ASUS Transformer Book Duet TD300, Dual OS laptop και tablet

Το ASUS Transformer Book Duet TD300 είναι ίσως αυτό που περιμέναν πολλοί από εσάς! Ένα υβριδικό laptop-tablet με αποσπώμενο πληκτρολόγιο και δυνατότητα φόρτωσης δύο διαφορετικών λειτουργικών συστημάτων, Windows 8.1 ή Android 4.1. Διαθέτει οθόνη αφής 13.3 ίντσες Full HD και επεξεργαστή Intel Core i7 γραφικά Intel HD Graphics και μνήμη RAM 4GB.

Η εναλλαγή μεταξύ των λειτουργικών συστημάτων γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού κάτι που μας κάνει να πιστεύουμε ότι το Android OS βρίσκεται διαρκώς προφωρτομένο σε κάποια έξτρα μνήμη ROM. Τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά που ακόμα δεν έχουν οριστικοποιηθεί κάνουν λόγο για SSD 128GB ή δίσκο HDD 1TB, Wi-Fi ac, Bluetooth, HDMI, LAN/ Ethernet, δύο θύρες USB 2.0 και μια USB 3.0.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 8 Ιανουαρίου 2014 14:08

Σχόλια

  • Πολύ καλό αν και θα το πούμε αυτό με σιγουριά όταν μάθουμε και πόσο πάει το "μαλλί".

    Πάντως κανά δυο ίντσες μικρότερη να ήταν η οθόνη, τότε θα μιλούσαμε για πραγματικό ιβρίδιο laptop-tablet... 13,3'' κοματάκι μεγάλη για tablet.

    Μετά το φιάσκο των RT, η επιτυχία κάθε μελλοντικής ταμπλέτας θα είναι να φέρει καθαρά 8.1 ΚΑΙ (με κεφαλαία) 4 GB RAM, αλλιώς και αυτό το "παράθυρο" για Microsoft θα κλείσει όπως και πολλά άλλα στο παρελθόν (βλ. Steve).

  • Πολύ ενδιαφέρον προϊόν . Τα χαρακτηριστικά είναι τα ίδια και στα αντροιντ όμως ? Δηλαδη έχει τον Intel core i7 στα αντροιντ ? Και επίσης τι μπαταρίες έχει ?

  • αρκεί να μπορεί να γίνεται και windows tablet χωρίς αναγκαστικά να το έχεις στο πληκτρολόγιο...

  • Φαίνεται ωραίο και δυνατό. Είναι αυτό που περίμενα τόσα χρόνια :D. Το θέμα είναι η τιμή... του μικρότερου μοντέλου με i3 και 1366x768 κάνει 599$ και με 1920x1080 κάνει 699$. Ελπίζω αυτό να μην το τσούξουν πολύ...

  • Αυτό είναι το μέλλον! Κάτι παρόμοιο είχε παρουσιάσει και η Samsung αλλά νομίζω δεν το υλοποίησε ποτέ. Η τιμή πιστεύω θα είναι μεταξύ 1000 και 1300.

  • Ακριβώς όπως το είπε ο Vaggelis. Η τιμή θα είναι στο εύρως των Ultrabook. Ουσιαστικά Ultrabook είναι με αποσπόμενη οθόνη... Εξάλλου όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά το μαρτυράνε. Οπότε τζάπα τρίβουμε τα χέρια μας... Για την οικονομική δυνατότητα των περισσότερών μας είναι απλησίαστο. Ακόμα και να πεις ότι "Καλά δεν θα το πάρω για παιχνιδάκι. Για κανονικό υπολογιστή θα το πάρω!" είναι νωρίς. Είναι η πρώτη συσκευή της εταιρίας σε κάτι τέτοιο, η πρώτη συσκευή γενικότερα που κάνει το dual boot τόσο απλά κι εύκολα, συνεπώς μιλάμε για μια νέα αγορά και γι αυτό δεν ξέρεις τι μέλλον θα έχει για να "επενδύσεις" (αν μπορώ να το πω έτσι) σε έναν τέτοιο Η/Υ.

    Τελος πάντων είναι σίγουρα μια πολύ πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση κι ελπίζουμε να έχουμε συνέχεια. Σίγουρα κάτι τέτοιο θα θέλαμε όλοι μας. Οπότε είναι η φυσική εξέλλιξη... Κρίμα που η MS δεν προσπάθησε γρηγορότερα να πραγματοποιήσει μια τέτοια ιδέα. Με το ίδιο UI που έχουν όλες οι εκδόσεις Windows, δεν θα καταλάβαινες διαφορά.
    Keep going ASUS!!! Μόνο εσύ ξέρεις και μας τρελάινεις με τις καινοτόμες σου συσκευές, όταν όλοι οι άλλοι παίζουν μόνο για το marketing. Αν έχει διαρκεια μια τέτοια ιδέα τότε σίγουρα θα σε τιμήσω!

  • Πήρα το Τ100 με το σκεπτικό αργότερα να το κάνω Dual Boot και να του βάλω και Android ειλικρινά όμως πλέον δε βρίσκω κανένα μα κανένα απόλυτος λόγο να το κάνω... πραγματικά αν έχεις windows τι παραπάνω θα σου δώσουν τα Android ?

  • Το θέμα δεν είναι τι παραπάνω σου δίνουν τα android αλλά τι λιγότερο σου δίνουν τα windows όταν αποφασίζεις να βάλεις hardware που να το υποστηρίζουν σε σασί tablet. Σαν ιδέα το Τ100 θεωρώ πως θα μπορούσα να το έχω και σαν κύρια συσκευή αλλά δυστυχώς δεν αποδίδει (ακόμα) όσο ένα σύγχρονο λάπτοπ. Παρόλα αυτά ο συνδιασμός i-core και bay-trail θα ήταν σίγουρα ενδιαφέρουσα υλοποίηση

  • καλησεπρα ξερει κανεις αν μπορει να παιξει το LOL?? και να το τρεχει κανονικα χωρις lag ? ακομα ξερει κανεις ποτε θα ερθει ελλαδα και σε τι τιμες? ευχαριτσω

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.