iPad 2: Το πιο χρησιμοποιημένο tablet της Apple μέχρι σήμερα

Πρόσφατη έρευνα της εταιρείας αναλυτών Localytics έδειξε ότι το iPad 2 είναι το tablet της Apple που οι χρήστες χρησιμοποιούν περισσότερο, γεγονός που προκαλεί μεγάλη έκπληξη αν σκεφτούμε ότι κυκλοφόρησε το 2011 με τεχνικά χαρακτηριστικά που για τις μέρες μας θεωρούνται απαρχαιωμένα.

Μεγάλο ενδιαφέρον είχε η έρευνα που έλαβε χώρα και έδειξε ότι το μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς των iPad για τον Οκτώβρη, κατέχει το iPad 2 που κυκλοφόρησε το 2011. Το tablet της Apple κυκλοφόρησε το 2011, με ανάλυση οθόνης 1024×768 σε οθόνη 9.7 ιντσών, ήταν πιο ογκώδες, πιο αργό σε ταχύτητα και κορυφαίο στην κατηγορία του 4 χρόνια πριν.

Η έρευνα έγινε βάσει στοιχείων που συλλέχθηκαν από 50 εκατομμύρια iPad, με το iPad 2 να καταλαμβάνει το 20% των ενεργών iPad, με το iPad mini να έρχεται δεύτερο με 18% ενώ το iPad Air τρίτο με 17%. Πολλά τα “γιατί;” και ενώ η λογική λέει πως κάθε τι πιο δυνατό θα αγαπηθεί περισσότερο από τους χρήστες, το iPad 2 δείχνει πως εκεί που τελειώνει η λογική αρχίζει η Apple.

Τα πιο πρόσφατα iPad Air 2 και iPad mini 4 καταλαμβάνουν μόλις το 9% και 0.3% αντίστοιχα, ενώ το πρώτο iPad που κυκλοφόρησε το 2010 κατέχει το 3% του μεριδίου αγοράς, με τα μηνύματα που στέλνονται προς την Apple να είναι πολλαπλά. Μια εξήγηση θα μπορούσε να ήταν το γεγονός ότι τα iPad κατά καιρούς έχουν πωληθεί σε τιμές εκπτώσεων ανά τον πλανήτη, κάνοντάς τα πιο προσιτά στο αγοραστικό κοινό, το οποίο τις περισσότερες φορές ζητάει ένα tablet με μεγάλη διάρκεια μπαταρίας, να κάνει βασικές λειτουργίες που θα έκανε σε ένα φορητό υπολογιστή, χωρίς να είναι δύσκολο να το μεταφέρουν.

Επιπλέον, το γεγονός ότι η αγορά ενός iPad, και οποιουδήποτε άλλου tablet, δε χρειάζεται κάποιο δεσμευτικό συμβόλαιο με πάροχο κινητής τηλεφωνίας, επεκτείνει τη διάρκεια ζωής του, και έτσι οι χρήστες δε μπαίνουν στη διαδικασία πώλησης/ανταλλαγής αφού αυτό που ήδη έχουν στην κατοχή τους, κάνει αυτά που επιθυμούν.

Άξιο αναφοράς είναι επίσης το ότι υπάρχει μειωμένη τάση υιοθέτησης των νέων iPad, σχετικά με τον πρώτο μήνα κυκλοφορίας τους, η οποία συνεχώς μειώνεται από το 2012, και φανερώνει την κρίση στην αγορά των tablets γενικά μιας και πρόσφατα είδαμε ότι υπάρχει πτώση στις παραγγελίες tablet κατά 12.6% το τρίτο τρίμηνο του 2015.

Η αγορά των iPad δεν περνάει και τις καλύτερες μέρες της, με τα τελευταία iPad να έχουν το 0.2% της αγοράς των tablet της Apple που υπάρχουν ενεργά αυτή τη στιγμή και ίσως αυτό δείχνει ότι υπάρχει κορεσμός στην αγορά αλλά και smartphones με πολύ μεγάλες οθόνες τα οποία εύκολα μπορούν να θεωρηθούν σα mini-tablet.

iPad 2: Το πιο χρησιμοποιημένο tablet της Apple μέχρι σήμερα, iPad 2: Το πιο χρησιμοποιημένο tablet της Apple μέχρι σήμερα

iPad 2: Το πιο χρησιμοποιημένο tablet της Apple μέχρι σήμερα, iPad 2: Το πιο χρησιμοποιημένο tablet της Apple μέχρι σήμερα

