιήσει την σχετική επιλογή, όλες οι εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις του θα καταγράφονται, χωρίς να υπάρχει η επιλογή για παύση καταγραφής, παρά μόνο ολική απενεργοποίηση.

Ενδιαφέρει επίσης: Κυκλοφόρησε Jailbreak για όλες τις συσκευές με το πιο πρόσφατο iOS

Επιπλέον, ο χρήστης θα πρέπει να ειδοποιεί τα υπόλοιπα μέλη των συνομιλιών ότι ηχογραφούνται, όπως επίσης και να συμμορφωθεί με όλους τους νόμους που συνεπάγεται η εν λόγω πράξη. Τέλος, ο χρήστης πρέπει να μη δίνει τη συσκευή σε άλλον χρήστη όταν η ηχογράφηση είναι ενεργή.

Δε γνωρίζουμε αν η δυνατότητα ηχογράφησης γίνει διαθέσιμη σε όλες τις αγορές, καθώς σε πολλές χώρες υπάρχουν νόμοι που την απαγορεύουν. Όμως, αναμένουμε να μάθουμε περισσότερα για το νέο χαρακτηριστικό στις 22 Ιουνίου, όπου θα πραγματοποιηθεί η φετινή εκδήλωση WWDC 2020 της Apple. Να θυμίσουμε πως αναμένουμε το iOS 14 σε όλες τις συσκευές που τρέχουν αυτή τη στιγμή iOS 13.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dem

επιτελούς μια σωστή ηχογράφηση μόνη της η συσκευη σε κάθε κλήση ενημερώνει όλους ότι ηχογραφείτε η κληση ετσι δεν θα υπάρχουν κρυφές ηχογραφήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.