Το iOS 14 θα φέρει ηχογράφηση κλήσεων μέσω δικτύου αλλά και FaceTime

iOS 14 call and facetime recording

Μετά τη Google, φαίνεται πως και η Apple θέλει να προφέρει τη δική της λύση για εγγενή καταγραφή των κλήσεων σε όσους χρήστες το επιθυμούν, παρά τους νόμους περί προστασίας προσωπικών δεδομένων που λίγους μήνες πριν έθεσε όλες τις εφαρμογές καταγραφής κλήσεων εκτός λειτουργίας.

Σύμφωνα με μία εικόνα που ανέβηκε από την κοινότητα του jailbreak, η Apple φαίνεται να εργάζεται πάνω στην ηχογράφηση των κλήσεων δικτύου και FaceTime, με την επιλογή να γίνεται κομμάτι του συστήματος. Αν κάποιος ενεργοποιήσει την σχετική επιλογή, όλες οι εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις του θα καταγράφονται, χωρίς να υπάρχει η επιλογή για παύση καταγραφής, παρά μόνο ολική απενεργοποίηση.

Ενδιαφέρει επίσης: Κυκλοφόρησε Jailbreak για όλες τις συσκευές με το πιο πρόσφατο iOS

Επιπλέον, ο χρήστης θα πρέπει να ειδοποιεί τα υπόλοιπα μέλη των συνομιλιών ότι ηχογραφούνται, όπως επίσης και να συμμορφωθεί με όλους τους νόμους που συνεπάγεται η εν λόγω πράξη. Τέλος, ο χρήστης πρέπει να μη δίνει τη συσκευή σε άλλον χρήστη όταν η ηχογράφηση είναι ενεργή.

Δε γνωρίζουμε αν η δυνατότητα ηχογράφησης γίνει διαθέσιμη σε όλες τις αγορές, καθώς σε πολλές χώρες υπάρχουν νόμοι που την απαγορεύουν. Όμως, αναμένουμε να μάθουμε περισσότερα για το νέο χαρακτηριστικό στις 22 Ιουνίου, όπου θα πραγματοποιηθεί η φετινή εκδήλωση WWDC 2020 της Apple. Να θυμίσουμε πως αναμένουμε το iOS 14 σε όλες τις συσκευές που τρέχουν αυτή τη στιγμή iOS 13.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dem

επιτελούς μια σωστή ηχογράφηση μόνη της η συσκευη σε κάθε κλήση ενημερώνει όλους ότι ηχογραφείτε η κληση ετσι δεν θα υπάρχουν κρυφές ηχογραφήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS macOS

Apple: Επείγουσα διόρθωση κενού ασφαλείας

Ένα σοβαρό κενό ασφαλείας ανακαλύφθηκε για το οικοσύστημα της Apple, με την εταιρεία να μιλά για μία σοβαρή απειλή.

Software Mozilla Firefox

Mozilla Firefox: Ανακοινώθηκε το τέλος υποστήριξης του FTP

Τέλος εποχής και για το File Transfer Protocol, ή αλλιώς FTP, από τον Mozilla Firefox, για λόγους ασφαλείας από την πιθανή διάδοση malware.

Software Google Samsung Wear OS

Google Wear OS 3: Ποια smartwatches θα πάρουν το update

H Google ξεκαθαρίζει ότι η νέα έκδοση του λειτουργικού της συστήματος για συσκευές που φοριούνται στο χέρι θα λέγεται Wear OS 3.

Software Hackers macOS

XLoader Spyware: Εξελίχθηκε και χτυπά πλέον το macOS

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως αναφορικά με ένα spyware με το όνομα XLoader, το οποίο μπορεί να μολύνει υπολογιστές με macOS.