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΚΚ

Γιατι απλα στην εποχή του iPad 2 δεν υπήρχαν πολλες επιλογες τοσο καλές και πρακτικά πολλοι αγόρασαν τοτε. Οποτε μετα δεν το άλλαξαν αρκετοί, γιατι δν είχαν λογο αφού για Ίντερνετ και διάβασμα κανει την δουλεια του. Και φυσικα όσοι άλλαξαν ή πήραν καινουργιο δεν πέταξαν το παλιο.
Όσο για τα iPad πλεον αν και κάτοχος air θεωρω πως υπαρχουν πολλες επιλογες και σαφώς με φθηνότερο κοστος. Επισης, πλεον στην αγορά κυκλοφορούσαν και πολλοι υβριδικού υπολογιστές και με φθηνό κόστος με Windows και πολλοι αγοράζουν αυτα για πιο πρακτικούς λογους.

Βαγγέλης

Πούλησε πολύ γιατί ηταν κορυφαίο τοτε αλλα και σημερα είναι καλο για απλη χρήση και είναι και αναβαθμισμένο γιαυτό δεν το αλλάζουν εύκολα όσοι το πήραν.Αν και σημερα το air 2 ειναι οτι κσλυτερο σε απόδοση και διάρκεια μπαταρίας με τα μισα χρήματα που κοστίζει βρισκει κανείς πλέον tablet με ιδια μπαταρία ,1080p οθόνη και με καλες επιδόσεις εκτός του οτι τη θέση των tablets σήμερα εχουν παρει και τα phablets.

Αλέξης

Και εγώ αν και έχω το air, κρατάω ακόμα το mini το οποίο χρησιμοποιώ από τότε που το αγόρασα για διάβασμα βιβλίων και μόνο και θα το κρατήσω μέχρι να πάει να βρει τον Jobs. Δεν πρόκειται να δώσω χρήματα για να πάρω το 4 για την ίδια χρήση. Όσο για το air, το χρησιμοποιώ για δουλειά όπου δεν μπορώ να πάρω το laptop και αυτό θα πεθάνει στα χέρια μου όταν έρθει η ώρα του. Τότε θα πάω για το ipad που θα κυκλοφορεί τότε. Παρακολουθώ την αγορα, προσπαθώ να πιάσω στα χέρια μου ότι κυκλοφορεί αλλά, μέχρι στιγμής, δεν έχω δει κάτι που να με κάνει να μπω στα έξοδα χωρίς λόγο. Θεωρώ ότι οι περισσότεροι (ειδικά στις μέρες μας) δεν ξοδεύουν χρήματα για να αλλάξουν κάτι που έχουν και κάνει τη δουλειά του μια χαρά και από ότι βλέπω από το mini το δικό μου και τα iPad 2 φίλων (το ίδιο μηχάνημα είναι στην ουσία), μιά χαρά δουλειά κάνουν, ειδικά όταν είσαι σε μία ηλικία που δεν έχεις χρόνο και όρεξη για περιπλοκα παιχνίδια και όταν, πλέον, δεν σε αφορούν τα στατιστικά και οι προδιαγραφές.

Bloodmaster

Οντως το 2011 λιγα ταμπλετ κυκλοφοτουσαν στην αγορά. Δεν ειχες και πολλες επιλογές

Νίκος

Επίσης, μήπως το ότι οι εταιρείες έχουν μπει σε μια τρελή κούρσα παραγωγής, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι καταναλωτές πρέπει να πάνε σαν πρόβατα και να δίνουν κάθε χρόνο 500 ευρώ και τον ανήφορο για να κάνουν τις ίδιες βασικές λειτουργίες σε συσκευές που απλά ζυγίζουν κάποια mg λιγότερο, και έχουν λίγο καλύτερα specs; Προσωπικά χρησιμοποιώ καθημερινά το ipad 2 για τη δουλειά μου σε εταιρία πληροφορικής, και σκοπεύω να το κρατήσω όσο αντέξει. Το μόνο που θα έκανα διαφορετικά, θα ήταν να μείνω στο ios 6, αντί να πέσω στην παγίδα και να υποβαθμίζω το tablet με κάθε ios “upgrade”…

Agnostos13

Το tablet ειναι ενα εργαλειο ψυχαγωγιας-γρηγορης εργασιας!
Ακομα και το iPad 1 να εχεις σου κανει τη δουλεια (σε μεγαλο βαθμο). Δεν χρειαζεται να το αλλαζεις καθε χρονο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.