Windows Phone, κερδίζει έδαφος στην Ευρώπη σε βάρος του iOS

H Microsoft προσπαθεί με κάθε τρόπο να δώσει ώθηση στα χαμηλά ποσοστά του mobile λειτουργικού της συστήματος, Windows Phone και όπως φαίνεται τα στοιχεία είναι θετικά. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Kantar Worldpanel, τα ποσοστά του Windows Phone δείχνουν να έχουν αυξηθεί στην Ευρώπη.

Σε σύγκριση με το περσινό τρίμηνο που έληξε τον Αύγουστο, το ποσοστό αυξήθηκε κατά 0.7%. Το ενδιαφέρον είναι ότι ένα μεγάλο κομμάτι από την αύξηση του ποσοστού στο Windows Phone είναι εις βάρος του λειτουργικού συστήματος της Apple. Η Apple χάνει έδαφος σε Γερμανία, Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο. Η μεγαλύτερη πτώση είναι στην Ιταλία όπου το iOS βρίσκεται στο 10.6% σε σύγκριση με το 13.8% που είχε το 2013.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο που αποτελεί αγορά κλειδί για τη Microsoft, το Windows Phone πήγε από 10% στο 10.3%. Και το Android όμως ακολούθησε ανοδική πορεία με εξαίρεση την Ισπανία όπου πήγε από το 91.2% στο 88.1% για το τρίμηνο Ιουνίου-Αυγούστου σε σύγκριση με το τρίμηνο του 2013.

Μπορεί στην Ευρώπη να δείχνει μικρά αλλά θετικά σημάδια, δεν είναι εξίσου καλά τα πράγματα και στις υπόλοιπες αγορές. Στην Κίνα το mobile OS της Microsoft είναι μόλις στο 0.6%, μειώθηκε κατά 1.9% συγκριτικά με πέρσι. Στην Αυστραλία έπεσε 1.7% ενώ στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 0.8% και πήγε στο 4.7%.

Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι στην Ιαπωνία το Android πήγε από το 52.3% που ήταν πέρσι, στο 70.2%. Αντιθέτως το iOS της Apple είχε κατακόρυφη πτώση από το 44.5% στο 27.1%.

windows phone ανεβαίνει ευρώπη, Windows Phone, κερδίζει έδαφος στην Ευρώπη σε βάρος του iOS

windows phone ανεβαίνει ευρώπη, Windows Phone, κερδίζει έδαφος στην Ευρώπη σε βάρος του iOS
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

45 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
j

Ναι αλλά δεν έχει κυκλοφορήσει καλά καλά το iPhone 6. Στοίχημα πως σε 2 μήνες το πολύ το iOS θ ανεβεί

nikmour

Λογικό λόγω τιμής. Ας ελπίσουμε για το καλό μας ως καταναλωτές να ανέβει λίγο και η BB. Αν θέλει να ανέβει και αλλο η ms θα πρέπει να συνάψει συμφωνείες με κινέζους κατασκευαστές. Η google εκεί κερδισε ( ή κερδίζει) το παιχνίδι

Parastas

Εγώ πάντως 5 άτομα έψησα από τον στενό οικογενειακό μου κύκλο να πάρουν Lumia και όλοι με ευγνωμονούν…..

lefteris-cr

@Parastas Μια από τα ιδια….
Η Microsoft πρέπει να μου δώσει ποσοστό….

nikolas

και εγω το ιδιο, βασικα είναι κινητα που δεν κολλανε τα lumia, να ναι καλα το λειτουργικο windows……

