Wear OS: Η Google θέλει να προσθέσει νέα χαρακτηριστικά για την υγεία και την άσκηση

Wear OS, Wear OS: Η Google θέλει να προσθέσει νέα χαρακτηριστικά για την υγεία και την άσκηση

Τα Apple Watch κυριαρχούν στην αγορά των wearables και η Google με το Wear OS δυσκολεύεται να καλύψει τη διαφορά. Ένας από τους λόγους είναι ότι τα χαρακτηριστικά που προσφέρουν τα Wear OS smartwatches είναι ελλειπή σε σχέση με αυτά των έξυπνων ρολογιών της Apple.

Προσπαθεί να ανταγωνιστεί το watchOS

Το Droid Life ανακάλυψε ότι η Google ενδιαφέρεται να βελτιώσει το Wear OS. Γι’ αυτό κάνει μία έρευνα σχετικά με την εμπειρία των χρηστών κατά τη χρήση του λογισμικού. Ο αμερικανικός κολοσσός ενδιαφέρεται να μάθει πως οι χρήστες θα βελτίωναν το smartwatch λειτουργικό του, δίνοντας κατά κύριο λόγο έμφαση στην προσθήκη νέων χαρακτηριστικών σχετικά με την υγεία.

Μερικά από τα χαρακτηριστικά που φαίνεται να ενδιαφέρεται να προσθέσει η Google στο Wear OS είναι ο αυτόματος εντοπισμός της άσκησης, οι ειδοποιήσεις για καρδιακή αρρυθμία, οι ασκήσεις αναπνοής και η παρακολούθηση του έμμηνου κύκλου.

Επιπλέον, η Google ενδιαφέρεται να βελτιώσει την παρακολούθηση του ύπνου προσθέτοντας χαρακτηριστικά όπως η αναγνώριση της άπνοιας και τα έξυπνα ξυπνητήρια. Η έρευνα ρώταγε επίσης τους χρήστες αν ενδιαφέρονται να συνδέουν με το smartwatch τους εξοπλισμό γυμναστικής και ιατρικές συσκευές.

Τέλος, στην έρευνα συμπεριλήφθηκαν και λιγότερο συνηθισμένα χαρακτηριστικά όπως το SPO2, τα δεδομένα ποιότητας του αέρα ενός δωματίου και το micro-logging της δραστηριότητάς του χρήστη.

Να σημειώσουμε ότι δεν είναι σίγουρο αν η Google θα προσθέσει κάποια από αυτά τα χαρακτηριστικά στο Wear OS και αν ναι πότε θα συμβεί αυτό. Όμως είναι το πρώτο ουσιαστικό βήμα για να γίνουν τα smartwatches που τρέχουν το λειτουργικό της Google πιο ανταγωνιστικά.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.