XLoader Spyware: Εξελίχθηκε και χτυπά πλέον το macOS

, XLoader Spyware: Εξελίχθηκε και χτυπά πλέον το macOS

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως αναφορικά με ένα spyware με το όνομα XLoader, το οποίο μπορεί να μολύνει υπολογιστές με macOS. Το συγκεκριμένο spyware είχε δημιουργηθεί για να μολύνει υπολογιστές με Windows, αλλά πλέον αλλάζει τη στόχευσή του.

Το XLoader spyware προέρχεται από το Formbook, ένα spyware που είχε κάνει την εμφάνισή του σε Windows συστήματα το 2016, ενώ το 2017 είχε εξαφανιστεί πλήρως. Τώρα, αναδύεται και πάλι από τις… ψηφιακές του στάχτες, προκειμένου να μολύνει υπολογιστές με Apple macOS.

Μετά τη μόλυνση με αυτό το malware, ένα σύστημα macOS μπορεί να εκθέσει τα στοιχεία ενός χρήστη σε όποιον στέλνει κακόβουλα το συγκεκριμένο malware. Ένα στοιχείο που έχει προκύψει από την έρευνα που έχει κάνει η Checkpoint Research είναι ότι το macOS σταδιακά γίνεται ένας ακόμα στόχος κακόβουλου λογισμικού, μπαίνοντας ουσιαστικά σε μεγαλύτερο βαθμό στο στόχαστρο των hackers.

H λειτουργία του XLoader, πάντως, είναι η αναμενόμενη αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο μολύνει έναν υπολογιστή, πείθοντας τον χρήστη να κάνει κλικ σε κάποιο link από το οποίο προκύπτει η μόλυνση με το εν λόγω spyware.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Babis Briolas

Γιατί γίνεται είδηση όταν δημοσιεύονται vulnerabilities στο Mac OS ή στο IOS? Δεν υπάρχει τίποτα “άτρωτο¨, όσο ο κάθε χρήστης ανοίγει/κλικάρει ότι του έρθει, όταν αμελεί να κάνει Updates και δεν έχει (στις περιπτώσεις laptop/desktop) ενημερωμένο και σοβαρό anti-malware. Η ψευδαίσθηση ότι το οικοσύστημα της Apple έχει “ανοσία” είναι αφελής. Το MacOS σίγουρα ΔΕΝ είναι σούργελο, αλλά πλέον το ίδιο ισχύει και για τα Windows 10, αλλά με πολύ μεγαλύτερη προσοχή….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.