Windows Phone: Ανέβασε ποσοστά στην Ευρώπη εις βάρος του Android

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών Kantar, για το πρώτο τρίμηνο του 2015 το Windows Phone ανέβασε τα ποσοστά του στην ευρωπαϊκή αγορά. Το mobile OS της Microsoft έδειξε μια αύξηση της τάξης του 1.8, ποσοστό που από μόνο του δεν φαίνεται εντυπωσιακό, αλλά το iOS της Apple έχει ακριβώς την ίδια άνοδο.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι επιπλέον χρήστες Windows Phone προέρχονται από το Android το οποίο έχασε 3.1 ποσοστιαίες μονάδες στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα στην Γαλλία για παράδειγμα το Windows Phone παρουσίασε αύξηση 5.8% ενώ iOS και Android είχαν πτώση.

Όσο για τις υπόλοιπες αγορές υπάρχει μια γενική τάση πτώσης του Android, με την Κίνα να σημειώνει πτώση 8% κάτι από το οποίο ωφελήθηκε το iOS και ανέβηκε κατά 9.2 ποσοστιαίες μονάδες. Στην Αυστραλία συμβαίνει περίπου το ίδιο ενώ στην Ιαπωνία το Android έχει σημαντική αύξηση (10.2%) και η Apple ακόμη πιο σημαντική πτώση (12.5%).

Η αύξηση του Windows Phone ωστόσο φαίνεται πως είναι μόνο ευρωπαϊκό φαινόμενο καθώς στις υπόλοιπες αγορές βλέπουμε είτε πτώση είτε ανεπαίσθητη άνοδο.

Στο μέλλον, η Microsoft θα ποντάρει στο Windows 10 for phones που το περιμένουμε μετά το καλοκαίρι μαζί με νέες high-end συσκευές. Επιπλέον, η Microsoft ανοίγει τις πόρτες σε iOS και Android developers για να φέρουν πολύ εύκολα τις εφαρμογές τους σε Windows Phone, έτσι ώστε να μην υστερεί σε σχέση με τις άλλες δυο πλατφόρμες.

Windows Phone: Ανέβασε ποσοστά στην Ευρώπη - πέφτει το Android, Windows Phone: Ανέβασε ποσοστά στην Ευρώπη εις βάρος του Android

Windows Phone: Ανέβασε ποσοστά στην Ευρώπη - πέφτει το Android, Windows Phone: Ανέβασε ποσοστά στην Ευρώπη εις βάρος του Android

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

30 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Parastas

Άντε να έρχεται κόσμος να τραβήξουμε developers γιατί έτοιμος είμαι να την κάνω για το μεγάλο κομμάτι του market share, βαρέθηκα 3 χρόνια στο περίμενε

nickos

Πέφτει στην κινα τα ποσοστά του android? Το τελευταίο μέρος που πίστευα να δω.
@parastas ερχετε ο κόσμος κ έρχονται και τα 10ρια. Πιστεύω θα πανε καλά τα πράγματα. Εγώ δεν εχω πολλά παράπονα απ τα Lumia κ τα WP. Θα είχα περισσότερα με android κ IOS. Οποτε με βόλεψε το Lumia μ!

pazzo

Η Microsoft έχει κάνει κίνηση μάτ με τα τελευταία κινητά που έχει βγάλει. Άμα το μόνο που ήθελες είναι απλά ενα κινητο να μην κολλάει ασύστολα, έπρεπε να δώσεις πάνω από 300 ευρώ, (εξαιρείται το moto g). Η Microsoft με συσκευές σε τιμές κάτω των 150 και μέτρια σπεκς έδειξε πόσο κακογραμμενο είναι το αντροιντ.

parastas

Παίδες ξεκολλάτε δεν είναι θρησκεία τα OS. Βαρέθηκα να περιμένω. Από τα 7 περίμενα τα 8. Από τα 8 περίμενα το portico μετά το amber μετά το black μετά το cyan μετά το denim τώρα τα 10 και ακόμα το store είναι για κλάματα.

Καλό και χρυσό το WP σαν OS αλλά η MS είχε πολλές ευκαιρίες από εμένα.