Αχιλλέας

Μπορούν να εξαχθούν ενδιαφέροντα κοινωνικά συμπεράσματα από τους πίνακες σχετικά με τα κράτη!
Πχ. Η Ισπανία, μάλλον λόγω κρίσης, έχει 90% Android και μόνο 5% iOS.
Γαλλία και Ιταλία είναι κάπου στη μέση με 15% iOS.
Τα πιο εύπορα κράτη (US, Αυστραλία, Ιαπωνία, Ηνωμένο Βασίλειο) έχουν ποσοστά iOS 30 ~ 45%.
Όμως η Γερμανία, παρά το γεγονός ότι είναι ισχυρή οικονομικά, δεν αγοράζει iPhone (Android 80% – iOS 10%), γιατί γενικά οι Γερμανοί πάντα κάνουν έρευνα αγοράς και πάντα αγοράζουν value for money και όχι ακριβά προϊόντα.
Το 15% της Κίνας φυσικά δεν εξηγείται παρά μόνο εάν μιλάμε για “κλώνους” iPhone!

arg

Εγώ πάντος αυτό που βλέπω στο σύνολο είναι, το android κερδιζει και ολοι οι υπολυποι αντε γεια

pakakos

Στην Αγγλία μόνο τόσο το ios?6 μέρες έκατσα στο Λονδίνο και έβλεπα παντού iphone.Από τα 50 άτομα που έβλεπες στο μέτρο πχ. τα 46 είχαν iphone.Τα ίδια μου έλεγε χθες και φίλος μου που μένει εκεί. Δεν ξέρω πόσο στέκει η έρευνα, μακάρι όμως να ισχύει.

kotsos

Εγώ που δοκίμασα lumia μου άρεσε έχω iphone 5 δεν έχω σκοπό να το αλλάξω επίσης μου άρεσε πολύ και το nexus7 tablet γενικά ότι μου αρέσει περνώ η τιμή δεν με ενδιαφέρει. Αλλά θα έπαιρνα lumia άνετα.

Kostas K.

Αν διαβάσεις μόνο τον τίτλο νομίζεις ότι τα Windows phones οδεύουν σε καλό δρόμο. Αν δεις όμως τον πίνακα καταλαβαίνεις ότι το μερίδιο αγοράς των Windows phones από το 8.1 έπεσε στο 6.9
Γενικά η Google έχει κανιβαλισει την αγορά με το Android αφού ο ρυθμός ανάπτυξης του είναι πολύ μεγαλύτερος από τα αλλά 2 λειτουργικά

Tek Thanos

Εγω παντος χρισημοπιω windows phone και συγκεκριμενα το Nokia Lumia 630 και με αφεισε πολλη πιο ευχαριστημενο αποτη το android που ειχα.

tech21man

Τα ιδια και απο εμενα. Ειμαι πολυ ικανοποιημενος πραγματικα. Σκεφτομουν αν επρεπε να παρω τωρα κινητο, τι να εκανα? Ψαχνω απο εδω εκει, δεν θελω να “στερηθω” την ηρεμια και την ομοιογενεια των windows phone.

Η το επομενο lumia που θα μαρεσει η feature phone χα χα.

pavlos

Εχω δουλεψει lumia και μου αρεσε πολυ…..αλλα δεν με βολεψε στις εφαρμογες

parastas

Ασυζητητί Android και IOS είναι καλύτερα και αν είχα €700 εκεί θα πήγαινα. Αλλά στα €200 που κυμαίνεται η τσέπη μου θεωρώ ότι δεν υπάρχει ανταγωνιστής στην εμπειρία χρήσης smartphone. Μπορεί με αυτά τα λεφτά 💰 να μπορώ να αγοράσω καλύτερα specs σε Android αλλά επειδή είχα δεν το ξανατολμάω με τίποτα

nikmour

@parastas @leuteris έχω πείσει άτομα και εκτός οικογένειας. Τι πρέπει να πάρω εγώ?

Alex

Αναμενόμενο!
Πιστευω οτι με τη σειρα 30 (530,630,730,830 παει λεγοντας) παρα πολλοι θα πανε σε WP8.1 .
Τωρα που θα ερθει και το Lumia 730 θα φευγουν απο τα μαγαζια σαν στραγαλια!

