iPad mini ή Nexus 7; [poll]

Νωρίτερα σήμερα ανακοινώθηκε το iPad mini με οθόνη 7.9 ίντσες LCD IPS ανάλυσης 1024×768 pixels, διπύρηνο επεξεργαστή A5, κάμερα 5 Megapixel, αλουμινένιο σασί και πάχος 7.2 χλστ. Το iPad mini τρέχει την έκδοση του λειτουργικού συστήματος iOS 6 και η πιο οικονομική έκδοση με 16GB και Wi-Fi only κοστίζει 329$. Το Android tablet Nexus 7 16GB Wi-Fi με οθόνη 7 ιντσών, τετραπύρηνο επεξεργαστή και τιμή 249$ το γνωρίζετε, ποιο από τα δύο επιλέγετε και γιατί;

Επεξεργάστηκε την 23 Οκτωβρίου 2012 22:33

Σχόλια

  • Παιδιά κάτι πολύ σημαντικό που είπε ο αχώνευτος Tim Cook είναι ότι οι εφαρμογές στα Android έχουν φτιαχτεί για SMARTPHONE και όχι για Tablet ... είναι πολλές φορές που ανοίγω εφαρμογές σε Android tablet και πιο συγκεκριμένα Samsung Galaxy tab 2 10.1 και η εφαρμογή όπως PATH INSTAGRAM και πολλές άλλες μου τις βγάζει σαν να κρατάω ένα τεράστιο τηλέφωνο και ασε που τα γραφικά είναι ΕΣΧΟΣ !!! Μονό εάν το Google Play αποκτήσει κατηγορία που να λέγετε ΄΄ Apps for Android Tablet'' με εφαρμογές που να είναι αποκλειστικά φτιαγμένες για Android ταμπλέτες οι ταμπλέτες Android θα είναι πολύ πιο ωραίες και πιο σωστές ... Και για αυτόν τον λόγο ψηφίζω iPad και iPad mini !!! Εαν με ρωτήσετε τι κινητό έχω ... Εννοείτε Galaxy S3 και είναι κορυφή για μένα ΚΟΡΥΦΉ

  • Αν και θεωρούσα ακριβο το iPad Mini τελικά και το nexus δεν το λες και τσάμπα με μικροτερη οθονη και χειρότερα υλικά κατασεκυής...
    Πάντως δεν θα αγόραζα κανένα από τα 2 μιας και δεν είμαι φαν των ταμπλετ

  • Σαν το φτωχό συγγενή φαίνεται το Nexus 7. Κακάσχημο, πλαστικό και με τόση δα οθονίτσα σε σχέση με τις διαστάσεις του. Και μετά οι κακοπροαίρετοι ψάχνουν γιατί πουλάει η Apple!

  • iPad mini για το φοβερό λειτουργικό, καλύτερες κάμερες και φοβερή ανάλυση οθόνη για να μην μιλήσω για ποιότητα υλικών.Στα tablets το android είναι πολύ απλά χάλια για τον λόγο που λέει ο φίλος πιο πάνω.Έχω και iPad και android tablet και το έχω δει και στην πράξη.

  • Nexus 7 μόνο και μόνο για το λειτουργικό! Το έχω παραγγείλει και το περιμένω πως και πως.

  • ειναι πολύ μικρή η διαφορα στα λεφτά ....χαλαρά πας για ipad mini.τους την είχε στημένη η apple παιδιά

  • @Ante_geia Εχεις πολύ δίκιο φίλε !!! Τα Android ειναι μόνο για smartphone σε ταμπλετες δεν πολύ λένε ... Ολα μεγαλώνουν και χαλάει η ποιότητα στα γραφικά !!!

  • Σταύρος Παπαγεωργόπουλος επειδη ως γνωστον θα παρει καποιος ταμπλετα για να τραβαει βιντεο...

    στα του θεματος χαλαρα και Nexus 7 γιατι πολυ απλα ειναι 7 ιντσες με HD αναλυση και οι εφαρμογες αν και οπως λεει ο φιλος παραπανω ειναι φτιαγμενες για κινητο στης 7 ιντσες σε εμενα τουλαχιστον δεν παρουσιαζουν κανενα μειονεκτημα...

    το οτι φοραει tegra3 το αφηνω στην ακρη :)

  • @Ante_geia Εχεις πολύ δίκιο φίλε !!! Τα Android ειναι μόνο για smartphone σε ταμπλετες δεν πολύ λένε … Ολα μεγαλώνουν και χαλάει η ποιότητα στα γραφικά !!!