Αν χάσει και τώρα το στοίχημα έφυγα με συνοπτικές διαδικασίες.

nikolas

@parastas τα windows 8 είναι πολύ κακογραμμένα και με bugs/ελείψεις, και αποσύρονται για το επόμενο λογισμικό, αντί να διορθωθούν. Έμειναν ανώριμα σε όλη την διάρκεια της ζωής τους. ΄Κανείς δεν προβλέπει να βγουν τα w10 χωρίς πολλές ελλείψεις και bugs, αυτή είναι η νοοτροπία της windows.. Μακάρι να μας διαψύσει

Parastas

@nikolas δεν μιλάω για windows 8 αλλά για windows phone 8

Giorgos

@nikolas ναί όντως η Windows σαν εταιρία δεν ξέρει τι της γίνεται…
βλέπεται τι συμβαίνει όταν μιλάς χωρίς να ξέρεις που πάνε τα τέσσερα ή δεν έχεις προσωπική εμπειρία?
Καλά κρασιά…

nikmour

@nikolas δεν υπάρχει os χωρίς bugs και ελλείψεις. Ούτε το ios, macos, το android και τέλος τα windows. Όποιος ισχυρίζεται ότι υπάρχει “τέλειο” λογισμικό είναι απλώς άσχετος. Όλες οι εταιρείες και η windows και η yosemite και η linux, το ξέρουν….
Τώρα ούτε το 8άρια είναι κακογραμμένα αλλά πολύ καλό λειτουργικό (ο parastas μιλάει για το store και όχι για το os). Τέλος δεν αποσύρεται η έκδοση 8 και 8.1 απλώς έρχεται η επόμενη αναβάθμιση, όπως ήρθε η ios8 για να αντικαταστήσει την ios7 και η lollipop για να αντικαταστήσει την jb.

filippos

@parastas εγώ πάντως το 930 είναι το τελευταίο λουμια, ήρθε η ώρα να δοκιμάσω και το android, μετά από 5 χρόνια nokia βαρέθηκα και εγώ να περιμένω για το μεγάλο άλμα. Θα πάρω και τα 10ρια να δω και αυτήν την αναβάθμιση και χαιρετώ. Τουλάχιστον να τα συγκρίνω και να δω αν αξίζει να γυρίσω σε windows η να μείνω σε android.

George

Trolls,trolls everywhere….

parastas

@nikmour ωραίος! Με βρίσκεις απολύτως σύμφωνο. Έπιασες το πνεύμα μου

παπαροκας tiamat

αφου τα ποσοστα των windows ειναι πανω απο το tizen…καλα ειναι.

Τέλης

Ισπανία , 90% Android , να και μια χώρα που ξέρει από σωστό λογισμικό.

nikmour

@Τέλης για αυτό πτώχευσαν (πλάκα κάνω).
@parastas&filippos τις τελευταίες πέντε μέρες, έστειλα για service το L925 και πήρα ένα android που είχα. Θέλω να το πετάξω στο τοίχο. Ναι ξέρω ξέρω launcers,custom rom, apps κτλ. Αλλά η ταχύτητα χρήσης δεν παίζεται. Εγώ πάντως αν άλλαζα θα πήγαινα προς ios (ναι το ξέρω μπεεε). Πάντως ότι ήθελα από apps το έχω είτε από επίσημες είτε 3rd party.

Parastas

Και εγώ για iOS σκέφτομαι. Αν είναι για android θα προτιμήσω stock έκδοση.
Κοίταξε και εγω την βγάζω με τις εφαρμογές αλλά θέλω να παίξω κανένα παιχνιδάκι και δεν υπάρχουν. Θέλω να κλήση Facebook messenger, θέλω πλήρες viber, θέλω video upload στο Instagram και άλλα πολλά μικρά πραγματάκια που πραγματικά με απογοητεύει που δεν υπάρχουν κι ας έχω ναυαρχίδα.

nikmour

@parastas νομίζω facebook messenger υπάρχει, το viber δεν το προτιμώ (skype χρησιμοποιώ), όσο αφορά το Instagram έβαλα το 6 tag και ησύχασα. Παιχνίδια έπαιζα αρκετά αλλά τώρα προτιμώ να βλέπω σειρές όταν περιμένω σε υπηρεσίες ή σε λεωφορεία (βλέπω την 3 σεζόν του house of cards αυτή την εποχή)

Chris

Τώρα με τα W10 είναι μεγάλη ευκαιρία για την ΜΣ. Αν υλοποιήσει σωστά το universality, θα έχει ένα τεράστιο ατού στο οπλοστάσιό της. Σε συνδυασμό με πρώτης γραμμής hardware (όπως αυτό που φημολογείται) νομίζω πως θα κερδίσει πολύ. Δεν ξέρω τι άλλο θα μπορεί να γίνει μετά.

Εγώ για παράδειγμα: είμαι αρκετά ικανοποιημένος με τα WP, αλλά δεν θα με πείραζε να δοκίμαζα και android. Πήρα όμως νέο ultrabook με W8.1 που σε 3 μήνες θα έχει τα 10 και σκέφτομαι ότι θα είναι ιδανικό να έχω κι ένα κινητό με παρόμοιο περιβάλλον, ίδιες εφαρμογές, οικεία αύρα που σε κάνει να αισθάνεσαι ότι έχεις να κάνεις με ένα κομμάτι του εαυτού σου. Το τελευταίο δεν είναι καθόλου ασήμαντο: η apple το έχει καταφέρει σε απίστευτο βαθμό και γι’ αυτό τα γκρεμίζει όλα, μιας και κάποιος που αγοράζει I-phone ή Mac αγοράζει και την αίσθηση ότι ανήκει σε μια μεγάλη και ζεστή οικογένεια. Αυτό πρέπει να καταφέρει κι η ΜΣ αν θέλει να αντεξεπέλθει στις προκλήσεις της εποχής.

