Software

Το “Ok Google” δεν θα ξεκλειδώνει πλήρως το κινητό σας πλέον

Η Google κάνει πιο ασφαλή τη λειτουργία του “Ok Google”, αφαιρώντας το δικαίωμα που είχε η εφαρμογή, στο να ξεκλειδώνει πλήρως το κινητό σας τηλέφωνο. Η συγκεκριμένη εφαρμογή, είχε σκοπό να εμποδίσει κάποιον με φωνή παρόμοια με τη δική σας, να ξεκλειδώσει την συσκευή σας.

Η λειτουργία αυτή, επέτρεπε στους χρήστες να ξεκλειδώσουν εντελώς τις συσκευές τους. Πλέον το “Ok Google”, θα ανοίγει ορισμένες εφαρμογές όπως το ημερολόγιο Google, τα email, τις υπενθυμίσεις και κάποιες λίστες αγορών.

Η Google επέλεξε να μην συμπεριλάβει τη λειτουργία “Ξεκλείδωμα με φωνή” στο Pixel 3 και στο Pixel 3XL όταν τα κυκλοφόρησε το περασμένο φθινόπωρο. Παράλληλα, κατά την διάρκεια της CES 2019, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει τη λειτουργία αυτή σε όλες τις συσκευές Android.

Μέχρι πρότινος, θα μπορούσατε να πείτε κάτι όπως “Ok Google, τι καιρό έχει σήμερα;” και η συσκευή θα ξεκλείδωνε την οθόνη σας για να ανοίξει μια εφαρμογή καιρού. Τώρα, θα πρέπει να ξεκλειδώσετε τη συσκευή σας για να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία του βοηθού Google.

Πηγή

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.