  • Nexus 7 γιατί

    Nexus - 1280x800 pixels 216 ppi
    Mini - 1024x768 pixels 163ppi

    Nexus - 4-core
    Mini - 2-core

    Nexus - $249
    Mini - $329

    Θέλει πολύ σκέψη;

  • Φυσικά Nexus 7. Ο τετραπυρινος tegra 3 δεν μασαει μια, η τιμη του ειναι καλυτερη, η αναλυση της οθονης καλύτερη, εχει usb (helloooo) & το jelly bean σταθερότατο και πολύ γρήγορο. Απεξάρτηση επιτέλους απο itunes ευκολία σε οτι κάνεις.
    Χρηστης iphone είμαι αλλά για μενα η apple τελείωσε καθως τα προϊόντα της ειναι υπερεκτιμημενα. Το android εχει ωριμάσει πια και δεν υπαρχει λογος για κερατιατικα στην apple. Με λίγα λογια ξεστραβωθηκα. Και φυσικα το επομενο κινητό μου θα ειναι Android.

  • @thorgoth Σύμφωνοι αλά άμα έχεις ταμπλέτα δεκάρα ?... εκεί τι κανείς ?

    Δεν λέω πως οι ταμπλέτες Andoird δεν είναι καλές λέω ότι αδικούνται από τις εφαρμογές οι οποίες εφαρμογές δεν είναι φτιαγμένες για 10'' !!!

  • Το iPad Mini πιστεύω είναι καλύτερο για τους πιο χρήστες ενός tablet , αλλά και για ένα(απαλό)gaming καλό θα είναι! Επίσης όσοι θέλουν πίσω κάμερα στο tablet παίρνουν iPad Mini!
    Όσοι θέλουν καλό gaming , full android experience και γενικά ένα tablet περισσότερο για το σπίτι(όχι 3g) παίρνουν το Nexus 7!
    Εγώ δεν θέλω tablet , αλλά αν έπαιρνα θα ήταν το νέο 10ρι που ετοιμάζει η Google με την καλή ανάλυση οθόνης κλπ!
    Ναι ξέρω πως όλοι έχουν μια Android συσκευή την οποία κάνουν ασύρματο rooter , αλλά πολύ μπέρδεμα ρε φίλε..
    Υ.Γ. Sony Fanboy είμαι μην πέσετε να με φάτε!

  • Matrox το usb του nexus δε δεχεται usb sticks οποτε τι το αναφερεις ως πλεονεκτημα?τωρα οποιος εχει τα περισσοτερα χρηματα παει για mii κατα τη γνωμη μου λογω μεγαλυτερης οθονης,design, native εφαρμογων στην αναλυση της οθονης,και υλικων κατασκευης

  • ipad mini φυσικά ερώτηση κ'αυτή ? Για όλους τους παραπάνω λόγους, μην τους ξαναγράφω.

  • Στις στρογγυλες γωνιες λεμε ναι,
    στο design λεμε ναι,
    στις ακριβες τιμες λεμε ναι,
    στο itunes λεμε ναιιιιιιι!!!

    ΟΧΙ λεμε στο GPS,
    OXI και στο NFC
    OXI λεμε στον Α6/ quad core
    ΟΧΙ στο bluetooth sharing

    Ατυχεις οι στιχοι για το τραγουδι του γνωστου τραγουδιου του Λουκιανου Κηλαηδόνη αλλα συνοψιζει την παρουσιαση του mini...

  • iPad mini φυσικα.
    Μπορει να ειναι δυπηρυνο αλλα λογω του οτι το iOS ειναι παναλαφρο στην ουσια δεν υπαρχει καμια διαφορα απο το τετραπηρυνο.
    Ανωτεροτητα λογισμικου.
    ποιοτητα κατασκευης

  • @argyris από την ώρα που είσαι ΟΠΑΔΟΣ ενός προϊόντος είσαι αυτόματα και πρόβατο,το πόσα και που θα τα δώσεις είναι το λιγότερο!
    Αν σου περισσεύουν γίνεσαι iSheep αν δεν σου περισσεύουν γίνεσαι G-Sheep η ουσία και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο!
    Και οι τρεις πόλοι MS - Google - Apple έχουν εξαιρετικές επιχειρηματικές σχέσεις μεταξύ τους! Κάτσε εσύ να νιώθεις επαναστάτης και να προσβάλλεις κόσμο!