Genesis

Parastas

facebook messenger υπάρχει, όσο για το viber θέλει δουλειά ακόμη..6tag για instagram που έβαλε και βίντεο upload, τώρα για παιχνίδια δεν ξέρω τι παιχνίδια ψάχνεις και θες χει κάμποσα αλλά δεν είναι και σαν του android τόσα πολλά…

πόσο ακόμη θα αντέξει το android… όλα κάποια στιγμή πέφτουν.

parastas

facebook messenger υπάρχει αλλά είναι μισό, δεν εχει ούτε φωνητικές κλήσεις (όπως και το whats app) ούτε βιντεοκλησεις.

viber υπάρχει αλλά και αυτό είναι μισό και καλώς ή κακώς όλος ο κύκλος μου χρησιμοποιεί viber

το Skype έχει μεγάλες ελλείψεις όσον αφορά τις ανταγωνιστικές πλατφόρμες και επίσης κανείς δεν το έχει εγκατεστημένο στο smartphone.

To 6tag καλό χρυσό και το έχω αγορασμένο αλλά δεν μπορεις να ανεβασεις βιντεο από την συλλογη σου.

παιχνίδια παίζω γιατί θελω να κανω την πλακα μου και θεωρω τον εαυτο μου κοροιδο να μην μπορω να παιξω την βαση μου στο clash of clans ενώ έχω smartphone ναυαρχίδα.

αυτά και άλλα πολλά.

δεν λεω ότι δεν μπορεις να κανεις αξιοπρεπως την δουλεια σου και ότι δεν είμαι πολύ ευχαριστημένος άλλα είμαστε συνεχεια στην απέξω. Ε, φτάνει!

parastas

και είναι λαθος να προσπαθούμε να πεισουμε τον εαυτο μας ότι όλα είναι μέλι γάλα και να μην βλέπουμε την πραγματικότητα.

Microsoft ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ σε παρακαλώ άλλαξέ μου γνώμη.

Genesis

parastas

μελί γάλα φυσικά και δεν είναι θέλει δουλειά ακόμη, λογικά με τα 10 η MS προσπαθεί να κάνει κάτι μεγάλο και ας ελπίσουμε να το πετύχει. που πιστεύω λογικά αυτή τη φορά θα της βγει.

Junkermann

Δεν καταλαβαίνω γιατί χρησιμοποιείς πληθυντικό αριθμό: «είμαστε συνέχεια στην απέξω»
Εσύ είσαι συνέχεια στην απέξω, γιατί αυτά που χρησιμοποιείς δεν μπορείς να τα βρεις στο Win phone ή δεν σε ικανοποιούν. Οπότε κακώς μένεις, θα έπρεπε να αλλάξεις τηλέφωνο.

facebook Messenger, viber, Skype, 6tag, παιχνίδια:
τίποτα από τα παραπάνω δεν χρησιμοποιώ και είμαι μια χαρά ικανοποιημένος.

Οπότε όπως καταλαβαίνεις όλα είναι θέμα αναγκών. Κανένας δεν είναι «στην απέξω»

_Junkermann

parastas

Οκ κατάλαβα τότε, είμαι Α.μ.Ε.Α. Άτομο με ειδικές ανάγκες. Γι αυτό δεν με καλύπτει πια.

parastas

Εγώ παιδιά είμαι πελάτης. Και όταν ο πελάτης δεν είναι ευχαριστημένος από το ένα μαγαζί πάει στο άλλο. Απλά τα πράγματα. Καταλαβαίνω ότι το μερίδιο αγοράς είναι μικρό για να ασχοληθούν οι developers αλλά εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό. Και Facebook και off

parastas

Εγώ παιδιά είμαι πελάτης. Και όταν ο πελάτης δεν είναι ευχαριστημένος από το ένα μαγαζί πάει στο άλλο. Απλά τα πράγματα. Καταλαβαίνω ότι το μερίδιο αγοράς είναι μικρό για να ασχοληθούν οι developers αλλά εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό. Facebook και official app για YouTube έχει και ένα Nokia που πήρα με €20 και με αυτό μπορώ να κάνω την δουλειά μου. Αλλά όταν αγοράζω ένα κινητό με αρχική τιμή 599 περιμένω περισσότερα

