Το Mandalorian AR Experience μας δείχνει για άλλη μία φορά το μεγάλο πρόβλημα του Android

Android, Το Mandalorian AR Experience μας δείχνει για άλλη μία φορά το μεγάλο πρόβλημα του Android

Η Google ανακοίνωσε πως κυκλοφορεί από σήμερα το Mandalorian AR Experience στο Play Store, όμως μας δείχνει για άλλη μία φορά το πρόβλημα του Android. Συγκεκριμένα, η εφαρμογή είναι συμβατή μόνο με κάποια 5G μοντέλα, κάτι που το δεχόμαστε αφού υπάρχει η στροφή προς τα νέα δίκτυα.

Πάμε λοιπόν να δούμε γιατί το Mandalorian AR Experience είναι η αφορμή για να δούμε το μεγάλο πρόβλημα του Android γενικότερα. Η λίστα της Google περιλαμβάνει 27 μοντέλα διάφορων εταιρειών, οπότε ναι μεν δεν είναι πολλά αλλά καλύπτει μία μεγάλη γκάμα συσκευών.

Android, Το Mandalorian AR Experience μας δείχνει για άλλη μία φορά το μεγάλο πρόβλημα του Android

Προφανώς στη λίστα βρίσκονται τα 5G μοντέλα της Google, ναυαρχίδες των Xiaomi, Samsung, OnePlus, Motorola, Sharp, Sony και LG και το Galaxy A51 5G, ένα mid-range δηλαδή. Επίσης, βλέπουμε 5G μοντέλα και με Snapdragon 855, οπότε η εταιρεία δεν ξέχασε ότι από πέρσι κυκλοφόρησαν αρκετά μοντέλα με το 5G modem της Qualcomm.

Η λίστα των compatible συσκευών

Android, Το Mandalorian AR Experience μας δείχνει για άλλη μία φορά το μεγάλο πρόβλημα του Android

Όμως, αν κοιτάξει κάποιος πιο ξεκάθαρα τη λίστα, θα δει αρκετές ελλείψεις. Αρχικά, λείπουν τα Galaxy Fold και Galaxy Z Fold 2, οι δύο πιο premium συσκευές Android που κυκλοφόρησαν (πέραν του Mate XS, καθώς δεν έχει υπηρεσίες Google Play). Μπορεί κάποιος να νομίζει ότι δεν υπάρχουν γενικά foldables, όμως υποστηρίζονται κανονικά τα clamshell των Samsung και Motorola. Επίσης, αν αγοράσατε τη νέα σειρά Xiaomi Mi 10T απλά είστε άτυχοι, καθώς μόνο η σειρά Mi 10 υποστηρίζεται.

Επίσης, αν και βλέπουμε το Galaxy A51 5G, δε βλέπουμε το μεγαλύτερο και ακριβότερο Galaxy A71 5G. Όπως επίσης βλέπουμε να υποστηρίζεται το Sony Xperia 1 II, αλλά όχι το Xperia 5 II, που είναι κυριολεκτικά τα ίδια τηλέφωνα πέραν της οθόνης. Οπότε, με ποιο ακριβώς κριτήριο μία συσκευή υποστηρίζεται, όχι μόνο από το Mandalorian AR Experience, αλλά γενικά;

Η απάντηση είναι απλή: δεν έχουμε ιδέα. Αυτό λοιπόν είναι ένα μεγάλο πρόβλημα της Google, του Android και κατ’ επέκταση όλων των κατασκευαστριών εταιρειών. Μπορεί η Google να ανακοινώνει νέες λειτουργίες, αλλά δε γνωρίζουμε που θα παίζουν και αν παίζουν. Ευτυχώς πάντα υπάρχουν και οι “πλαγιές” λύσεις, καθώς μιλάμε για Android.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
johnhoston

Έτσι και αλλιώς δεν είναι διαθέσιμο για Ελλάδα 🙁

byron

μονο εγω ή ολο και περισσοτερες εφαρμογες/υπηρεσιες/προιοντα δεν ειναι διαθεσιμες στην ελλαδα?

Manolis

Καλά φοβερή ατυχία τι να πω, αυτά είναι τα ζόρικα της ανθρώπινης ύπαρξης. Χαχαχα
Βέβαια πολλές φορές πέρα από μεγάλο πρόβλημα το να χεις Android συσκευή είναι και η λύση επειδή μπορεις να περάσεις το apk και παίζει.
Προσωπικό παράδειγμα η photoshop camera, δεν ήταν διαθέσιμη αλλά την πέρασα στο κινητό μου (lg V30). 😉

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Fold 6: Η φθηνότερη έκδοση μπορεί να κοστίζει πολύ λιγότερο από όσο περιμέναμε

Εδώ και καιρό ακούγονται φήμες ότι η Samsung σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι μια φθηνότερη έκδοση του Galaxy Z Fold 6.

Smartphones Apple featured iPhone 15

iPhone 15: Χιουμοριστική διαφήμιση της Apple για τον αποθηκευτικό χώρο – “128 GB είναι πολλά”

Η τελευταία διαφήμιση της Apple για τα μοντέλα iPhone 15 εστιάζει στον χώρο αποθήκευσης της βασικής συσκευής.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.