  • Εγω παλι λεω το Ipad mini
    1ον λογο οθονης (ποιοτητας)
    και 2ον λογο λογισμικου διοτι μπορει το Nexus να προσφερει καλυτερο τεχνικα χαρακτηριστικα..αλλα εξετειας του λογισμικου του (android) θα ειναι πιο αργο με crashαρισματα και γενικοτερα θα ειναι κατωτερο απο το ipad mini :)

  • ρε παιδια και μονο που εχει ios φτανει,και με 2 πυρηνες πεταει.Τι να το κανεις το 4πυρηνο?
    και επισης το nexus 7 εχει στην ελλαδα 300 ευρω, αν το ipad εχει 350 η διαφορα ειναι ελαχιστη.βλεπω να επικρατησει μονοπωλειο απο apple στα tablet και δικαια θα ελεγα.

  • Κρινοντας απο εμενα πολλοι ψηφισαμε android ή ios, χωρις καν να κοιταξουμε τα χαρακτηριστικα...

  • από χαρακτηριστικά το Nexus 7 είναι καλύτερο αλλά ζούμε στην Ελλάδα που σημαίνει ότι:
    no music store
    no book store
    no movie store
    no app for tablets για τα android και επειδή και τα 250 euro του Nexus λεφτά είναι θα προτιμήσω το λίγο παραπάνω για ένα καλύτερο οικοσύστημα. Άσε που και το serfing είναι καλύτερο σε iOS συσκευές!

  • Ρε παιδιά, πόσο άσχημα είναι το ΝΕΞΟΥΣ; Έλεος... Μόνο και μόνο λόγο εμφάνισης σε απωθεί.

    Στο διαταύτα θα έπαιρνα όποιο είναι φθηνότερο...Απλά είναι τα πράγματα. Αν και με τόση διαφορά τιμής θα με έψηνε το αη παντ. Αν φορούσαν πάνω osx και όχι ios...

  • Ανετα το αγοραζω το ipad mini...ηθελα ενα tablet σε αυτες τις ιντσες..Ακομα χρησιμοποιω το ipad 1 k δυσκολα θα το αλλαζα..απλα εχω αγορασει τοσα tablet στις 7ιντσες σε android και δε με ικανοποιουσαν...

  • Οι συγκρίσεις που διαβάζουμε είναι του στυλ:
    Seat Leon Cupra R 2.0 tsi - Lotus Élan 1.6
    Αλλο το ένα και άλλο το άλλο.
    Το καθένα κάνει τη δουλειά του διαφορετικά όμως δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα γιατί άλλη ποιότητα και επιδόσεις έχει το μεν και άλλες το δε.
    Η τιμή μπορεί να κάνει τη διαφορά στην τελική επιλογή, καθώς και οι ανάγκες ή το στυλ που προτιμά ο καθένας και πιθανόν η συμβατότητα με τα υπόλοιπα γκατζετ ή υπολογιστές που διαθέτει. Γιατί μη μου πείτε πως θα μετρήσει κανείς απο σας ppi ή δευτερόλεπτα που θα κάνει για να ανοίξει τα mail του;
    Είναι γεγονός πάντως πως τα διάφορα site τεχνολογίας που επισκεπτόμαστε δεν παιδεύουν τους αναγνώστες με γνώσεις ρεαλιστικές παρά διατηρούν και ενισχύουν έχθρες κάνοντας μας να μαλωνουμε σαν τα κοκορια για το ποιος τη έχει μεγαλύτερη.
    Έλεος πια. Δε μας φτάνουν τα όσα τραβάμε, να βριζόμαστε και για τα γκατζετ χωρίς λόγο;

  • Αυτα τα poll Apple vs The world πολυ μου αρεσουν γιατι βλεπουν οι μηλαδες τα ποσοστα και τρελαινονται. Μουαχαχαχαχαχα

  • Ρε παιδια κοιταω παντα οτι γραφει ο καθενας...μερικοι απλα ειστε κομπλεξικοι να το ξερετε....αμα δε σας αρεσει μια συσκευη το λετε κ το σχολιαζουμε..οχι να λεει ο ενας οι μηλαδες,isheep,προβατα κ τις λοιπες @@ριες...δηλαδη εσυ που πηρες το πρωτο γαλαξια κ μετα το δευτερο κ το τριτο..τι εισαι;αλλοι γουσταρουν ΙOS & αλλοι android...ο καθενας εχει το λογο τ..σταματηστε να υποβιβαζετε καποιον που διαλεξε κατι διαφορετικο απο το λογισμικο που χρησιμοποιειτε..Οι πιο πολλοι για μοστρα τα εχετε...αντε ηρεμειστε λιγο..

