Windows 10 May 2019 Update: Βελτιωμένο σχεδιασμό, αύξηση επιδόσεων συστήματος και Start Menu app

Windows 10 May 2019 Update, Windows 10 May 2019 Update: Βελτιωμένο σχεδιασμό, αύξηση επιδόσεων συστήματος και Start Menu app

Το Windows 10 May 2019 Update (version 1903) είναι προ των πυλών και η ενημέρωση θα φέρει μεγάλες αλλαγές στο Start Menu. Η προεπιλεγμένη διάταξη του Start Menu έχει βελτιωθεί και θα είναι ενεργή άμεσα σε νέες συσκευές, νέες εγκαταστάσεις Windows και νέους λογαριασμούς χρήστη. Αυτό σημαίνει ότι αν κάνουμε clean install τα Windows 10 ή δημιουργήσουμε νέο λογαριασμό χρήστη η προεπιλεγμένη διάταξη του Start Menu θα έχει ένα πιο καθαρό και κομψό σχεδιασμό, με λιγότερα tiles και μία μόνο στήλη.

Η Microsoft πέρα από τις σχεδιαστικές αλλαγές, έκανε και μερικές σημαντικές αλλαγές για τη βελτίωση της απόκρισης του Start Menu. Αρχικά, πλέον θα έχουμε τη δυνατότητα να ξεκαρφιτσώνουμε έναν ολόκληρο φάκελο ή ένα πλήρες γκρουπ από tiles. Επιπλέον, στο Windows 10 May 2019 Update θα μπορούμε να κάνουμε απεγκατάσταση των προεγκατεστημένων εφαρμογών των Windows από το Start Menu.

Windows 10 May 2019 Update, Windows 10 May 2019 Update: Βελτιωμένο σχεδιασμό, αύξηση επιδόσεων συστήματος και Start Menu app

Το Windows 10 May 2019 Update θα φέρει και Fluent Design στοιχεία στο αριστερό πάνελ πλοήγησης, δηλαδή στο σημείο που μεταξύ άλλων φιλοξενεί και το κουμπί παροχής ενέργειας. Πέρα από τον ανανεωμένο σχεδιασμό το πλευρικό πάνελ θα επεκτείνεται όταν περνάμε το ποντίκι πάνω από οποιοδήποτε κουμπί, ώστε οι χρήστες να πληροφορούνται καλύτερα για τη λειτουργίας του κάθε εικονιδίου.

Επίσης, όταν υπάρχει μία ενημέρωση η οποία εκκρεμεί και πρέπει να κάνουμε επανεκκίνηση τον υπολογιστή μας, στο Windows 10 May 2019 Update το κουμπί απενεργοποίησης θα γίνεται πορτοκαλί.

Windows 10 May 2019 Update, Windows 10 May 2019 Update: Βελτιωμένο σχεδιασμό, αύξηση επιδόσεων συστήματος και Start Menu app

Τέλος, στο Windows 10 May 2019 Update το Start Menu θα αποκτήσει δική του διεργασία, με το όνομα StartMenuExperienceHost, την οποία θα μπορούμε να τη βλέπουμε στο Windows Task Manager. Αυτό θα βελτιώσει τις επιδόσεις και τα προβλήματα αναξιοπιστίας που αντιμετωπίζει τώρα. Το Start Menu θα ανοίγει πιο γρήγορα και σύμφωνα με τη Microsoft οι βελτιώσεις αυτές θα συμβάλλουν στη αύξηση των επιδόσεων ολόκληρου του συστήματος.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Apple Music Apple TV

Οι εφαρμογές Apple Music, TV και Devices διαθέσιμες στα Windows

Η Apple ετοιμάζεται εδώ και καιρό να φέρει τρεις βασικές εφαρμογές της στα Windows και, μετά από μήνες σε μορφή beta, τα app είναι διαθέσιμα.

Software featured Microsoft Windows 10

Η Microsoft θα αρχίσει να χρεώνει για ενημερώσεις ασφαλείας των Windows 10

Τα Windows 10 κυκλοφόρησαν πριν από σχεδόν δέκα χρόνια, στις 29 Ιουλίου 2015, και ο κύκλος ζωής τους φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του.

Software Microsoft Windows 10 Windows 11

Microsoft: Επιβεβαιώνει bug που εμποδίζει το άνοιγμα του Outlook στα Windows

Oι χρήστες των Windows 10 και 11 ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ένα σφάλμα που εμποδίζει την εκκίνηση του Outlook και άλλων εφαρμογών.

Software Android Windows 10

Google Play Games beta: Τα Android games έρχονται στο PC

H υπηρεσία Google Play Games για τα Windows βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία σε επιλεγμένες αγορές στον κόσμο.