Το iOS 14 θα φέρει ηχογράφηση κλήσεων μέσω δικτύου αλλά και FaceTime

, Το iOS 14 θα φέρει ηχογράφηση κλήσεων μέσω δικτύου αλλά και FaceTime

Μετά τη Google, φαίνεται πως και η Apple θέλει να προφέρει τη δική της λύση για εγγενή καταγραφή των κλήσεων σε όσους χρήστες το επιθυμούν, παρά τους νόμους περί προστασίας προσωπικών δεδομένων που λίγους μήνες πριν έθεσε όλες τις εφαρμογές καταγραφής κλήσεων εκτός λειτουργίας.

Σύμφωνα με μία εικόνα που ανέβηκε από την κοινότητα του jailbreak, η Apple φαίνεται να εργάζεται πάνω στην ηχογράφηση των κλήσεων δικτύου και FaceTime, με την επιλογή να γίνεται κομμάτι του συστήματος. Αν κάποιος ενεργοποιήσει την σχετική επιλογή, όλες οι εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις του θα καταγράφονται, χωρίς να υπάρχει η επιλογή για παύση καταγραφής, παρά μόνο ολική απενεργοποίηση.

Ενδιαφέρει επίσης: Κυκλοφόρησε Jailbreak για όλες τις συσκευές με το πιο πρόσφατο iOS

Επιπλέον, ο χρήστης θα πρέπει να ειδοποιεί τα υπόλοιπα μέλη των συνομιλιών ότι ηχογραφούνται, όπως επίσης και να συμμορφωθεί με όλους τους νόμους που συνεπάγεται η εν λόγω πράξη. Τέλος, ο χρήστης πρέπει να μη δίνει τη συσκευή σε άλλον χρήστη όταν η ηχογράφηση είναι ενεργή.

Δε γνωρίζουμε αν η δυνατότητα ηχογράφησης γίνει διαθέσιμη σε όλες τις αγορές, καθώς σε πολλές χώρες υπάρχουν νόμοι που την απαγορεύουν. Όμως, αναμένουμε να μάθουμε περισσότερα για το νέο χαρακτηριστικό στις 22 Ιουνίου, όπου θα πραγματοποιηθεί η φετινή εκδήλωση WWDC 2020 της Apple. Να θυμίσουμε πως αναμένουμε το iOS 14 σε όλες τις συσκευές που τρέχουν αυτή τη στιγμή iOS 13.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dem

επιτελούς μια σωστή ηχογράφηση μόνη της η συσκευη σε κάθε κλήση ενημερώνει όλους ότι ηχογραφείτε η κληση ετσι δεν θα υπάρχουν κρυφές ηχογραφήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear AirPods Apple

Η Apple τεστάρει smart ring, γυαλιά και Airpods με κάμερες

Η Apple έχει σκεφτεί να αναπτύξει πολλά νέα wearable όλα αυτά τα χρόνια, όπως ένα smart ring για παρακολούθηση της υγείας.

Smartphones Apple iPhone 15 iPhone 15 Pro

iPhone 15: Πολλά παράπονα για διαρκή προβλήματα με το Bluetooth

Ορισμένοι χρήστες του iPhone 15 αντιμετωπίζουν διαρκώς προβλήματα σύνδεσης Bluetooth από τη στιγμή που κυκλοφόρησε η νέα σειρά.

Gear Apple featured

Apple: H πρώτη αναδιπλούμενη συσκευή της δεν θα είναι iPhone

Η Apple είναι στη φάση που σκέφτεται το σχεδιασμό της αναδιπλούμενης συσκευής της καθώς οι εργασίες για το project είναι εντατικές.

Software Apple iMessage iOS

iOS 17.4: Το iMessage αποκτά προστασία σε εξαιρετικά εξελιγμένες κβαντικές επιθέσεις

Η Apple ανακοίνωσε ένα νέο post-quantum κρυπτογραφικό πρωτόκολλο για την προστασία του iMessage που ονομάζεται PQ3.