Smartphone μετατρέπεται σε Tablet [concept]

Η παγκοσμίως άγνωστη εταιρεία Compufon δημιούργησε ένα concept smartphone το οποίο μετατρέπεται και σε Tablet! Ναι καλά διαβάσατε, το κινητό υποτίθεται ότι έρχεται με διπύρηνο επεξεργαστή NVIDIA Tegra 2 και όταν “κουμπώσει” στην οθόνη 10.6 ιντσών, ξεδιπλώνει τις δυνατότητές του σε ένα Tablet με Android 3.0 Honeycomb.

Το συγκεκριμένο concept δείχνει “χοντροκομμένο”, αλλά γενικά πως σας φαίνεται σαν ιδέα;



Πηγή

Επεξεργάστηκε την 21 Απριλίου 2011 9:21

Σχόλια

  • Πάρα πολύ καλή ιδέα! Ειδικά αν, λόγω της εταιρίας που δεν είναι γνωστή, η τιμή του είναι χαμηλή,θα μπορεί κάποιος με τα χρήματα που θα έδινε για ένα τάμπλετ να αποκτήσει ταυτόχρονα κι ένα smartphone! Μου ακούγεται πάρα πολύ καλό,αρκεί να μην υστερεί κατά πολύ σε χαρακτηριστικά με τα αντίστοιχα που κυκλοφορούν από μεγάλους κατασκευαστές.

  • Παντως το μενου που βλεπουμε στο tablet ειναι το μενου της Archos (φαινονται καθαρα τα Appslib και Online Registration), οποτε μηπως εχει βαλει το χερακι της?
    Πολυ ενδιαφερον παντως!

  • @tak91

    φίλε μου πως γίνεται να υστερεί; Αφου λέει ότι θα έχει tegra 2 και λογικά τουλάχιστον 512mb ram (πως αλλιώς θα τρέξει honeycomb).

    εγώ έχω μια απορία πάντως : αφού όλα τα εξαρτήματα θα είναι στο κινητό (cpu,ram,etc...), στο tablet θα εχει έξτρα μπαταρία γιατί αν είναι έτσι πρεπει να κρατάει πολύ

  • @Giannis K

    Πρώτον το όνομα μου είναι zak91 :p
    Και δεύτερον δεν εννοώ μόνο το hardware.Μπορεί να βγει με resistive οθόνη,μπορεί να ζυγίζει 1 κιλό. Όσο για τον επεξεργαστή, και τη ram, και τα κινέζικα που εκτός την resistive οθόνη εμφανίζονται να έχουν ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά με επώνυμα τάμπλετς (πριν βγει το honeycomb τουλάχιστον), αλλά και πάλι έχουν τρελό lag.

  • zak91 όπως λέει ο κώστας θα έχει tegra 2 και σίγουρα θα έχει τουλάχιστον 512 ram. θα δουλεύει όπως το atrix ,δηλαδή το ίδιο το smartphone θα είναι η cpu του tablet άμα έχει και μια καλή τιμή ως πακέτο(τηλέφωνο+ταμπλέτα) και όχι το τηλέφωνο μόνο του θα είναι τέλειο.To Atrix κάνει μόνο του κάπου στα 500 ευρώ και τo laptop dock κάνει 500$ , to multimedia dock 150$ άρα σε ευρώ κάπου στα 900-950 ευρώ

  • είναι στυλ atrix και άλλον
    δηλαδή μπορεί να πωλούνται χώρια το κινητό και χώρια το tablet (doc).

  • Και εμένα μαρεσε πολυ σαν ιδέα... Που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν
    Και άλλες εταιρίες πιο μεγάλες του χώρου.... Αν και για πολλούς λόγους
    Ουτοπικο θα ήθελα να έβλεπα ένα μελλοντικό iPhone να γίνεται και
    Tablet χωρίς να σκας κατα πολυ περισσότερα αγοράζοντας σαν ξεχωριστό
    Προϊόν και το ipad.... Θα μαρεσε αν είχε ας πούμε το iphone5 να εκμεταλευομουν
    Τον διπλό a5 απο μια συσκευη... Και όχι να τον ξανααγοραζα σε μια άλλη...
    Αφού εδω αυτη η πόλη καλη και ενδιαφέρουσα ιδέα μας δίνει τη δινατοτητα να
    Έχουμε δυο σε ένα....

  • Πολυ καλη ιδεα και σιγουρα θα συμφερει κατι τετοιο.
    Εχει δικιο ο φιλος απο πανω,μονο απο καμμια Apple θα περιμενα κατι αναλογο,λετε να το δουμε στο iOS 6;

  • Τα κινητα πλεων εχουνε αρχισει οπως θα εχετε παρατηρησει οι πιο πολλοι να μεγαλωνουν τις οθονες τους τα τελευταια χρονια κατα πολυ σε συγκριση με το παραλθον. Αυτο που θελω να πω ειναι πως δεν υπαρχει λογος να εχεις 2 διαφορετικα αντικειμενα (smartphone - tablet screen) πιο πολυ για λογους εξοικονομησης χωρου. Θεωρω πως ενα smartphone των 4,5 ιντσων για παραδειγμα κανει μια χαρα την δουλεια του και σαν tablet ειδικα με λειτουργικο honeycomb (εαν και οταν θα μπει στα κινητα). Το μονο που θα χρειαζομαστε τοτε κατα την γνωμη μου θα ειναι σιγουρα μεγαλυτερες σε διαρκεια μπαταριες.

  • Πολύ καλή ιδέα. Ειδικά τώρα που τα specs των smartphones πλησιάζουν αυτά των tablets γιατί να πληρώνεις δυο φορές το ίδιο hardware με μόνη διαφορά μια μεγαλύτερη οθόνη; Πλέον είναι καιρός να αρχίσουν να σχεδιάζουν οι εταιρείες all in one PCs ώστε να μην χρειάζεσαι 3 και 4 διαφορετικά μηχανήματα για την ίδια δουλειά.
    Π.χ. σκεφτείτε ένα 12.1'' notebook full εξοπλισμένο και με 1ΤΒ σκληρό που η οθόνη του όταν αποσυνδέεται θα γίνεται αυτόνομο tablet ενώ η βάση με μια μεγάλη οθόνη στο σπίτι θα γίνεται desktop. Η τεχνολογία πλέον έχει φτάσει στο κατάλληλο επίπεδο και αργά ή γρήγορα πιστεύω πως θα δούμε τέτοιες υλοποιήσεις.

  • Εγκρινω!!! Μακαρι να ηταν ολα τοσο ευκολα...
    Εχω την εντυπωση οτι στην εικονα δεν παιζει honeycomb ομως, το πολυ 2.1 και με το ζορι.
    Ματι γαριδα ο ατιμος! :)

  • διαβάστε και την πηγή τώρα το είδα.Πρεπει να είναι πολύ τούμπανο αυτός ο συνδυασμός,αρκεί να εχουν capacitive screen

    ''Admittedly, the shots of the thing look impressive. Kosmaz has done a far better job at discretely integrating the smartphone into the netbook/tablet dock than Motorola did with the ATRIX 4G. The specifications, while nothing we haven’t heard of, are still impressive. The phone, if coming into production, will be featuring a dual-core NVIDIA Tegra 2 chip, 1GB of RAM, 16GB of internal storage and a 4-inch screen with a 960 x 460 resolution.''

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.