Windows 11: Πιθανές οι αλλαγές στις προϋποθέσεις

Απέχουμε ακόμα αρκετά από την τελική επικράτηση των Windows 11, μας περιμένουν, όμως, ακόμα κάποιες εκπλήξεις. Η Microsoft φέρεται διατεθειμένη να κάνει αλλαγές στις προϋποθέσεις εγκατάστασης του update του λειτουργικού της συστήματος.

Ένα στοιχείο που φαίνεται να έχει προβληματίσει αρκετούς αναφορικά με τα Windows 11 είναι το στοιχείο του Trusted Platform Module 2.0 που απαιτεί το νέο λειτουργικό σύστημα, προκειμένου να μπορεί να εγκατασταθεί σε έναν υπολογιστή. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις Windows PC που δεν έχουν το συγκεκριμένο στοιχείο, ειδικά όταν γίνεται λόγος για συστήματα που συνθέτει κανείς μόνος του και δεν τα αγοράζει έτοιμα.

Οι πληροφορίες που έρχονται από το Διαδίκτυο εκτιμούν ότι ενδέχεται η Microsoft να αλλάξει την πολιτική της ως προς τις ελάχιστες απαιτήσεις για τα Windows 11, οπότε δεν θα αποτελεί έκπληξη εάν αλλάξουν οι προϋποθέσεις λίγο πριν από την ημερομηνία της έναρξης διάθεσης του update από τα Windows 10 σε Windows 11.

, Windows 11: Πιθανές οι αλλαγές στις προϋποθέσεις

Αναφορικά με το πότε θα είναι διαθέσιμα τα Windows 11, οι περισσότερες πηγές συμφωνούν ως προς το ότι αυτό θα γίνει το πρώτο μισό του 2022, εκτός από όσους είναι εγγεγραμμένοι στο πρόγραμμα Windows Insiders. Προφανώς, όσοι αγοράσουν καινούριο υπολογιστή λίγο νωρίτερα, ενδέχεται να δουν προεγκατεστημένο το νέο λειτουργικό σύστημα. Η Microsoft εκτιμάται ότι θα δώσει προτεραιότητα σε αυτούς τους νέους υπολογιστές και όχι στο update από τα Windows 10.

Τέλος, ένα στοιχείο που θα δουν όλοι οι χρήστες των Windows 11 θα είναι οι επανασχεδιασμένες βασικές εφαρμογές των Windows, όπως ο File Explorer, το μενού των Ρυθμίσεων, το Microsoft Photos, η νέα Ζωγραφική και το Σημειωματάριο, καθώς και οι επανασχεδιασμένες εφαρμογές για το Office.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
AntonyT

Πιθανόν να το λύσουν γιατί θα διαπιστώσουν ότι κόβουν αρκετά μηχανήματα που ενώ έχουν την απαραίτητη επεξεργαστική ισχύ τους επιβάλουν μια «ασφάλεια» που μπορεί να είναι επιλογή τους να την παραβλέψουν (δεν θα είναι περισσότερο ασφαλής εάν παραμείνουν στα Windows 10). Νομιζω ότι η λογική της επιβολής ήταν καθαρά για να αναγκάσουν τους χρήστες που τα μηχανήματα είχαν αυτό το πρωτόκολλο σε επίπεδο hardware, το είχαν απενεργοποιημένο, αλλά δεν είναι αυτή η σωστή προσέγγιση γιατί έτσι χάνουν όλους τους άλλους. Όμως να ήταν μόνο αυτό το θέμα με τα Windows 11. Γενικά σε οδηγεί σε μια λογική της Apple με τα εικονίδια στο κέντρο κάτι που οι χρήστες των Windows δεν νομίζω να μπορούν να δεχτούν εύκολα. Αυτό μπορεί στην Apple να οδηγεί στο να παραμένουν πολλές εφαρμογές στο παρασκήνιο χωρίς να επηρεάζεται το σύστημα ιδιαίτερα, αλλά στα Windows θα δούμε χρήστες να παραπονιούνται για απόδοση του μηχανήματος μη γνωρίζοντας ότι η εφαρμογή στο παρασκήνιο στη πραγματικότητα δεν μπαίνει ποτέ σε “sleep mode”. Βέβαια η θέση αλλάζει εύκολα από τις ρυθμίσεις πηγαίνοντας τα αριστερά αλλά το το χειρότερο είναι ότι αφαίρεσαν την επιλογή του να απενεργοποιεί το “combine” των εφαρμογών στην taskbar. Πρέπει να καταλάβουν οι εταιρίες ότι δεν είμαστε… Συνέχεια »

nikos2021

ΔΥΣΤΥΧΩΣ η Microsoft μέσω του “holly grail” λογισμικού της θέλει ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ ΤΙΣ HARDWARE ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ των Η/Υ και να πιέσει σε αλλαγή ολόκληρων PC (αφού θέτει κανόνες σε επίπεδο motherboard και BIOS).

Στην δική μου περίπτωση (με μητρική από Gigabyte) που έχω για σοβαρό λόγο disabled το secure boot, αλλά όλα τα υπόλοιπα σε τούμπανο 2021 κατάσταση, μου λέει ότι τα 11 δεν μπορούν να εγκατασταθούν στο PC μου και μάλιστα….. μου προτείνει ιστότοπους όπου μπορώ να αγοράσω ΝΕΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ !!!!!

ΡΕ ΔΕ ΠΑ ΝΑ…….  

Abumel

Δυστυχώς οι παράμετροι που πρέπει να επανεξετάσει η Microsoft είναι πάρα πολλές πέρα από το TPM. Με μια γρήγορη βόλτα στo reddit είδα πως ο κόσμος έχει ήδη αρχίσει τη γκρίνια όταν πχ βλέπει από τα specs να λείπει ο i7 7700k ο οποίος βγήκε μόλις πριν 4 χρόνια!
Με τα Win 10 η Microsoft κόμπαζε πως το λειτουργικό της μπορεί να τρέξει ακόμα και σε μηχανήματα του 2000, αυτή τη φορά αν δεν συμμαζέψει τα πράγματα βλέπω να μένει με το λειτουργικό στο χέρι για να το θέσω κομψά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Πότε θα κυκλοφορήσει τελικά;

Το Samsung Galaxy S24 FE ακούγεται εδώ και πολύ καιρό ότι θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες ωστόσο μια νέα πηγή υποστηρίζει κάτι άλλο.