Ειμαι κατοχος Lumia 630 και δεν εχω κανενα παραπονο, εχω ξενοιάσει απο lag και κολληματα, ολα ειναι βουτυρο!

Πιστευω οτι το μεριδιο των WP θα ανεβει παρα πολυ με το που φτασει το windows10 (στα μεσα 2015)
μεχρι τοτε, θα κυμαινεται στα ιδια (και λιγο ανοδικά επιπεδα).

Τωρα γενικες παρατηρησεις:
ειναι λογικα τα charts αλλα ειναι μονο charts δεν λενε ολη την αληθεια!
Πας σε ενα μαγαζι και το 98% των κινητων που υπαρχουν μεσα ειναι Android.
Ο μεσος χρηστης θα παρει ενα απο τα κινητα που βλεπει απο κοντα στο μαγαζι.
Δηλαδη θα παρει Android ή το Iphone που εχει μπανισει ηδη.
Για να παρεις WP πρεπει να το δουλεψεις πρωτα, το ξερω απο προσωπικη εμπειρια.
Μπηκα σε ενα μαγαζι και εφαγα 10 λεπτα ανοιγοντας εφαρμογες, κατεβαζοντας notification bar, βλεποντας τα animation και τελος, πουληθηκα στο Lumia 630 (με 120ευρω) :Ρ

Nio

Εγω δεν λεω την αποψη μου για τα lumia γιατι μαλλον αποτελω αξαιρεση και απαγορευεται.
Θα γινω hater…. Αυτο που βλεπω εδω ειναι οτι το android ειναι το μονο που ανεβαινει σταθερα και σχεδον τερμα στην κορυφη που ειναι ακομα ανεβαινει…..

Γιάννης

Και πάλι παγκοσμίως το ποσοστό των WP είναι κάτω του 3% , πάντως είναι καλό να υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις στο android.

kostas13

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από android άνω τον 300 Euro nexus g2 κτλ.Τέλος

Genesis

εντάξει το android είναι λογικό να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος όχι μόνο το ότι το λειτουργικό είναι πολύ μπροστά αλλά και ότι το χρόνο βγάζει αμέτρητες συσκευές εννοώ τα wp – ios έχουν ελάχιστες συσκευές οπότε είναι λογικό το android να ανεβαίνει συνέχεια και τα άλλα δυο να ανεβοκατεβαίνουν τέλος πάντων έχω το 630 και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και αν κάποια στιγμή πήγαινα ξανά σε android θα πήγαινα σε ένα pure android όπως motorola, nexus.

Κράτος

Εμένα με έψησε πάντως το να φύγω από Android και να δοκιμάσω wp..

Τομ

Αν παρω ποτε WP θα ειναι σε πολυ πολυ καιρο οταν οι third parties ανακαλυψουν την πλατφορμα. Ακομα και το blackbery θα το παιρνα πιο ευκολα απο WP. Και ολα αυτα την ωρα που λατρευω τις lumia συσκευες.

Αλέξανδρος

Θέλω να δοκιμάσω τα Wp ειλικρινά αλλά κολλάω στο λογισμικό. Δεν μπορώ να βρώ ένα λόγο για να έρθω στα windows αφού και το πιο απλό π.χ vodafone smart 3 μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα (π.χ floating apps, αλλάγη του launcher, flash player κ.τ.λ).
Τώρα αυτό το χάπι με την ταχύτητα δεν μπορώ να το καταπιώ απο μεσαία κατηγορία και πάνω, αφού με το smart 3 μονοπύρηνο με 512 ram τρέχει αξιοπρεπέστατα όπως και άλλα κινητά.
Να δούμε τι θα γίνει με τα windows 10.
Πάντως θα ήθελα την γνώμη σας γιατί κάποιος να προτιμήσει Windows phone (μιλάω ειλικρινά χωρίς ίχνος ειρωνίας);

Batel

Βασικά δεν υπάρχει κανένας σοβαρός λόγος , ειδικά όταν με 200 ευρώ κυκλοφορούν ολοκληρωμένα κινητά όπως το Moto G (2nd gen). Εκτός και κάποιος θέλει να αγοράσει όσο φτηνότερο κινητό γίνεται (γύρω στα 100 ευρώ) χωρίς να τον νοιάζει αν η οθόνη έχει πολύ χαμηλή ανάλυση και ο επεξεργαστής και η κάμερα είναι ότι έχουν περισσέψει από πρόπερσι.

