Όταν κυκλοφόρησαν τα Windows 7, ο όρος ανοιχτό λογισμικό και η Microsoft δεν μπορούσαν να συμβαδίσουν. Από τότε, αρκετά έχουν αλλάξει και ο τεχνολογικός κολοσσός έχει κάνει αρκετά βήματα προς το ανοιχτό λογισμικό και τις αρχές που ακολουθεί. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η υιοθέτηση το Chromium και η ανάπτυξη του νέου Edge πάνω σε αυτό.
Τα open source Windows 7
Ίσως η αλλαγή πορείας της Microsoft ήταν αυτή που έδωσε στο Greg Farough, τον Campaigns Manager του Free Software Foundation, να ξεκινήσει καμπάνια με την οποία ζητάει δημόσια από την εταιρεία να απελευθερώσει τα Windows 7 μετατρέποντας τα σε λογισμικό ανοιχτού κώδικα, τώρα που ο κύκλος ζωής τους ολοκληρώθηκε.
Ο ίδιος τονίζει ότι η Microsoft έχει δημιουργήσει προηγούμενο, καθώς ήδη έχει κυκλοφορήσει κάποια εργαλεία των Windows ως δωρεάν λογισμικό. Επιπλέον, σημειώνει ότι η εταιρεία δεν έχει να χάσει τίποτα, διότι τα Windows 7 είναι ένα λογισμικό του οποίου ο κύκλος ζωής έχει ολοκληρωθεί. Οπότε, η εταιρεία δεν ενδιαφέρεται για αυτό.
Ο Greg Farough ζητά τη συγκέντρωση 7.777 υπογραφών, για να μπορέσει να απευθυνθεί στη Microsoft για το θέμα της απελευθέρωσης των Win 7. Το νούμερο αποτελεί ξεκάθαρα μία σειρά από αρκετά εφτάρια, εξαιτίας της εμπορικής ονομασίας του λειτουργικού συστήματος.
Αν και η καμπάνια σε λίγο περνά τις 10.000 υπογραφές, είναι δύσκολο ένα τόσο χαμηλό νούμερο να πείσει τη Microsoft να ασχοληθεί με ένα τέτοιο project. Επιπλέον, τα Windows 7 περιέχουν τόσα πολλά στοιχεία που θα ήταν αδύνατο να οριστεί κάποια λογική άδεια ανοιχτού κώδικα.
Αν δεν κάνω λάθος ούτε τα windows xp έχει δώσει στην κοινότητα (εκτός από κάποια τμήματα που αναγκάστηκε από την Κίνα αν θυμάμαι καλά)
Σιγα μην το δώσει στην κοινότητα.
Πως θα ανγκασει τόσο κόσμο να πάει σε ενο pc με καινούργια windows?