Ξεκλείδωμα με δαχτυλικό αποτύπωμα επιτρέπει η beta του WhatsApp

WhatsApp, Ξεκλείδωμα με δαχτυλικό αποτύπωμα επιτρέπει η beta του WhatsApp

Το δαχτυλικό αποτύπωμα έχει γίνει ένα συνήθεις τρόπος ξεκλειδώματος. Εκτός από το ξεκλείδωμα του smartphone ή tablet η βιομετρική ταυτοποίηση έχει προστεθεί ως τρόπος πιστοποίησης και στις εφαρμογές. Εχθές, η Google αποκάλυψε το “Verify that it’s you” μία λειτουργία η οποία επιτρέπει την σύνδεση στις web υπηρεσίες του Android με την χρήση του δαχτυλικού αποτυπώματος.

Σήμερα, η beta έκδοση της WhatsApp εφαρμογής στην οποία ερευνητές βρήκαν τρία κρίσιμα vulnerability, επιτρέπει σύνδεση χρησιμοποιώντας το δαχτυλικό αποτύπωμα. Η 2.19.221 έκδοση είναι διαθέσιμη για τους beta testers και όσοι επιθυμούν μπορούν να ενεργοποιήσουν την λειτουργία πηγαίνοντας στα Settings > Account > Privacy > Fingerprint lock.

Μετά από αυτό ο χρήστης θα πρέπει να ταυτοποιείται κάθε φορά που ανοίγει η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων που ανήκει στο Facebook. Ωστόσο, δίνεται και η δυνατότητα να δημιουργήσετε ένα timer το οποίο θα κλειδώνει αυτόματα την εφαρμογή. Δυστυχώς, αυτή η επιλογή μάλλον δεν θα καλύψει τον μέσο χρήστη καθώς δίνεται μόνο η επιλογή του ενός λεπτού ή 30 λεπτών. Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα ο χρήστης να κρύψει τα μηνύματα τα οποία εμφανίζονταν στο pop-up παράθυρο της εφαρμογής.

WhatsApp, Ξεκλείδωμα με δαχτυλικό αποτύπωμα επιτρέπει η beta του WhatsApp

Για όσους αναρωτιούνται τι γίνεται με την ασφάλεια των βιομετρικών δεδομένων, να αναφέρουμε ότι το WhatsApp χρησιμοποιεί το API του Android, οπότε μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι τα δεδομένα παραμένουν κρυφά καθώς ούτε η ίδια η Google δεν έχει πρόσβαση σε αυτά.

Άγνωστο παραμένει το πότε η βιομετρική ταυτοποίηση θα βγει από τα beta tests ας ελπίσουμε όμως ότι αυτό θα γίνει σύντομα.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Software WhatsApp

WhatsApp: Νέα φίλτρα συνομιλίας σας βοηθούν να βρίσκετε εύκολα το μήνυμα που θέλετε

Το WhatsApp κυκλοφορεί νέα φίλτρα συνομιλίας για να διευκολύνει την εύρεση των μηνυμάτων που αναζητάτε χωρίς να χρειάζεται ατελείωτο scroll.

Software featured WhatsApp

WhatsApp: Νέα γραμμή πλοήγησης στο κάτω μέρος της οθόνης

Οι χρήστες WhatsApp από Android θα αποκτήσουν μια νέα γραμμή πλοήγησης στο κάτω μέρος της οθόνης, η οποία έρχεται να αντικαταστήσει την παλιά.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.