Tom

Alex δεν υπαρχει σοβαρος λογος. Μονο αν θες καθαρη ταχυτητα και ενα διαφορετικο κινητο. Εγω μολις ειδα στα public το lumia 930. Απο οθονη ποιοτητα ταχυτητα και καμερα δεν παιζεται. Στην πρωτη εντυπωση σου κανει κλικ αν δεις ενα high end lumia εγω προσωπικα εντυπωσιαστηκα. Απλα ξερεις οτι μετα θα εχει προβλημα. Δεν μπορει να χρησιμοποιησεις τον browser που θες, τις εφαρμογες που θες, δεν μπορεις να φτιαξεις το interface οπως θες κοκ. Μενεις μονο με τις equivalents εφαρμογες και τον Internet explorer. Και ενταξει το interface κλαιν ουτως η αλλως ειναι πολυ ομορφο ετσι οπως εχει. Αλλα το να μην εχω chrome η να μην εχω εφαρμογες σοβαρες για fb η youtube δεν παλευεται.

Sotiris

Κώστα, δυστυχώς ο πίνακας είναι άκυρος στη Μεγάλη Βρετανία αλλά και στο EU5. O Wmpowermanager παρουσίασε ψεύτικα στοιχεία. Όλοι αυτοί που φτιάχνουν τα πινακάκια παίρνουν τα στοιχεία από εδώ: https://www.kantarworldpanel.com/…/smartphone-os…/intro

Αν παρατηρήσετε το ποσοστό των wp στην Αγγλία τον Αύγουστο του 13 ήταν 12 τοις εκατό και όχι 9.4 επομένως δεν υπάρχει καμία αύξηση. Μάλιστα μέχρι και τον Δεκέμβριο του 13 κινούνταν γύρω στο 11 τοις εκατό με σταδιακή πτώση στο 9.1 τον Μάιο του 14 και άνοδο πάλι μέχρι τον Αύγουστο στο 10.3. Επίσης το ποσοστό στις 5 ευρωπαϊκές χώρες δεν ήταν 8,5 τον Αύγουστο του 13 αλλά 9,2! Όπως 9,2 είναι φέτος! Επομένως δεν υπάρχει καμία αύξηση! Όποιος θέλει μπορεί να ελέγξει τα στοιχεία στο επίσημο link της Kantar που παρέθεσα!

Γιάννης

Ότι ναι λέτε μερικοί.. παρόλο που μιλάτε ορθά γενικότερα.
Έχω πείσει αρκετούς να πάρουν..
Δεν έχει λαουντσερ..
Ότι περισσέψει από πρόπερσι ο άλλος..
Τα λατρεύει αλλα θα περνε BB..
Τις απαντήσεις τις ξέρετε γιατί απορείτε είναι απλο ΟΤΙ ταιριάζει κ βολεύει το καθένα ios wp android με τα συν κ πλην.

Parastas

Δεν τρέχει αξιοπρεπέστατα android συσκευή με αυτά τα specs @Αλέξανδρε μην λέμε και ότι θέλουμε.. Εκτός αν δεν βάλεις καμία εφαρμογή πάνω και τρέχει με stock apps. Δεν ξέρω με το android L τι θα παίξει από εδώ και πέρα. Πάντως σε low και mid range συσκευές όπως είπα δεν υπάρχει ακόμα ανταγωνισμός όσον αφορά εμπειρία χρήσης. Δοκίμασε αυτά τα προπέρσινα χαρακτηριστικά που λέει ο @Batel σε WP και τότε θα καταλάβεις για τι μιλάω. Όσοι τα δοκίμασαν από φίλους και οικογένεια μου είναι καταευχαριστημένοι. Και δεν μιλάω για δοκιμή 5 λεπτά στο mediamarkt..

