WhatsApp: Ερευνητές ανακάλυψαν τρία σημαντικά vulnerability

Κατά την διάρκεια του Black Hat security conference που έλαβε χώρα στο Λας Βέγκας την προηγούμενη εβδομάδα, ερευνητές της Check Point, αποκάλυψαν μερικά vulnerabilities που βρήκαν στην διάσημη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp.

Η γνωστή εφαρμογή που ανήκει στο Facebook από το 2014 χαρακτηρίζεται από την end-to-end κρυπτογράφηση, η οποία δεν αφήνει κανέναν άλλον εκτός από τον παραλήπτη να διαβάσει το μήνυμα. Αυτού του είδους την κρυπτογράφηση θέλει να καταργήσει ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

WhatsApp, WhatsApp: Ερευνητές ανακάλυψαν τρία σημαντικά vulnerability

Σύμφωνα με το security team της Check Point, ένα vulnerability δίνει την δυνατότητα στον επιτιθέμενο τόσο να διαβάσει ένα μήνυμα της εφαρμογής όσο και να το επεξεργαστεί. Μία άλλη ευπάθεια επιτρέπει στον hacker να αλλάξει τον αποστολέα από αυτόν που πραγματικά στέλνει το μήνυμα.

Τέλος, η Check Point αναφέρει ότι οι επιτιθέμενοι θα μπορούσαν να αλλάξουν ένα public message σε private message. Αυτό πρακτικά θα μπέρδευε τους παραλήπτες καθώς θα νόμιζαν ότι το μήνυμα είναι private ενώ στην πραγματικότητα θα φαίνεται και στα υπόλοιπα μέλη μιας κοινής συνομιλίας.

Η Check Point υποστηρίζει ότι ενημέρωσε το Facebook για τις τρεις ευπάθειες που εντόπισε στην WhatsApp εφαρμογή πέρυσι, παρόλα αυτά οι δύο πρώτες συνεχίζουν να υπάρχουν.

Η WhatsApp εφαρμογή μετράει 1.5 δισεκατομμύρια χρήστες σε περισσότερες από 180 χώρες και ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί κατά 26 περίπου εκατομμύρια μέχρι το 2021.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Software WhatsApp

WhatsApp: Νέα φίλτρα συνομιλίας σας βοηθούν να βρίσκετε εύκολα το μήνυμα που θέλετε

Το WhatsApp κυκλοφορεί νέα φίλτρα συνομιλίας για να διευκολύνει την εύρεση των μηνυμάτων που αναζητάτε χωρίς να χρειάζεται ατελείωτο scroll.

Software featured WhatsApp

WhatsApp: Νέα γραμμή πλοήγησης στο κάτω μέρος της οθόνης

Οι χρήστες WhatsApp από Android θα αποκτήσουν μια νέα γραμμή πλοήγησης στο κάτω μέρος της οθόνης, η οποία έρχεται να αντικαταστήσει την παλιά.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.