Windows 11: Προσθέτουν αυτόματη προστασία από phising

Windows 11 phising, Windows 11: Προσθέτουν αυτόματη προστασία από phising

Η Microsoft προσφέρει αυτόματη προστασία από το phishing στους χρήστες των Windows 11, που θα τους ειδοποιεί για τυχόν πιθανές επιθέσεις.

Η βελτιωμένη προστασία από το phising ενσωματώνεται στο λειτουργικό σύστημα Windows 11 και εντοπίζει αυτόματα τον κίνδυνο όταν οι χρήστες πληκτρολογούν τον κωδικό πρόσβασής τους σε οποιαδήποτε εφαρμογή ή ιστότοπο. Τα Windows κατανοούν εάν αυτή η εφαρμογή ή ο ιστότοπος είναι ασφαλής. Εάν όχι, ειδοποιεί τους χρήστες για κίνδυνο, ανέφερε η Microsoft.

Οι διαχειριστές μπορούν να γνωρίζουν ακριβώς πότε έχει κλαπεί ένας κωδικός πρόσβασης και να είναι εξοπλισμένοι για καλύτερη προστασία από τέτοιες επιθέσεις. Όταν τα Windows 11 προστατεύουν από μία επίθεση phishing, αυτή η πληροφορία απειλής καταρράκτη για να προστατεύσει άλλους χρήστες των Windows που αλληλεπιδρούν με άλλες εφαρμογές και ιστότοπους που υφίστανται την ίδια επίθεση.

Τα Windows αναλύουν πού πραγματοποιείται η εισαγωγή κωδικού πρόσβασης. Για οποιαδήποτε μη ασφαλή χρήση του κωδικού πρόσβασης που πληκτρολογήθηκε για τη σύνδεση στη συσκευή Windows, ενημερώνει τους χρήστες ότι πρέπει να αλλάξουν τον κωδικό πρόσβασής τους και αναφέρει αυτόματα τη μη ασφαλή χρήση κωδικού πρόσβασης στο IT, ώστε το περιστατικό να μπορεί να παρακολουθηθεί. Εμφανίζεται μια προειδοποίηση διαλόγου αποκλεισμού που ζητά από τους χρήστες να αλλάξουν τον κωδικό πρόσβασής τους εάν πληκτρολογήσουν τον κωδικό πρόσβασής τους σε έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού ψαρέματος σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης Chromium ή σε μια εφαρμογή που συνδέεται με έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού ψαρέματος.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.