Ως χρήστης wp8 εδώ και ένα χρόνο έχω δει ΑΛΜΑΤΩΔΗ πρόοδο στο οικοσύστημα. Ναι είναι πολύ πίσω ακόμα αλλά βλέπω ότι η MS έχει βάλει πολύ μεράκι σε αυτό που κάνει και αυτό είναι που με κρατάει ακόμα πιστό…. (Εντάξει είναι και η δωρεάν πλοήγηση ^_^)

tech21man

Tom ενα θα σου πω μονο. Για youtube αυτη τη στιγμη δεν υπαρχει καλυτερο πραγμα απο τον ανανεωμενο internet explorer.

O οποιος σαν browser διαχειριζετια πολυ πιο δυναμικα το περιεχομενο της σελιδας αντι για το chromer/opera/safari και ακομη κανει text reflow μονος του σε forum για παραδειγμα, εχει αψογη αποδοση σε HTML5 και το rendering ειναι πολυ πιο καθαρο απο κινητα με chrome.

Τωρα ρε παιδια για το facebook πραγματικα ποιο ειναι το ζορι? ?!

Chrome, google apps maps κτλ δεν προκειται να υπαρξουν και απο εκει φαινεται ποιος φοβαται ποιον μου φαινεται

Αλέξανδρος

@Parastas σου δίνω το link για το vodafone smart 3 https://techblog.gr/mobile/vodafone-smart-iii-hands-on-1291/

Από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλά κινητά με δυνατότητες ειδικά σε μεσαία κατηγορία όπως π.χ xperia T και V, Samsung 2 duos, lg g9 II κ.τ.λ Το moto g το θεωρώ πάνω από την μέση.
Πάντως και αν φορτώσεις την χ συσκευή με πολλά apps υπάρχει λύση και λέγεται greenify για να μη τρέχουν στο παρασκήνιο 50 εφαρμογές.
Επίσης έχω ένα φίλο μηχανικό πληροφορικής που έχει ένα htc μονοπύρηνο που τρέχει μια χαρούλα (έχει ανεβάσει τον επεξεργαστή στο 1.7 γιατί το έχει παραφορτώσει).
Αυτά που λες δεν ισχύουν αλλά δεν απάντησες στην ερώτηση μου.

Parastas

Μάλιστα. Πριν πω οτιδήποτε θέλω να ξέρεις σιχαίνομαι τα “οπαδιλίκια” που βλέπω από πολλούς εδώ μέσα, ακόμα και χρήστες wp. Αν φανώ κάπου εριστικός συγγνώμη 1. Πως θα εξηγήσω εγώ σε όλους αυτούς που είναι παντελώς άσχετοι να τα κάνουν όλα αυτά για να μην κολλάει το κινητό τους; Πήραν απλά ένα wp το οποίο δουλεύει μια χαρά χωρίς να κάνουν εγκατάσταση τίποτα. Ούτε task kill ούτε τίποτα. Ενώ πριν που είχαν φτηνά android ήθελαν να τα πετάξουν στον τοίχο τώρα με ευγνωμονούν. Το 95% τως χρηστών είναι τέτοιοι άσχετοι. Δεν τους ενδιαφέρει ούτε ο chrome ούτε οι εφαρμογές, απλά θέλουν να έχουν ένα smartphone που κάνει την δουλειά του. 2. επίσης για να πάρεις offline navigation θέλεις 80 ευρώπουλα ενώ με 90 παίρνεις ολόκληρο κινητό με free navigation. 3. Intergrated Microsoft office 4. Xbox 5. Nokia camera 6. Official updates (όχι costum rom και χαζά) για 2 χρόνια σε Ο Λ Ε Σ τις συσκευές. Αυτά απαντάνε στην ερώτηση σου; Επίσης από προσωπική εμπειρία με Xperia mini pro, με μονοπύρινο 1Ghz και 512gb ram, σιχάθηκα την ζωή μου γιατί ήθελε κάθε 24 ώρες reboot και δεν μπορούσα να κάνω ούτε κλήση, ενώ τώρα έχω να κάνω reboot 2 μήνες.… Συνέχεια »

