Windows 10: Η Microsoft δοκιμάζει search εμπνευσμένο από το macOS Spotlight

Η Microsoft φαίνεται ότι πειραματίζεται με ένα νέο interface για το search των Windows 10, το οποίο είναι εμπνευσμένο από το macOS Spotlight της Apple. Οι αλλαγές περιλαμβάνονται στο τελευταίο build Windows 10 (17040), που δόθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Το νέο look αντικαθιστά το Cortana interface και είναι ένα σημάδι ότι η Microsoft στα Windows 10 θέλει να βελτιώσει το keyboard-based searching.

Η floating search bar περιλαμβάνει τα ίδια αποτελέσματα που θα βρεις στο Start Menu ή από την Cortana search bar στην τωρινή taskbar των Windows 10. Η μπάρα αναζήτησης ενεργοποιείται πατώντας τα πλήκτρα Win + S και όπως είπαμε μοιάζει αρκετά με το macOS Spotlight search interface.

Windows 10 apple spotlight search, Windows 10: Η Microsoft δοκιμάζει search εμπνευσμένο από το macOS Spotlight

Προς το παρόν η Microsoft δοκιμάζει το συγκεκριμένο interface και δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι θα το φέρει στο ευρύ κοινό. Όπως και να έχει όμως στόχος της είναι να κάνει την αναζήτηση στα Windows 10 πιο δυνατή και αναμένουμε να δούμε τι θα καταφέρει.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.