George

Ακριβως επειδη ΕΣΥ δεν εισαι ικανοποιημενος,δεν μπορεις σώνει και ντε να βγαλεις το λειτουργικο σκαρτο.Καλα θα κανεις και θα πας σε κατι που σε βολευει.αυτο δεν σημαινει οτι το windows phone ειναι ασχημα.Συγκρινεις ενα λειτουργικο το οποιο απο την εκδοση 8 αλλαξε τον τροπο λειτουργιας του και ειναι λογικο να μην ειναι ακομα “πληρες” με ενα λειτουργικο που αναπτυσετται χρονια. Και ζουμε και σε μια εποχη δοξα το Θεο οταν σε ενδιαφερει κατι ειναι πολυ ευκολο να το ψαξεις πριν το αγορασεις. Οσοι διαλεξαν τα windows phone το εκαναν για καποιους λογους(ειτε παρεις 100 ειτε 600ε συσκευη δεν λαγκαρει,επειδη ξερουν οτι ολες οι συσκευες με 8 θα παρουν ενημερωσεις και οτι η MS θα τις φτιαξει ωστε να μην κολλαν,κλπ κλπ) Οποιος θελει να βρει αιτια να κραξει θα κραξει… Και μενα οταν το πηρα ηξερα οτι σαν τον ΜΧ player και σαν το Poweramp δεν θα βρω ε μετα απο μερικους μηνες βγηκε ο Moli Player και Core player αντιστοιχα και με καλυψαν. Με το FB ασχολουμεσε κανονικα πλαισια, καρφιτσοσα στην κεντρικη οθονη την σελιδα απτον explorer και ειμαι μια χαρα. Οταν κατι σε βολευει το αλλαζεις και βρισκεις την υγεια σου,το να καθεσαι να το κρασεις λες και… Συνέχεια »

parastas

Μην το ζορίζεις Γιώργη γιατί βλέπω πώς ούτε κατάλαβες για ποιο πράγμα μιλάω

Junkermann

Χε χε, και εγώ το ίδιο έχω κάνει. Καρφίτσωμα την σελίδα του facebook στην κεντρική οθόνη, save το password και δεν ασχολήθηκα ποτέ με την εφαρμογή.

Για την ιστορία η μαμά εφαρμογή «Βίντεο» πλέον διαβάζει τα πάντα (.mkv + .srt)

_Junkermann

nikolasx

@parastas οπα, για κατσε, προσωπικα απο την στιγμη που αγορασα το Lumia 800 μεχρι σημερα θεωρω οτι η Microsoft δεν με εχει καθολουνστην απεξω, κατι οτι καλυτερο και αυτο φενεται, πως; το να υποστηριζει τους πελατες της με συσκευη 80€ που δεν εχει ιχνος κολληματος ακομα και σε φουλ χρηση με GPS navigator, οποτε αυτο το “ειμαστε” καλο ειναι να μην το λες… το τηλεφωνο της Microsoft hellas λογικα το ξερεις, παρτους τηλεφωνο και καντους τα παραπονα σου, για ΕΣΕΝΑ. 🙂

nikolasx

σορρυ για το διπλο τωρα σχολιο αλλα προσωπικα να σου πω κιολας και το τι εφαρμογες χρησιμοποιω, Skype, Viber, Facebook, Whatsapp, Facebook messenger για επικοινωνια, το Skype δηλαδη δεν σε καλυπτει προφανος εσενα ομως, ελα ομως που ειναι προιον της ιδια της Microsoft, και το γνωριζεις, εχει κανει την ιδια δουλεια και ανταξια οπως στις αλλες δυο πλατφορμες, δηλαδη δεν μπορω να το καταλαβω αυτο το κραξιμο, το Viber καθε τοσο παιρνει αναβαθμισεις και γινεται ολα και καλυτερο, ηδη στα Windows 8 (PC-tablet) εχει βιντεοκλησεις, θεμα ημερων ειναι να μπουν και στα κινητα, το Whatsapp ηταν απο τις πρωτες εφαρμογες στα Windows phone με την καλυτερη δυνατη υποστηριξη, φυσικα και θα παρει στις επομενες βδομαδε update για κλησεις, το Facebook γινεται ολο και καλυτερο με την συνεργασια Microsoft + FB, το συμπερασμα ειναι οτι εχω ενα κινητο τηλεφωνο με υποστηριξη απο πρωτο χερι, με εφαρμογες, με παιχνιδια γνωστα και αναβαθμησιμα χωρις lag HERE maps (πριν καν τα παρουν ios android) Lumia camera με 4Κ κλπ καλουδια. για να μην τα πολυλογω ομως μου δινει την αισθηση οτι κραταω ενα κινητο που σε φουλ χρηση θα με βγαλει ΟΚ σε ολα του. ΥΓ. ριχτε μια ματια στο Windows Store δεν δαγκωνει… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured iOS

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών ΑΙ της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud.i

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.