Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Windows 11, Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου. Όπως είπε, τερματίζει την υποστήριξη για το Windows Subsystem for Android (WSA), το υποκείμενο στοιχείο πίσω από το Amazon Appstore (και άλλες εφαρμογές Android) στα Windows 11.

Μόλις πριν από λίγα χρόνια – το 2021 – τα Windows 11 απέκτησαν επίσημη υποστήριξη για εφαρμογές Android χάρη σε μια VM που ονομάζεται Υποσύστημα Windows για Android (WSA). Με το WSA, οι χρήστες των Windows 11 μπορούσαν να εγκαταστήσουν και να τρέχουν σχεδόν το πλήρες φάσμα εφαρμογών για Android, προαιρετικά μέσω της αγοράς Android της Amazon – το Amazon Appstore – χάρη σε μια συμφωνία Amazon-Microsoft.

Η παύση της υποστήριξης από τη Microsoft θα λάβει χώρα μέσα στο 2024. Οι χρήστες των Windows 11 που έχουν ήδη εγκαταστήσει το Amazon Appstore ή τις εφαρμογές Android θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση σε αυτές τις εφαρμογές έως τις 5 Μαρτίου 2025. Ωστόσο, στο εξής, η Amazon σχεδιάζει να εμποδίσει τους νέους χρήστες να κάνουν λήψη του Amazon Appstore από το Microsoft Store, το κατάστημα εφαρμογών της Microsoft για Windows.

“Οι πελάτες μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν εφαρμογές Amazon Appstore που είχαν εγκαταστήσει στο παρελθόν και θα εξακολουθούν να μπορούν να λαμβάνουν ενημερώσεις εφαρμογών [μετά τις 6 Μαρτίου]”, έγραψε η Amazon σε ένα νέο blog post. “Οι προγραμματιστές δεν θα μπορούν πλέον να υποβάλλουν καθαρές νέες εφαρμογές που στοχεύουν τα Windows 11 μετά τις 5 Μαρτίου 2024, αλλά οι προγραμματιστές με μια υπάρχουσα εφαρμογή μπορούν να συνεχίσουν να υποβάλλουν ενημερώσεις εφαρμογών έως ότου διακοπεί πλήρως το Amazon Appstore στα Windows 11.”

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.