Sotiris

1. Μιλάς για φθηνά android. Δεκτό. Αλλά μέχρι 120 ευρώ αξίζει να πάρεις wp για να μην κολλάει όπως ένα αντίστοιχο android. 2. Έρχονται οι Here Maps πρώτα στα Samsung (εγώ τους έχω ήδη ανεπίσημα) και αργότερα σε όλο το Android. Ίσως ο μοναδικός λόγος αγοράς μιας wp συσκευής εξανεμίζεται. (ναι με offline λειτουργία κανονικά και όλα τα κομφόρ) 3. Microsoft Office. Όποιος θέλει το πλήρες πακέτο στο android πληρώνει. 4. Xbox… και; 5. Nokia camera στα ακριβά μοντέλα και όχι στα φθηνά. Αν δεν πας σε κάμερα σαν του 1020 γιατί να πας σε ένα ανάπηρο λειτουργικό όταν τα αντίστοιχης τιμής android πετάνε και η κάμερα τους είναι εξαιρετική, πόσο μάλλον όταν το 99 τοις εκατό των φωτογραφιών ανεβαίνουν με μειωμένη ανάλυση στο facebook; 6. Τι νόημα έχουν τα updates όταν ένα wp σε 2 χρόνια ίσως φτάσει το επίπεδο μιας android συσκευής με kit kat σήμερα; Δηλαδή αν στα 10 σου δώσουν ολοκληρωμένη status bar όπως αυτή που έχουν τα android χρόνια τώρα θα πανηγυρίζεις και θα λες σε κάποιον με android οτι δεν πήρε update ενώ αυτός το χρησιμοποιούσε από την Προκάμβριο; Τα wp προσφέρουν αίσθηση up to date. Είναι χαζό να νιώθει κάποιος ενημερωμένος επειδή πήρε… Συνέχεια »

Xristos

Έκανα το λάθος και πήρα το ativ s τραγικό λειτουργικό σε Άψογη συσκευή. Ενώ κατεβάζει την αναβάθμιση w 8.1 δεν την εγκαθηστά.

parastas

Sotiris
1. Δεν μίλησα σε εσένα αλλά στον Αλέξανδρο
2. Δεν διάβασες όλη την συζήτηση προφανώς γι αυτό απαντάς αλλά χωρίς να έχεις υπ οψην σου όλο το πνεύμα μου
3. Δεν προσπαθώ να βγάλω άγια τα windows phone και ναι το είπα και ο ίδιος ότι έχουν πολλές ελλείψεις.
4. Απάντησα “για την προσωπική μου” εμπειρία σε συσκευή με τα spec που ανέφερε ο Αλέξανδρος
5. 5 άτομα με τις ποιο πρόσφατες συσκευές κάτω των €200 στον κύκλο μου είχαν σοβαρό πρόβλημα με lag. Αλλά τώρα σώθηκαν
6. Μίλησα για άτομα με εξαιρετικά λίγες γνώσεις περί τεχνολογίας και το 95% των χρηστών είναι τέτοιοι. Οι οποίοι δεν ξέρουν καν πως πρέπει να κλείσουν τις ανοιχτές εφαρμογές. Πόσο μάλλον να κατεβάσουν και να διαχειριστούν εφαρμογές κτλ.
7. Αν είχες Xbox one θα καταλάβαινες
8. Εγώ ο ίδιος είπα ποιο πάνω για το ότι σε high end δεν αξίζουν τα WP αλλά μόνο για low,και mid range συσκευές
9. Nokia camera σε όλες τις συσκευές μέχρι και στο 520
10. Απορώ γιατί απαντάω κι όλας

