Windows 7: Επιδιώκουν τη δημιουργία open source έκδοσης

Windows 7, Windows 7: Επιδιώκουν τη δημιουργία open source έκδοσης

Όταν κυκλοφόρησαν τα Windows 7, ο όρος ανοιχτό λογισμικό και η Microsoft δεν μπορούσαν να συμβαδίσουν. Από τότε, αρκετά έχουν αλλάξει και ο τεχνολογικός κολοσσός έχει κάνει αρκετά βήματα προς το ανοιχτό λογισμικό και τις αρχές που ακολουθεί. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η υιοθέτηση το Chromium και η ανάπτυξη του νέου Edge πάνω σε αυτό.

Τα open source Windows 7

Ίσως η αλλαγή πορείας της Microsoft ήταν αυτή που έδωσε στο Greg Farough, τον Campaigns Manager του Free Software Foundation, να ξεκινήσει καμπάνια με την οποία ζητάει δημόσια από την εταιρεία να απελευθερώσει τα Windows 7 μετατρέποντας τα σε λογισμικό ανοιχτού κώδικα, τώρα που ο κύκλος ζωής τους ολοκληρώθηκε.

Ο ίδιος τονίζει ότι η Microsoft έχει δημιουργήσει προηγούμενο, καθώς ήδη έχει κυκλοφορήσει κάποια εργαλεία των Windows ως δωρεάν λογισμικό. Επιπλέον, σημειώνει ότι η εταιρεία δεν έχει να χάσει τίποτα, διότι τα Windows 7 είναι ένα λογισμικό του οποίου ο κύκλος ζωής έχει ολοκληρωθεί. Οπότε, η εταιρεία δεν ενδιαφέρεται για αυτό.

Ο Greg Farough ζητά τη συγκέντρωση 7.777 υπογραφών, για να μπορέσει να απευθυνθεί στη Microsoft για το θέμα της απελευθέρωσης των Win 7. Το νούμερο αποτελεί ξεκάθαρα μία σειρά από αρκετά εφτάρια, εξαιτίας της εμπορικής ονομασίας του λειτουργικού συστήματος.

Αν και η καμπάνια σε λίγο περνά τις 10.000 υπογραφές, είναι δύσκολο ένα τόσο χαμηλό νούμερο να πείσει τη Microsoft να ασχοληθεί με ένα τέτοιο project. Επιπλέον, τα Windows 7 περιέχουν τόσα πολλά στοιχεία που θα ήταν αδύνατο να οριστεί κάποια λογική άδεια ανοιχτού κώδικα.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Κωνσταντίνος

Αν δεν κάνω λάθος ούτε τα windows xp έχει δώσει στην κοινότητα (εκτός από κάποια τμήματα που αναγκάστηκε από την Κίνα αν θυμάμαι καλά)

Andone

Σιγα μην το δώσει στην κοινότητα.
Πως θα ανγκασει τόσο κόσμο να πάει σε ενο pc με καινούργια windows?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Πότε θα κυκλοφορήσει τελικά;

Το Samsung Galaxy S24 FE ακούγεται εδώ και πολύ καιρό ότι θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες ωστόσο μια νέα πηγή υποστηρίζει κάτι άλλο.