ARCHOS 70 εναντίον ZTE V9, Τα πιο δημοφιλή οικονομικά tablet σε βίντεο κόντρα

TechblogTV. Κρατάμε στα χέρια μας τα δύο πιο δημοφιλή οικονομικά tablet της ελληνικής αγοράς με οθόνη 7 ιντσών. Archos 70 με επεξεργαστή 1GHz, μνήμη RAM 256MB και οθόνη capacitive multi-touch εναντίον ZTE V9 με 3G, GPS, επεξεργαστή 600MHz, μνήμη RAM 512MB και οθόνη resisitive. Δείτε το βίντεο-κόντρα.


Επεξεργάστηκε την 21 Δεκεμβρίου 2010 19:23

Σχόλια

  • Καλά Κώστα δεν παίζεσαι.Μπράβο για το συγκριτικό που σε ρωτούσα πιό προτιμάς απο τα δύο.Σε ευχαριστώ.
    Για μένα κερδίζει με διαφορά το archos με μόνο μειονέκτημα τη μή ύπαρξη 3g και σου ξαναείπα όχι για τα τηλέφωνα αλλά για την μή ύπαρξη 3g internet που σημαίνει ίντερνετ παντού

  • Iakovos - giannis, και εγώ ψηφίζω Archos.

    dimitris, Δεν έχουμε ενημέρωση. Προς το παρών και αναγκαστικά το ψάχνεις μέσα από ηλεκτρονικά καταστήματα και λέω το ψάχνεις γιατί η ζήτηση είναι μεγάλη και υπάρχει πρόβλημα στη διαθεσιμότητα.

  • To GPS ειναι μονο δέκτης οχι πομπός. Μπραβο για το συγκριτικό, εγω δεν θα επαιρνα κανενα απο τα 2 γιατι μου αρεσει ο συνδυασμός τους αλλα κανένα μεμονωμένα.

  • Arcηos δογκωτό, καλά έκανα και το συμπάθησα λίγω στην παρουσίαση, τώρα συγουρεύτικα.

  • Εγώ προσωπικά ψηφίζω Archos μόνο κ μόνο για την οθόνη. Είχα κινητό με resistive οθόνη κ παρά το γεγονός ότι ήταν καλή συσκευή ο χειρισμός όσο κ να το συνηθίσεις είναι πιο δύσκολος. Σίγουρα στα tablet η μεγάλη οθόνη διευκολύνει πολύ τα πράγματα αλλά πιστεύω κ πάλι θα κουράζει σε ένα βαθμό έστω κ μικρο. Αν κάνω λαθος παρακαλώ διορθώστε με. Πάρα πολύ καλό συγκριτικό Κώστα συγχαρητήρια!

  • ημιτελής το ZTE...δεν κερδίζει το arcos overall. ωραίο συγκριτικό κωστα μπράβο

    • Δεν έχω παρατηρήσει κάτι εκτός του ότι πρέπει να βρω νέο app για να το κάνω root (το z4root σταμάτησε να λειτουργεί).

  • Παιδια το Archos ειπαρχη στo saturn που ειναι στιν σηνγρου το ιδα πριν μια ευδομαδα που ειμουν εκη!!!!!

  • Δυο σημαντικές αλλαγές εχει το firmware foti :
    1)Power management: for A43/A70/A101 add a setting in about device to allow 3 levels of power management. Overdrive that allows CPU max frequency to be 1GHz with ondemand governor, optimal that brings CPU max frequency to 800MHz with ondemand governor and powersave that set CPU max frequency to 800MHz with conservative governor
    2)now supports NTFS (read only) and EXT3 Σημαντικό για hd ταινίες μεγαλύτερες του 4gb
    και αρκετες μικρότερες διορθώσεις
    Α και από τι βλέπω για το Αrchos το κάνε εισαγωγή τελικά η αμυ αε και το έχουνε από χθες σχεδόν όλοι

  • geozaxaGR: Είναι το προηγούμενο μοντέλο το Archos 7, όχι το 70. Το έχω δει και εγώ στον κατάλαγο του Saturn.

    djore, το τσέκαρα αυτό για το power magement (δεν είμαι σίγουρος αν υπήρχαν ήδη στις ρυθμίσεις αυτές οι επιλογές) αλλά αν δεν το κάνεις root και δεν επιλέξεις με την εφαρμογή setCPU στο 1GHz αλλάζει κάτι :)