qwerty

Τα WP αξίζουν να ανέβουν, πάρα πολλοί αγοράζουν android και καλά για τα πλεονεκτήματα που ακούνε από εδώ και από εκεί τα οποία ποτέ δεν χρησιμοποιούν ενώ φορτώνονται όλα τα αρνητικά του και ενώ έχουν τραγική εμπειρία χρήσης αγοράζουν και πάλι κακά android επειδή αυτό ξέρουν και νομίζουν πως είναι καλύτερο…Το android ΔΕΝ έχει αποβάλλει το lag του και τη μη σταθερότητα στο γενικότερο flow του λειτουργικού ακόμα και στις δυνατές συσκευές. Έχει κάνει βήματα ως προς αυτό σε σχέση με παλιά αλλά παραμένει ένα buggy λειτουργικό και πολύ συχνά παρατηρείς πτώση επιδόσεων αν κάνεις κάτι λίγο περισσότερο απαιτητικό. Τα specs είναι μόνο στα χαρτιά.

Φίλε Xristos το ativ s με android δε θα σου φαινόταν τόσο άψογη η συσκευή και φυσικά δε θα είχες δυνατότητα για καμία αναβάθμιση. Φυσικά εσύ ξέρεις τι βολεύει εσένα αλλά η συσκευή σου φαίνεται καλή επειδή έχει WP

qwerty

όταν ένα λειτουργικό με specs του 2010 καταφέρνει και κάνει 1-2 πράγματα καλύτερα από σύγχρονες ναυαρχίδες τότε αυτό το λειτουργικό έχει μέλλον

βασιλης

sotiri μπορει το αντροιντ να προσφερει περισσοτερα προς το παρων απο τα wp
αλλα την εμπειρια σμουθ, ταχυτητας κ εναλλαγης στο συστημα δε προκειται να τη βρεις στο αντροιντ.
Ασε που δεν υπαρχει ναυαρχιδα αντροιντ (πεςμου μια να γελασουμε χωρις εστω μικρο λαγκ,παγωμα της συσκευης κ σφαλματα..)ειμουν κατοχος νεξους5 μ8 κ τωρα g2 1520.

Nio

parastas να σε ρωτησω κατι offtopic σε lumia 720 δεν με αφηνει να αναβαθμιζω πια τις εφαρμογες και κατι λεει για οικογενεια και ρυθμιση σχολιασμων παιχνιδιων απο λογαριασμο γονεα. Πες μου τι να κανω ρε αγορι μου και θα σε κανω χακερ με δυο νταν. Πραγματικα ομως στο android ολα ειναι πολυ πιο ευκολα και απλα…
Περιμενω απαντηση γιατι ουτε εφαρμογες μπορω να κατεβασω..

