Τρίτη
09/01/2018

Qualcomm: Chipset για ασύρματα ακουστικά [CES 2018]

qualcomm prototype earbuds

Ένα chipset με ενσωματωμένο Bluetooth για ασύρματα ακουστικά επέδειξε η Qualcomm στη CES 2018.

Το SoC της Qualcomm με ονομασία QCC5100 αποσκοπεί στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας. Έρχεται με Bluetooth 5, dual-mode radio, υποσυστήματα ήχου και εφαρμογών χαμηλής ισχύος και ενσωματωμένη ενεργή ακύρωση θορύβου.

Σύμφωνα με την Qualcomm, το SoC της αποτελεί το κλειδί στη μείωση της τιμή και του μεγέθους των ασύρματων ακουστικών, ενώ ταυτόχρονα επεκτείνουν την αυτονομία της μπαταρίας. Η εταιρεία αναφέρει ότι τα ακουστικά που θα έχουν το εν λόγω chip θα έχουν 25% περισσότερη αυτονομία.

Σε σύγκριση με το CSR8675 που βρίσκεται στα ακουστικά Pixel, το QCC5100 προσφέρει μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ για έξυπνες λειτουργίες και υποστήριξη αισθητήρων, ενώ μειώνει την κατανάλωση ενέργειας κατά 65%.

Πηγή

Μάθε για: ,

Συντάκτης: .

3 Σχόλια

  1. Ο/Η αλεξανδρος κεντανιδης λέει:

    Τα προκοψε τα ενσυρματα. Αντι να διορθωσει καμια υπερθερμανση ασχετοι

  2. Ο/Η Solon λέει:

    Κυκλοφορούν κινέζικα ασύρματα ψείρες εδώ και δύο χρόνια. Και έχουνε και καλή αυτονομία. Ειδικά τα Β1 είναι και κουλάτα. Η ποιότητά τους όμως στα μπάσα είναι μάπα, στα πρίμα τρώγονται. Δεν έχουν ποιότητα. Ελπίζω το SoC της Qualcomm να έχει καλύτερη ποιότητα αλλά δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος. Σε ασύρματα ακουστικά Bluetooth μόνο η Sony έχει αξιοπρεπή ήχο, και ένα σκαλί παρακάτω τα ακριβά της Bluedio.

  3. Ο/Η mixtri λέει:

    αλεξανδρος κεντανιδης, είσαι μεγάλο τρολ παιδί μου. όχι απλό. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.