  • Μπράβο Κώστα! Πολύ καλή παρουσίαση! Και εγώ προσωπικά παρόλο που με ενδιαφέρουν τα χαρακτηριστικά του V9 σε σχέση με 3G/sim, ψηφίζω βεβαίως Archos!!! Και σε συνδυασμό με Android κινητό ως Access Point για σύνδεση στο internet, confcalls, κλπ.
    Αλλά επειδή είχα δει (στο εξωτερικό - Fnac) και είχα 'παίξει' για λίγο με το 101 @ 16GB, σκέφτομαι να πάρω αυτό.

  • George, κοίτα μπορείς να έχεις ίντερνετ συνδέοντας το Archos με USB ή Bluetooth με κάποιο κινητό τηλέφωνο.

    Ωραίο το 101, για άλλες δουλειές, ταινίες και ποιο ευχάριστο σερφάρισμα. Το 70 είναι ωραίο και ελαφρύ για να το κρατάς ενώ είσαι ξαπλωμένος στο κρεβάτι ή τον καναπές ;)

  • Με ανοιχτό το Wi-Fi συνέχεια (εννοείται!) κρατάει 2 ημέρες με αρκετά έντονη χρήση. Η συσκευή μπαίνει σε stand-by mode και δεν χρησιμοποιεί το Wi-Fi όταν απενεργοποιήσεις την οθόνη.

  • Είναι λίγο σπαστικό αυτό με το stand by ελπίζω να ρυθμίζεται γιατί δεν μπορείς να κάνεις DL έτσι και σε κάτι skype και msn μπαινοβγαίνεις συνέχεια

    • Μπορείς να βάλεις να μην σβήνει ποτέ η οθόνη και να τις χαμηλώσεις τέρμα τη φωτεινότητα αν κατεβάζεις (παπατζιλίκι). Πάντως και εγώ κατέβασα 4-5 εφαρμογές που έλεγαν ότι κρατάνε το Wi-Fi ανοιχτό και με σβηστή την οθόνη αλλά στην πράξη δεν λειτούργησαν και τα παράτησα :S

  • Αλήθεια Κώστα ε? αυτό απλοποιεί πολύ περισσότερο τα πράγματα!
    Όντως είναι ωραία αυτά τα καλούδια πέρα από τη χρήση για δουλειά, ειδικά για να τα χρησιμοποιείς για 'αραχτά' σερφαρίσματα και ταινίες!! χαχαχα
    Πολύ χρήσιμες πληροφορίες!

  • Εδω και δυο μερεσ τοχουν καμια δεκαρια μαγαζια...χτεσ πηρα το τελευτεο απο Κοσμοντατα...οκ, καλο ειναι συγκριτικα με τα προιγουμενα Αισχη που πηρα απτον Γαλλο, αλλα αν δεν υπαρξει αξιοπιστη εκδοση Μαρκετ, θα παραμηνει ημιμετρο οπωσ κιολλα τα κατω απο το ΤΑΒ...φυσικα θα παρατηριστε οτι το ελληνικο πληκτρολογιο δεν εχει τελικο Σ....!!!

  • gymakos, Καλορίζικο, για 215 ευρώ που έδωσα εγώ είναι άριστο value for money. Όπως έχω ξαναπεί εδώ στo Techblog έως και 250 ευρώ αξίζει και με το παραπάνω. Και βέβαια αξίζει σήμερα, όχι σε 1 μήνα γιατι σε ένα 1 μήνα θα έχουμε άλλα καλύτερα. Δεν είναι σωστή περίοδος για επένδυση σε Tablet.

    Android Marketplace πολύ αξιόπιστο και απλό με την εφαρμογή gApps4Archos. Ελληνικό πληκτρολόγιο με το Greek keyboard. Ελληνικό μενού έχει από μόνο του. Γιατι το πήρες αφού σε χαλάει; Όλα αυτά που λες τα έχουμε γράψει στο Techblog εδώ και δύο εβδομάδες https://goo.gl/yyGYn

    Konstantinos, ARCHOS 70 με επεξεργαστή στα 800MHz - 2539 milliseconds (μετά το τελευταίο update δεν έχω βρει κάποιο app για το κάνω root). ZTE V9 με επεξεργαστή 600MHz - 5337 milliseconds.

  • αναμενόμενα αποτελέσματα, αρκετά καλά για το archos, θα μπορούσε να ήταν καλύτερα για το ZTE! Μου φαίνεται θα πάρω ενα απο τα δυο, κλείνω προς το archos.

  • Κώστα με το froyo έχω ακούσει ότι μπορούμε να αποθηκεύσουμε εφαρμογές και σε καρτούλα micro sd ... πώς γίνεται αυτό? ευχαριστώ πολύ

  • spiros, βρες και κατέβασε τη δωρεάν εφαρμογή apps2sd. Με αυτήν θα βρεις όλες τις εφαρμογές σου και όσες τον επιτρέπουν μπορείς να τις μεταφέρεις στην κάρτα μνήμης.

  • Κώστα ευχαριστώ για την απάντηση. Tην εφαρμογή αυτή θα πρέπει να την κατεβάσω απο το android market >? Το έψαξα στο google αλλά δεν βρήκα κάτι.........μπορείς να μου πεις τι να πληκτρολογήσω στην αναζήτηση στο google ή αν γίνεται να δώσεις ενα λινκ?

    ευχαριστώ πολυ

  • Στο Market ήταν, δεν έχω κάποιο link. Αν δεν υπάρχει το κάνεις χειρονίνητα, πας στις ρυθμίσεις του κινητού, εφαρμογές τις επιλέγεις μια μια και βλέπεις ποια σου επιτρέπει να την μεταφέρεις στη μνήμη του κινητού.

  • Πολύ καλή παρουσίαση. Για να παραμένει το wifi ανοιχτό ακόμα και όταν η οθόνη είναι σβηστή πάμε ρυθμίσεις wifi και πατάμε menu. Θα ανοίξει ένα κρυφό μενού όπου μπορείς να επιλέξεις το wifi sleep policy και να ορισεις να ειναι always on. Την ίδια ρύθμιση μπορείς να κάνεις και μέσα από την εφαρμογή spare parts. Αν δεν κάνω λάθος είναι μια ρύθμιση που υπάρχει σε όλες τις συσκευές android και όχι μόνο στο τηλέφωνο μου (desire).

    • Obscured, ναι σωστά τα λές αλλά το έχω τσεκάρει και δεν υπάρχει αυτή η επιλογή στο Archos. To "κρυφό" μενού υπάρχει αλλά για να δηλώσεις static IP :)

  • Φιλε Κωστα μπορεις σε παρακαλω να μου εξηγησεις τι ακριβως κανεις root στα android ?Γιατι το βλεπω αρκετα συχνα τελευταια και δεν εχω καταλαβει τι ακριβωσ κανεις root sta android και γιατι.Επισεισ κατι εχει παρει το ματι μου για κατι π κανεις ροοτ για overclocking..please explain me...

  • Root είναι να αποκτάς πρόσβαση στα αρχεία συστήματος του κινητού σου με αποτέλεσμα να μπορείς να σβήνεις αλλά και να πειράζεις ότι θέλεις σε αυτό. Δεν υπάρχει μια λύση για όλες τις συσκευές Android (κινητά ή tablet). Όποιος ενδιαφέρετε ψάχνει για το μοντέλο του σε διάφορα forum.

  • κωστα το zte v9 ειναι ενα πολυ καλο tablet ενταξει η resistive ειναι resistive οπωσ και να το κανουμε αλλα αρκετα ευαίσθητη εγω το εκανα root του εκανα ενα overclock στα 800mhz του αφερεσα τα περιτα απο την μαμα που ειχε κατι global clock κ.λ.π του εβαλα αλλο launcer αλλο lock screen ενα lag fix μονταρισμενο απο εμενα adfree,market enabler,κ.λ.π το μονο που με ψιλο χαλαει ειναι η μικρη ανάλυση δεν μπορω να παιξω το n.o.v.a και να το ευχαριστηθώ οπως στο galaxy s αλλα μην τα θελουμε ολλα δικα μας :p

  • kosta se liyes meres 8a krataw st xeria mu ena ipad me wi-fi kai 3g 16ari....8ewro pws dn yparxei sigkrisei me afta.....koita emfanisiaka prwtimo to v9 alla ws to eswteriko siyoura to archos! Mmm symfoneic? :)

  • Παίδες Ασχετο η απουσία 3G απ το archos δεν αποτελλει μειωνεκτημα καθωτι μπορει να συνδεθει μεσω bluetooth με το κινητο μας (3g) και να σερφαρουμε όπου θέλουμε ...υπαρχει περιπτωσει να εχετε μαζι σας το tablet και όχι το κινητό σας??

  • To archos einai teleio,to pira kai eimai poly euxaristimenos,exo na simpliroso omos oti to archos exei elliniko pliktrologio mesa,den exei dekti gps alla syndeete meso bluetooth me eksoteriko dekti,to opoio to dokimasa kai douleue teleia kai episis arketa basiko einai oti exei eksodo mini HDMI kai bgazei sima 720p!!!!
    Ayta einai kapoia epipleon pramata pou den anaferthikan!!!!

  • Dimitris καλορίζικο, σε παρακαλώ σχολίαζε με ελληνικούς χαρακτήρες. Η πλήρης παρουσιάση του ARCHOS 70 με όλα όσα αναφέρεις υπάρχει εδώ https://goo.gl/HNPtX

  • Το αγορασα και εγω στις 24 Δεκ, μπορω να πω οτι ειμαι ιδιαιτερα ευχαριστημενος, σε συγκριση με το Ipad (που τελικα πουλησα) βεβαια υστερει, αλλα δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα με μια συσκευη που στοιχιζει το 1/3 της τιμης του ipad, κατα τα αλλα ικανοποιητικος video player χωρις να "τρωει" κολληματα, πολυ καλο σαν Mp3 player, λιιιγο αργο στο διαβασμα pdf σκαναρισμενων βιβλιων (οχι των βιβλιων που εχει μεσω της προεγκατεστημενης εφαρμογης), αρκετα καλα τα παει και με τα παιχνιδια ενω μπορουμε να του "φορτωσουμε" emulators (οι δυο που δοκιμασα για Gameboy Advance Και C=64 ειναι ιδιαιετερα ικανοποιητικοι!!!). Τα "καταφερνει" μια χαρα και με τα Live wallpapers (γιατι φοβομουν οτι θα του "ετρωγαν" την μπαταρια σαν παλαβα....Επισης δε νομιζω οτι θα προσεφερε κατι παραπανω η υπαρξη καρτας sim περαν απο το οτι μπορει να εχουμε Internet Παντου μεσω του κινητου μας, για τα τηλεφωνα αλλωστε οοολοι εχουμε το κινητο μας μιας και με χρηση tablets θα μοιαζαμε με τους νεγρους των 80s και τα τεραστια κασετοφωνα τους που βλεπαμε στις ταινιες... Τελικα, πιστευω οτι ειναι ιδιαιτερα "τιμιο" για την τιμη του και αυτα που προσφερει.

  • Έχω παρει το Archos 70 εδώ και λίγες ημέρες και είμαι ΑΠΟΛΥΤΑ ευχαριστημένος.

    Έχω ακόμα ένα πρόβλημα για να κάνω να μιλήσει μέσω Blouetooth με το bold μου, αλλά θα τα καταφέρω ελπίζω. Κάτι παίζει με το Bold μου φαίνεται...

    Εpίσης ψάχνω ένα πληκτρολόγιο με τελικό "ς" και τόνους.

    Πολύ καλή η παρουσίαση σου..

    Μπράβο!

  • Τελικά το πρόβλημα του tethering παραμένει, άρα πάω για λύση Cosmote pocket wifi που μου δείνει και πρόσβαση σε 5 συσκευές μέσω 3G και άσε την blackberρy να θέλει pdanet επι πληρωμή κλπ κλπ... Απλά και ωραία...!

  • Καλησπερα...μηπως υπαρχει καποιος εμπειρος χρηστης του zte v9 γιατι το αγορασα προσφατα και εχω αρκετες αποριες? Οσο και αν εψαξα λυσεις δε βρηκα ακομα...

  • απο αποψη εμφανισης προτιμω σιγουρα το ZTE... Μου την σπαει ομως που δεν εχει front camera :/ ειναι πολυ βολικη :(

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.