Η Λάρισα υποδέχεται τα Media Markt

0

Media MarktΗ είσοδος της MediaMarkt στην αγορά της Λάρισας αποτελεί σημείο σταθμό-ορόσημο στο επιχειρηματικό πλάνο ανάπτυξής της στην Ελλάδα. Το νέο υπερκατάστημα συνολικής επιφάνειας 4.500τ.μ, βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο Pantheon Plaza στο 4ο χλμ. Παλαιάς Εθνικής Οδού Λάρισας-Αθηνών και ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, στις 8 το πρωί.

Με την προσθήκη του νέου καταστήματος, συνεχίζεται η επιτυχημένη πορεία ανάπτυξης του δικτύου της Media Markt στην Ελλάδα, το οποίο περιλαμβάνει πέντε επιπλέον καταστήματα, τέσσερα εκ των οποίων στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη.

Ο Patric Vogel, Διευθύνων Σύμβουλος και CEO της Media Saturn Ελλάς με αφορμή τα εγκαίνια του νέου καταστήματος της Media Markt στη Λάρισα δήλωσε: «Η συμπλήρωση δύο χρόνων επιτυχημένης παρουσίας στην ελληνική αγορά δεν μπορεί παρά να μας δημιουργεί ικανοποίηση για τη μέχρι τώρα πορεία μας και να μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον. Η δραστηριοποίησή μας στην αγορά της Λάρισας αποτελεί για μας μια ιδιαίτερα σημαντική πρόκληση, είμαστε όμως απόλυτα πεπεισμένοι ότι και αυτή τη φορά θα κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των καταναλωτών προσφέροντας ακόμα μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων, υψηλή ποιότητα υπηρεσιών και τις πλέον ανταγωνιστικές τιμές, αξίες που μας καθιέρωσαν ως τη Νο 1 σε πωλήσεις αλυσίδα ηλεκτρονικών ειδών στην Ευρώπη».

Με την προσθήκη και του έκτου καταστήματος, το προσωπικό που απασχολεί πλέον η Media Markt στην Ελλάδα ξεπερνάει τα 700 άτομα. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Vogel πρόσθεσε: «Στη Media Markt είμαστε υπερήφανοι για τους ανθρώπους μας στους όποιους άλλωστε βασίζεται, σε μεγάλο βαθμό, η επιτυχημένη πορεία μας στην ελληνική αγορά».

Η Media Markt ιδρύθηκε το 1979 από τέσσερις επιχειρηματίες, που άνοιξαν το πρώτο τους κατάστημα στο Μόναχο της Γερμανίας. Για πρώτη φορά όλα τα ηλεκτρονικά αγαθά, από πλυντήρια ρούχων έως τηλεοράσεις και δίσκους, πωλούνταν σε ένα κατάστημα. Όλα τα προϊόντα ήταν επώνυμα και παρουσιάζονταν σε μεγάλη ποικιλία. Ήδη από τότε εισήχθη η “εγγύηση κατώτατης τιμής”.

Η πλειοψηφία των μετοχών της Media Markt ανήκει στη METRO Group, μια εταιρία εισηγμένη στο Γερμανικό Χρηματιστήριο. Με κύκλο εργασιών 15,1 δισεκατομμύρια ευρώ και περισσότερους από 45.000 εργαζόμενους στο τέλος του 2006, ο όμιλος Media-Saturn είναι Νο 1 σε πωλήσεις στην Ευρώπη, στο χώρο του λιανικού εμπορίου ηλεκτρικών ειδών. Η επιτυχία των δυο μεγάλων εταιρειών Media Markt και Saturn, βασίζεται στον συνδυασμό: επιλογή προϊόντων σε χαμηλές τιμές, κατάλληλο προσωπικό, μέγιστη δυνατή εξυπηρέτηση, ιδιαίτερη διαφημιστική παρουσία και αποκεντρωμένη οργανωτική δομή. Ο εκάστοτε διευθυντής καταστήματος είναι υπεύθυνος για την επιλογή των προϊόντων στο κατάστημα του, καθώς και για την τιμολογιακή πολιτική αυτών, το προσωπικό και τις ενέργειες Marketing. Ο όμιλος διαθέτει περίπου 700 καταστήματα σε 15 χώρες της Ευρώπης.

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα