U.S State Department, Επιλέγει Amazon Kindle αντί για iPad

Εχθές ήταν η ημέρα της Apple μέσα από από τις ανακοινώσεις του συνεδρίου WWDC 2012, όμως σήμερα θα προσγειωθούμε λίγο μιας και το U.S. State Department (υπεύθυνο για τις αμερικάνικες πρεσβείες σε όλο τον κόσμο) επέλεξε χωρίς διαγωνισμό 2.500 τεμάχια Amazon Kindle αντί για iPad εξηγώντας μάλιστα και τους λόγους.

“Το Amazon Kindle καλύπτει τις απαιτήσεις της υπηρεσίας U.S. State Department για ασφάλεια και κεντρική διαχείριση του περιεχομένου που διαμοιράζεται στις συσκευες ενώ το iPad αποτυγχάνει σε αυτούς τους τομείς. Οι έξτρα λειτουργίες που προσφέρουν τα iPad δεν είναι καθόλου απαραίτητες για τις απαιτήσεις που έχει η υπηρεσία ενώ η ασφάλεια που προσφέρουν δεν κρίθηκε αποδεκτή ενώ και η ικανότητες της μπαταρίας του iPad δεν καλύπτει κάποιες απαιτήσεις.”

θα τους ήρθε βέβαια και πιο οικονομικά! Τι έχετε να πείτε;

, U.S State Department, Επιλέγει Amazon Kindle αντί για iPad

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
maresis

τοσο απλα….δεν καλυπτει τις βασικες προδιαγραφες το αηπαντ
οσο για να τους ηρθε πιο φτηνα….
δεν μου μοιαζουν οι αμερικανοι για τσιπιδες
αντιθετως με καποιους αλλους

Jim P

Duh!!

cghera

Άμα τους κάνει τη δουλειά το kindle γιατί να πάρουν iPad;

Μάλλης Γιώργος

Η μπαταρία του Kindle κρατάει 1 μήνα χωρίς wi-fi. Θέλετε να συνεχίσω;

βασιλης

μαλον εχει πεσει (φτωχεια) και στο αμερικα?????

Panos7GR

Εμενα παντως δεν μου φαινεται περιεργο. Γι αυτους παιζει μεγαλο ρολο η ασφαλεια που σου προσφερει μια τετοια συσκευη-εργαλειο γι αυτους παρα ολα τα υπολοιπα κι απο την στιγμη που το ελεγξανε και ειδανε οτιι ειναι πιο ασφαλες ηταν αναμενομενο να το διαλεξουν (αν οντως το ελεγξανε). Με θεματα ασφαλειας δεν παιζεις και γι αυτο δεν πιστευω η επιλογη να ηταν λογο κοστους…

giorgio

Νομίζω πως ήταν θέμα ασφάλειας και μόνο και οι αμερικανοί με όλα όσα συμβαίνουν, δεν θα τι ρίσκαραν με τίποτα. Επίσης, ας μην κοροϊδευόμαστε, πραγματικό e reader, είναι το kindle.

*_DaDiRa_*

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!Κάποιος που σκέφτεται λογικά.
Έχει γεμίσει ο κόσμος με καταναλωτές γεμάτους smartphones που τα έχουν για να στέλνουν ένα μήνυμα ή να κάνουν αναπάντητες.Και το έχουν μόνο και μόνο για να πουλάνε μούρη, την στιγμή που δεν ξέρουν τι είναι το touchscreen….

GREG

Αναφέρθηκαν και σε άλλους e-readers, όπως τα Nook, Kobe και Sony.
“Other electronic readers such as the Barnes and Noble Nook, Sony Reader Daily and Kobe e-Reader were deemed unsuitable as they couldn’t offer the same the text-to-speech function, battery life and global Wi-Fi connectivity, the document stated. Apple iPad tablets offered unnecessary functions that presented ‘unacceptable security and usability risks for the government’s needs in this particular project,’ the documents said. iPads also fell short on battery life requirements and would not allow the State Department the same control over the dissemination of content.”
Επίσης, αυτό στη φωτογραφία είναι το παλιό Kindle, το Kindle 2, τώρα πια αποκαλούμενο Kindle Keyboard. Έχει αντικατασταθεί από το Kindle 3 και το Kindle Touch.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Alexa Amazon

Alexa Plus: Η επί πληρωμή έκδοση της Alexa έφτασε από την Amazon

Πριν από μερικές ημέρες, η Microsoft κυκλοφόρησε το Copilot Pro, μια επί πληρωμή έκδοση του Copilot με πρόσθετες δυνατότητες.

Business Amazon Twitch

Twitch: Αποχωρεί από την Κορέα λόγω «απαγορευτικά ακριβών» χρεώσεων δικτύου

Το Twitch ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να τερματίσει τις δραστηριότητές του στη Νότια Κορέα στις 27 Φεβρουαρίου 2024.

Business Amazon Apple Google

Η Αυστραλία επιβάλλει νέους Νόμους Ανταγωνισμού σε ψηφιακές πλατφόρμες

Σε πολλές χώρες, οι ψηφιακές πλατφόρμες αντιμετωπίζουν αυξημένους περιορισμούς και εμπόδια λόγω των νέων νόμων και κανονισμών.

Business Alexa Amazon featured

Η Amazon θα πουλάει και αυτοκίνητα – Πρώτος συνεργάτης η Hyundai

Η Amazon, η οποία ξεκίνησε πουλώντας βιβλία, εισέρχεται επίσημα στον κλάδο των αυτοκινήτων και ποδαρικό θα κάνει η Hyundai.