To ΤikTok απαγορεύτηκε στις συσκευές των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ

tiktok, To ΤikTok απαγορεύτηκε στις συσκευές των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ

Στα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ απαγορεύεται πλέον να χρησιμοποιούν ή να κατεβάζουν τη δημοφιλή εφαρμογή κοινωνικών μέσων TikTok.

Η επικεφαλής, Catherine Szpindor, φέρεται να έδωσε εντολή στους νομοθέτες και το προσωπικό της Βουλής μέσω email να διαγράψουν το TikTok από οποιεσδήποτε κρατικές συσκευές που χρησιμοποιούν και απαγόρευσε επίσης τις μελλοντικές λήψεις της δημοφιλής εφαρμογής.

Αυτό αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα στο TikTok, το οποίο ήδη απαγορεύεται σε κρατικές συσκευές που χρησιμοποιούνται από το στρατό των Η.Π.Α., το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας.

Η απαγόρευση του TikTok από όλες τις κρατικές συσκευές είναι επίσης μέρος του προϋπολογισμού δαπανών 1,7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα. Αυτή τη στιγμή, 19 πολιτείες απαγορεύουν επίσης στο προσωπικό της τοπικής αυτοδιοίκησης να κατεβάζει και να χρησιμοποιεί το TikTok.

Μια ακόμη πιο αυστηρή απαγόρευση, που προτείνεται σε ένα δικομματικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε από τον Marco Rubio, μέλος της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας, εξετάζει την πλήρη απαγόρευση του TikTok στις ΗΠΑ.

Η πρόταση εισήχθη στη Βουλή και τη Γερουσία των ΗΠΑ με στόχο να «προστατεύσει τους Αμερικανούς από την απειλή που θέτουν ορισμένοι ξένοι αντίπαλοι που χρησιμοποιούν τρέχουσες ή πιθανές μελλοντικές εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης» και να αποτρέψει το TikTok και παρόμοιες εφαρμογές να «μάθουν ευαίσθητα δεδομένα για Αμερικανούς ή να διαδώσουν εκστρατείες επιρροής, προπαγάνδας και λογοκρισίας».

Το νομοσχέδιο στοχεύει να μπλοκάρει τις εφαρμογές μέσων κοινωνικής δικτύωσης με τουλάχιστον ένα εκατομμύριο μηνιαίους ενεργούς χρήστες στις ΗΠΑ που έχουν την έδρα τους σε χώρες «ανησυχίας», δηλαδή την Κίνα, την Κούβα, το Ιράν, τη Βόρεια Κορέα, τη Ρωσία και τη Βενεζουέλα. Το TikTok είναι σίγουρα η μεγαλύτερη και πιο δημοφιλής εφαρμογή κοινωνικών μέσων που ταιριάζει σε αυτό το προφίλ. Η TikTok και η ByteDance, η εταιρεία πίσω από την εφαρμογή, αναφέρονται και οι δύο στο νομοσχέδιο.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.