To iOS 14 θα προσφέρει δυνατότητα real time ρύθμισης έντασης του ήχου

, To iOS 14 θα προσφέρει δυνατότητα real time ρύθμισης έντασης του ήχου

Σε μια προσπάθειά της να προστατέψει την ακοή των κατόχων iPhone η Apple προικίζει το iOS 14 με δυνατότητα ρύθμισης της έντασης του ήχου σε πραγματικό χρόνο. Μέσα από τη ρύθμιση αυτή μπορεί κανείς να δει εάν έχει ξεπεράσει τα όρια των decibel και κινδυνεύει η ακοή του από την παρατεταμένη έκθεση σε υψηλές εντάσεις.

Μέσα από το Control Center, οι κάτοχοι συσκευών με iOS 14 και iPad OS 14, θα μπορούν να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο την ένταση του ήχου που φτάνει στα αυτιά τους. Εάν η ένταση αυτή ξεπερνά τα 80 decibel που είναι το όριο θα υπάρχει άλλος χρωματικός τρόπος απεικόνισης της έντασης. Το πράσινο είναι καλό, το κίτρινο θέλει προσοχή και το κόκκινο είναι υπερβολικό.

Για να ενεργοποιήσει κανείς αυτή τη λειτουργία, αρκεί να πάει στα Settings, μετά να επιλέξει Control Center και έπειτα να κάνει swipe προς τα κάτω και από εκεί να επιλέξει την επιλογή Hearing. Εκεί θα πρέπει να γίνει tap στο εικονίδιο με το πράσινο σταυρό για να προστεθεί η δυνατότητα στις διαθέσιμες επιλογές.

, To iOS 14 θα προσφέρει δυνατότητα real time ρύθμισης έντασης του ήχου

Μόλις βάλει ο κάτοχος της συσκευής να ακούσει μουσική, εμφανίζεται η δυνατότητα της παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο της έντασης του ήχου, ενώ το χαρακτηριστικό αυτό προσφέρει ακόμα πιο αξιόπιστες μετρήσεις εάν συνδυάζεται η ακρόαση με Apple AirPods ή άλλες συμβατές με το iOS συσκευές ήχου.

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iOS iPad

iOS 17.4.1: Έρχεται η επόμενη ενημέρωση του iPhone – Τι θα περιλαμβάνει

Το iOS 17.4.1 και το iPadOS 17.4.1 αναμένεται να κυκλοφορήσουν εντός των επόμενων ημερών σε iPhone και iPad.

Smartphones Apple featured iPhone 15

iPhone 15: Χιουμοριστική διαφήμιση της Apple για τον αποθηκευτικό χώρο – “128 GB είναι πολλά”

Η τελευταία διαφήμιση της Apple για τα μοντέλα iPhone 15 εστιάζει στον χώρο αποθήκευσης της βασικής συσκευής.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.