Windows 11: Δεν θα επιστρέφει το κλασικό Start Menu

, Windows 11: Δεν θα επιστρέφει το κλασικό Start Menu

Με την πρώτη γεύση που πήραμε από τα Windows 11, ξεκίνησε και η κουβέντα για το πώς θα μπορούσε κανείς να επιστρέψει στο κλασικό Start Menu. Μία αναβάθμιση στα Windows 11 αφαιρεί πλέον αυτή τη δυνατότητα από τους beta testers.

H Microsoft προχώρησε στη διάθεση του Windows 11 Insider Build 22000.65, που είναι η τελευταία, ενημερωμένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος για όσους έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα Windows Insiders. Στην πρόσφατη έκδοση αυτή, οι δοκιμαστές συνειδητοποίησαν ότι δεν είναι εφικτή πλέον η εφαρμογή του hack που επέτρεπε την επαναφορά του κλασικού start menu των Windows 10.

Η κίνηση αυτή της Microsoft δείχνει ότι η αλλαγή στον τρόπο χρήσης του υπολογιστή δεν είναι απλώς μία αισθητική επιλογή, αλλά μία κίνηση ουσίας για το οικοσύστημα των Windows εφαρμογών, κάτι που φάνηκε, άλλωστε, και από την παρουσίαση του νέου λειτουργικού.

Η αλλαγή του Start Menu για την Microsoft θεωρείται ως μία κίνηση ουσίας, κάτι στο οποίο θέλει να μείνουν πιστοί όλοι οι χρήστες των Windows.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
TechMentions

Φρίκη σκέτη αυτό το menu.. άρε Microsoft!

Nickolas

Ευκαιρία σε όσους δεν αρέσουν να αλλάξουν λειτουργικό, linux, chrome, macOS, επιλογές υπάρχουν.

TechMentions

MacOS και πάλι macOS!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.