Software

Windows Vista: Από σήμερα τέλος και επίσημα η υποστήριξη

Τα Windows Vista είναι πιθανόν η πιο ατυχής έκδοση που έχει κυκλοφορήσει η Microsoft και γι αυτό άλλωστε πολύ γρήγορα προχώρησε παρακάτω. Ωστόσο, μιας και επρόκειτο για major update, θα έπρεπε να συνεχίσει να προσφέρει υποστήριξη για πολλά χρόνια.

Μια δεκαετία αργότερα, μπαίνει και επίσημα τέλος στην υποστήριξη των Windows Vista. Η ανακοίνωση έγινε από την ίδια τη Microsoft και από σήμερα 11 Απριλίου, όσοι έχουν Windows Vista δεν θα παίρνουν πια security updates, non-security hotfixes, επιλογές υποστήριξης ή οποιαδήποτε άλλα τεχνικά updates από τη Microsoft.

Μέσα από το επίσημο post της η Microsoft αναφέρει ότι προσέφερε υποστήριξη για τα Windows Vista τα τελευταία 10 χρόνια, αλλά “ήρθε η ώρα για μας, μαζί με τους συνεργάτες μας στο κομμάτι του hardware και του software, να επενδύσουμε σε πιο πρόσφατες τεχνολογίες”.

Οι υπολογιστές με Windows Vista θα συνεχίσουν να λειτουργούν, απλώς θα είναι πιο ευάλωτοι σε πιθανούς κινδύνους επειδή η Microsoft δεν θα προσφέρει κανένα security patch. Επίσης οι κατασκευαστές software και hardware θα συνεχίσουν να βελτιστοποιούν τα προϊόντα τους για πιο πρόσφατες εκδόσεις Windows, επομένως πολλές εφαρμογές και υπηρεσίες δεν θα λειτουργούν σωστά με τα Vista.

H Microsoft συνιστά σε όσους χρησιμοποιούν ακόμη Vista να πάνε σε Windows 10.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 24 Ιανουαρίου 2022 10:51

Σχόλια

  • γιατι υπαρχει ας πουμε καποιος που χρησιμοποιει ακομα αυτη την αθλιοτητα;

  • Πλήρωσες ένα λειτουργικό 80 ευρώ και είχες 10 χρόνια υποστήριξη ! 10 ΧΡΟΝΙΑ ! Αυτό μόνο η Microsoft το κάνει.. Απλά λίγο αναλογιστείτε πόσο κοροιδία είναι όταν μερικοι πληρώνουν 500ρια για κάτι galaxy a5 για τα οποία η Samsung παίρνει δωρεάν το λογισμικό από την google και τους δίνει 4-5 update για ένα χρόνο το πολύ...

  • Εν το μεταξύ επιχειρήματα κανένας είπε ένας άσχετος Svista και από τότε η ίδια κοτσάνα ...

  • Kostas αν λες εμένα άσχετο που το ανέφερα να σε πληροφορησω ότι έχω δοκιμάσει όλα τα windows από τότε που ο Bill Gates πειραματιζοταν. Οπότε έχω δοκιμάσει 3.1, 3.11, Me, Svista, XP, NT, 7,8,10. Μακράν τα χειρότερα ήταν τα Me και τα Vista. Ήταν η περίοδος που η Microsoft ήθελε να εξελίξει σε λάθος χρόνο την εμπειρία χρήσης με το αντίθετο βέβαια αποτελεσμα. Τώρα που η Microsoft υποστηρίζει τόσα χρόνια το λειτουργικό σαφώς και δείχνει πόσο σοβαρή εταιρεία είναι. Την Microsoft την σέβομαι σαν εταιρία αντίθετα από κάποιες άλλες.

  • Χειρότερα από millennium; Φωναζαμε τεχνικό μπας και καταφέρει να περάσει κανέναν driver. Μια χαρά ήταν τα vista, τα 7 δικό τους update δεν ήτανε; Απο που μας ηρθανε; Απλα σκάσαμε σε retail για την κονομα

  • @ZURA δεν καταλαβαινω πως αυτο που λες σχετίζεται με το σχόλιό μου...

  • Μια χαρά ήταν τα Vista και ειδικά με το service pack και το δεύτερο το έκανε ακόμα καλύτερο.
    Απλά στην αρχή χωρίς servicepack ήταν όντως λίγο fail λακ έμεινε σε όλους η ιδέα ότι ήταν χάλια.
    Εργ Προσωπικά δεν είχα ποτέ πρόβλημα και ακόμα μου έρχονται κομπιούτερ με Vista που πάνε μια χαρά.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.