iPad 2 με iOS 5 εναντίον Windows 8 tablet prototype [video]

Αυτά είναι! Ο πόλεμος ξεκίνησε πριν ακόμα ετοιμαστεί πλήρως το στράτευμα! Τα παιδιά από το Winrumors βρέθηκαν στο συνέδριο Microsofrt Build όπου παρουσιάστηκαν τα πρώτα πρωτότυπα Windows 8 tablets και μαζί τους “έτυχε” και κράταγαν ένα iPad 2 με την επόμενη έκδοση λειτουργικού iOS 5 beta. Στο βίντεο που ακολουθεί διάρκειας 11 λεπτών προλαβαίνουν και συγκρίνουν σε αρκετά σημεία τα δύο tablets.

Πηγή

Σχόλια

  • Καλημέρα Κώστα και σε όλους σας παιδιά.
    Εχω μία ερώτηση.
    Όταν βγούν τα windows 8 σε tablet θα έχουν την ίδια λειτουργικότητα με αυτα που προορίζονται για desktop και laptop; Αυτό που με ενδιαφέρει βασικά είναι το αν θα μπορώ να χρησιμοποιώ τα προγράμματα που έχω στο laptop πχ να μπορώ να τα δουλέψω και στο tablet.
    Ευχαριστώ.

  • +1 για την ερώτηση του Γιώργου!

    Έρχονται τετραπύρινα tablet και πολλές νέες τεχνολογίες

    Ένα tablet που τρέχει ότι τρέχουν και τα 7 χωρίς ειδικές κομμένες εκδόσεις θα μπορούσε να αντικαταστήσει ακόμα και desktop workstation σε αρκετές περιπτώσεις.

  • H απάντηση είναι ....ΝΑΙ

    Τα Windows 8 θα έχουν την μοναδική ικανότητα να μπορούν να τρέχουν Desktop εφαρμογές (με τους όποιους περιορισμούς του Touch) και παράλληλα τα λεγόμενα Metro Apps, τις ειδικά κατασκευασμένες εφαρμογές HTML5 για touch συσκευές.
    Για αυτό δώσανε από τώρα το Developer Preview στον κόσμο, ώστε μέχρι του χρόνου που θα βγούν στην κυκλοφορία τα 8, να υπάρχει ικανός αριθμός εφαρμογών στο Windows Store.
    Επίσης μεγάλο πλεονέκτημα οτι θα τρέχουν σε όλες τις πλατφόρμες (x86, ARM κλπ κλπ)

    Εγώ μετά από 2 ημέρες δοκιμών σε Notebook, είμαι αρκετά ικανοποιημένος με το ότι βλέπω...
    Οπότε περιμένω με ανυπομονησία την κυκλοφορία του 1ου Windows Tablet (πιθανότατα από την Samsung...)

  • Το ios ειναι ενα μηδενικο μπροστα στο windows8.. Απο την μια εχεις ενα αχρηστο tablet και απο την αλλη εναν κανονικο υπολογιστη..

  • Αν τελικά αποδειχθούν τα windows 8 τόσο αποτελεσματικά μαζι και με τους νέους τετραπύρινους επεξεργαστές που έρχονται όπως αναφέρει και ο φίλος ο Γιάννης πιο πάνω με τέτοια τεχνολογία ποιός μας πιάνει μετά Bye Bye desktop!!!

  • Έβαλα χθες τα Developer Preview. Δεν έχουν ιδιαίτερα προβλήματα, αν και στην αρχή δεν πίστευα ότι θα τη βγάλουν τη μέρα. Είναι σχεδόν εύρχρηστα και με λίγες διαφορές από τα 7. Αν και η τελική έκδοση είναι έτσι νομίζω θα αναθεωρήσω αυτό που σκεφτόμουν, να μείνω για πολύ καιρό μακριά από τα Windows.

  • Το σωστό θα ήταν να βάλουν apple lion os VS win8 σε tablet.
    Από την άλλη η apple κάθε λεπτό που περνάει, μέχρι η Microsoft να φτάσει στα ράφια των καταστημάτων, θα γίνετε πλουσιότερη κατά έτη φωτός.
    Kαι μετά να δούμε και τον τρίτο παίχτη, βλέπε android τι θα κάνει???

  • Τα Win8 απλά τα σπάνε, ότι καλύτερο έχω δει τώρα, τα iPad τα περνάνε άνετα σε επιδόσεις. Είμαι σχεδόν έτοιμος να πάρω ένα ταμπλετ με win8 όταν βγουν.

  • Πιστευα οτι δεν θα το ελεγα ποτε μου αυτο...αλλα ναι...σκεφτομαι να γυρισω σε windows...και αυτο γιατι, και τα WM7 μου αρεσαν πολυ (ωντας χρηστης android) αλλα βρισκω τα win8 πολυ ομορφα και πρακτικα!

  • Ο καθένας μπορεί να λεει ο,τι θέλει... Η γνώμη μου λοιπόν όντας και χρήστης iPad 2 ειναι πως όσον αφορά τις ανερχομενες ταμπλετες προς το παρόν το iOS ειναι μακραν καλύτερο και ευκολότερο...Το windows 8 δε μου λεει κάτι για ταμπλετα, δύσκολο και περίπλοκο... (γνώμη μου)...

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.