Google Nexus 7, Τα σπάει με overclocking στα 2.0 GHz

Οι τύποι στο XDA Developers αποφάσισαν να φτάσουν το ταμπλετάκι της Google Nexus 7 στα όριά του και εκείνο ανταποκρίθηκε πλήρως, καθώς κατάφεραν να το πάνε τον τετραπύρηνο επεξεργαστή NVIDIA Tegra 3 στα 2.0 GHz. Η απόδοση του tablet αποδείχθηκε παραπάνω από ικανοποιητική στις υψηλές… στροφές και αυτό καταγράφηκε στα αντίστοιχα benchmark tests.

To σκορ με το overclocking στα 1.7 GHz ήταν 7000 στα Quadrant benchmarks, ενώ στα 2.0 GHz, το κοντέρ έδειξε 8000. Υπάρχουν κάποια ζητήματα σταθερής λειτουργίας, αλλά αυτό αναμένεται να διορθωθεί στο μέλλον, καθώς το kernel είναι πειραματικό. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, είναι ενδεικτικό της εξέλιξης και των δυνατοτήτων που έχουν οι επεξεργαστές των μοντέρνων ταμπλετών.

Πηγή:1,2

Σχόλια

  • αχχ και εγω θελω να το κανω αλλα εδω και 8 μερες περιμένω συσκευή αντικατάστασης απο το e-shop....

  • Παντως το e-shop βλεπω συμμορφώθηκε...Με 349 ευρω ειχε φερει το ταμπλετ με τα 16gb και την εριξε την τιμή...+1

  • Χαχαχαχα σωστός ο Demis, το χειμώνα θα αγκαλιάζεις αυτό αντί για το καλοριφέρ!!!
    Πάντως τα σπάει αλήθεια το 7 ειδικά overclocked είναι θεριό ανήμερο!

  • Ας σταματισει επιτελους αυτο το ανεκδοτο με το angry birds οποτε βγαινει κατι με εντυπωσιακες επιδοσεις..Ειναι οτι καλυτερο κυκλοφορει στην αγορα σε android tablet με full υποστηριξη απο την google και (το πιο σημαντικο) οικονομικοτερο απο παρα πολλες υποδιεστερες συσκευες

  • @Ιωάννης 350 euro χαχαχαχαχα αυτοί στο eshop πρέπει να καπνίζουν ληγμένα χόρτα πριν μερικές μέρες ήρθε σε μερικές χώρες της Ευρώπης 199euro το 8gb και 240 το 16 ειπαμε Ελλάδα είμαστε ας κλέβουμε όσο πάει η αγνοία του καταναλωτή............ (100+ ευρώ διαφορά με Ευρώπη και διπλή τιμή σε σχέση με Αμερική)

  • Προσωπικά δεν βρίσκω τον παραμικρό λόγο για overclocking του nexus 7. Tegra 3, 1gb ram, και jelly bean, δεν μπορώ να πω ότι θα "σκαλώσουν" κάπου.

    Πάντως εντυπωσιακό που ο tegra 3 "άντεξε" τόσο o/c. Γενικά πολλές φορές το πόσο oc αντέχει ένας επεξεργαστής, είναι δείγμα του πόσο "ανθεκτικός" είναι σε βάθος χρόνου.

  • Είναι εργαλείο και δεν χρειάζεται OC για να πάει σφαίρα. Στο e-shop αυτή τη στιγμή έχει "ειδική τιμή"299 το 16άρι και όχι 349. Μάλλον είνα τέχνασμα για να πιέσουν τον κόσμο να το πάρει άμεσα με το σκεπτικό οτι θα επιστρέψει στην "κανονική τιμή".

  • Εγω παιδες το εχω στα χερια μου το εργαλιο μιλάμε τρομερο οτι καλυτερο υπαρχη και βλεπω οτι το αποδεικνύει ακράδαντα :D

  • Το eshop έκανε την γνωστή κίνηση να φέρει το tablet με τιμή στα ύψη και σου λέει όποιος τσιμπήσει, τσίμπησε! Χοντρό παραδάκι σε δύσκολους καιρούς! Άκου 350 to 16GB και μετά το "έριξε" στα 300... Σαν ανέκδοτο ακούγεται!

  • το eshop ψωνίζει παρα εισαγωγή.
    Έρχεται σε λίγο καιρό στην Ελλάδα σε συγκλονιστική τιμή, από ότι έμαθα....

  • 200ε ειναι η καλυτερη τιμη που τα το δουμε στην Ελλαδα το ποτε αγνωστο, ακομα δεν εχει παει σε μεγαλυτερες χωρες τις ευρωπης. Εδω και τωρα το παιρνεις απο το eshop 250ε δεν ειναι και τοσο τραγικη η τιμη.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.