Windows 11: Τρέχουν σε Lumia 950 XL και Raspberry Pi 4

Η συζήτηση για τα Windows 11 αφορά στις ελάχιστες απαιτήσεις, αλλά έχουν εμφανιστεί και διαφορετικές υλοποιήσεις. Ένα Lumia 950 XL και ένα Raspberry Pi 4 εμφανίστηκαν σε διαφορετικές αναρτήσεις στο Internet να τρέχουν κανονικά τα Windows 11.

Το στοιχείο αυτό δείχνει ότι τα Windows 11 θα μπορούν να τρέξουν σε υπολογιστές με επεξεργαστές αρχιτεκτονικής ARM, όπως συμβαίνει στην περίπτωση ενός παλιού (αλλά αγαπημένου Microsoft Lumia 950 XL). Το γεγονός ότι μία συσκευή του 2015 μπορεί να τρέχει χωρίς προβλήματα τα Windows 11, μπορεί να μην έρχεται ως έκπληξη για τους περισσότερους που ασχολούνται με τον πειραματισμό με τα λειτουργικά συστήματα της Microsoft, ενώ παρουσιάζεται και ένα σχετικό βίντεο όπου μπορεί κανείς να δει τα Windows 11 μέσα από την οθόνη του Lumia 950 XL.

, Windows 11: Τρέχουν σε Lumia 950 XL και Raspberry Pi 4

Σε άλλη ανάρτηση που εμφανίστηκε στο Reddit, βλέπουμε τα Windows 11 να τρέχουν κανονικά σε ένα Raspberry Pi 4, όπου υπάρχει επεξεργαστής Broadcom και πάλι με βάση την αρχιτεκτονική ARM, στο οποίο παρατηρείται ότι τα πράγματα γίνονται ταχύτερα από ό,τι συνέβαινε με τα Windows 10. Θα πρέπει εδώ να τονιστεί ότι όλες αυτές οι περιπτώσεις είναι βασισμένες σε μία παλαιότερη δοκιμαστική έκδοση του λειτουργικού.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured iOS

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών ΑΙ της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud.i

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17: Η TSMC μπορεί να μην έχει έτοιμα τα chipset 2nm για την Apple

H Apple έγινε το 2023 ο πρώτος κατασκευαστής smartphone που πρόσφερε συσκευές που τροφοδοτούνται από επεξεργαστή εφαρμογών 3 nm (AP).

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X100 Ultra: Μια επαγγελματική κάμερα που μπορεί να κάνει τηλέφωνα

Το X100 Pro της vivo διαθέτει ήδη μια καταπληκτική κάμερα, μία από τις καλύτερες που κυκλοφόρησαν τους τελευταίους μήνες σε smartphone.