Αλέξανδρος

@Parastas sorry που δεν απάντησα εχθές απλά είδα αργά το σχόλιο σου. Λοιπόν φίλε Parastas κατά κάποιο τρόπο απάντησες στην ερώτηση μου και η απάντηση σου είναι ότι Wp είναι “κυρίως” για απλούς χρήστες και είναι σεβαστή. Τώρα για τα “καλούδια” που ανέφερες να ξέρεις ότι το Here maps έγινε port και στο android και δίνω το Link όποιος θέλει το κατεβάζει αλλά είναι σε Beta μορφή. https://www.dropbox.com/s/k8bianw37saolkq/HERE_Beta_com.here.app.maps_1.0%20beta_124.apk?dl=0 Επίσης αν θέλετε να διαβάσετε κάτι παραπάνω πατήστε Ελλάδα android και στο τέλος τζι αρ (το γράφω έτσι αλλιώς δεν θα μου ανεβάσει το σχόλιο). Τώρα στο θέμα μας το οποίο λες το αυτονόητο ότι ένας που έχει μάθει με android και έχει κάποιες γνώσεις και θέλει να κάνει δύο πράγματα παραπάνω π.χ να τρέξει ένα βιντεάκι ενώ σερφάρει, να δημιουργήσει συντομεύσεις αρχείων ή φακέλων στην επιφάνεια εργασίας όπως το pc για να μη ψάχνει μια ώρα (γίνετε με το es explorer-εξερεύνηση αρχείων, για όσους δεν ξέρουν), να δει ένα βίντεο ή να παίξει ένα παιχνίδι με flash player, να βάλει ένα στικάκι. Δεν θα αναφερθώ στις δυνατότητες του android γιατί δεν υπάρχουν όρια απλά αναφέρω δύο πραγματάκια που και ο μέσος χρήστης τα θέλει και αν μάθει μ’αυτά δύσκολα φεύγει για… Συνέχεια »

nicknls

Εγώ προσωπικά είμαι υπερμαχος του Android, όπως και να το κάνουμε για τις δικές μου ανάγκες είναι το τέλειο λειτουργικό, έχουν περάσει από τα χέρια μου από Windows Phone τα HTC radar, Nokia Lumia 800,Nokia Lumia 520,Nokia Lumia 625 και ένα Samsung Ativ S, όλα πολύ καλά τηλέφωνα με τρομερή αξία σε σχέση με αυτά που προσφέρουν, αλλά δεν είναι για εμένα που θέλω τις εφαρμογές της Google και θέλω να μπορώ να κάνω root και γενικά να το πειράζω όσο θέλω το κινητό μου.
Όμως σε άτομα που δεν έχουν τις ίδιες ανάγκες με εμένα ή σε άτομα που ξέρω ότι απλά θέλουν ένα καλό smartphone τους προτείνω Windows Phone, γιατί γι αυτό που κοστίζουν είναι άριστα, έχουν καλή ποιότητα κατασκευής, υποστήριξη λογισμικού από την Microsoft, πολύ καλή μπαταρία.
Ναι έχουν τρομερές ελλείψεις ακόμη αλλά για έναν που δεν ξέρει και δεν θέλει να μάθει κιόλας είναι μια χαρά

Γιάννης

Μακάρι να ανέβουν τα WP αλλά με facebook beta , χωρίς youtube και γενικά με προβληματική υποστήριξη σε όσα apps υπάρχουν (ένα μεγάλο ποσοστό των apps του Android δεν υπάρχουν σε WP) δεν το βλέπω. Επίσης με την κυκλοφορία των συσκευών Google One μπορεί ο καθένας να αγοράσει ικανοποιητικό entry level Android κινητό σε χαμηλή τιμή οπότε χάνεται και αυτό το πλεονέκτημα που υποτίθεται ότι είχε η Microsoft.

RB

Nio τσέκαρε αυτή τη σελίδα ,μήπως σε βοηθήσει :
https://www.windowsphone.com/el-gr/how-to/wp8/apps/set-up-my-family-for-windows-phone

xristos

qwerty τα windows είναι πολύ φιλικά στα Nokia και τα υπόλοιπα κινητά τηλέφωνα τα έχουν θάψει. Όλα τα τηλέφωνα Nokia έχουν κάνει αναβάθμιση.

Panos

@Nio δες εδώ μπορεί να βοηθήσει …
https://www.windowsphone.com/el-gr/how-to/wp8/apps/my-family-faq

Nio

Panos σε ευχαριστω αλλα το εχω ψαξει ηδη και αυτο και πραγματικα δεν με βοηθησε….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured iOS

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών ΑΙ της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud.i

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.