  • Παιδιά εσείς που μίλατε για εφαρμογές το ξέρετε ότι οι 9 στις 10 εφαρμογές στο App Store είναι επι πληρωμή; Ακόμη και το angry birds που στο play stores είναι δωρεάν στο app πρέπει να το πληρώσεις...

  • Αν το ipad mini είχε retina οθόνη και τον επεξεργαστή του τελευταίου ipad αντί για αυτού πριν από δύο γενιές, τότε θα ήταν χαλαρά η καλύτερη επιλογή. Με τα δεδομένα που έχουμε όμως, το Nexus 7 είναι κυρίαρχος!

  • (ΘΕΜΑ:ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ) ...δεν παραδεχεστε ενα πραγμα που διαβαζω σε απειρα threads απο εσας τους ιδιους.... καλα τουμπανο το κινητο-ταμπλετ.. αλλα δε βλεπω να βγαζει την μερα λογω μπαταριας.... ε σε αυτο το θεμα αυτος ο λησταρχος που εχει σημα το μηλο σε ολες του τις συσκευες εχει μονιμως την αυτονομια που αναφερει!! αυτο που ποναει ολες τις συσκευες στο οικοσυστημα του android η apple(sheep leader τελοςπαντων) δε το εχει...

    και το σημαντικοτερο απο ολα που ολοι μας το ξεχναμε....αυτο το μαυρο χαλι που επικρατει στα προιοντα της apple και τοσο πολυ την μισουμε(τιμες) ειναι λογω της ελλαδας και της εκμεταλλευσης που κανουν ολοι τους λογω της ψωναρας που εχει ο ελληναρας και μονο ο ελληναρας! στην αμερικη ολες οι τιμες των προιοντων της apple ειναι ακρως δελεαστικες ....που δεν χρειαζεται να εισαι ηλιθιος-προβατο για να σκεφτεις τι θα τσιμπησεις....στο κατω κατω αξιζει να δινεις 100δολλαρια παραπανω για κατι τοσο ποιοτικο κατασκευαστικα και σταθερο....

    Αν ημουν αμερικανος θα ημουν φουλ apple....αλλα επειδη ειμαι ελληνας ''κλεφτης'' μελετω τις αγορες μου ασχετως της εταιριας...για αυτο και εχω απο ολα τα καλα....android/ipad/PC και ολα με εξυπηρετουν μια χαρα και μου κανουν την δουλεια μου πιο ευκολη! και μαλιστα το ipad σε συνεργασια με τα PC μου εχουν ανεβασει την παραγωγικοτητα της δουλειας μου αρκετα!

  • Υπάρχει κατηγορία για ταμπλέτες στο Google play...όσο καλές και να είναι οι εφαρμογές στο itunes, τις πληρώνεις...και δεν βλέπω και τόση μεγάλη ποικιλία τώρα τελευταία που μπαίνω με της γυναίκας το iphone 4....

  • Nexus φυσικά λόγο:

    1) Ανώτερο λειτουργικό
    2) Καλύτερη ανάλυση
    3) Ισχυρότερος επεξεργαστής
    4) Native υπηρεσίες google
    5) Polycarbonate πλαστικό που το κάνει ανθεκτικό στις πτώσεις και στις γρατζουνιές (βλέπε μπογιά που ξεφτίζει και βαθουλώματα σε αλουμίνιο του iphone 5 )
    6) Κάμερα χωρίς purple flare
    7) USB (με root δέχεται και στικάκια ή εξωτερικούς σκληρούς)
    8) Πολλές δωρεάν εφαρμογές στο google play
    9) Παντα up to date με το τελευταίο android
    10) Καλύτερη τιμή

  • @aaatoel o κυρίαρχος φαίνεται στις πωλήσεις λεβεντιά
    @EliasKir όλοι μαζί πουλάνε όσο το μήλο,ποιος σοβαρός άνθρωπος θα χαλαστει με τα polls?

  • Μου αρέσουν περισσότερα τα σχόλια: ¨Φυσικά ipad mini, το android tablet δέν έχει καλές εφαρμογές κλπ κλπ, και χρησιμοποιώ Galaxy SIII σαν τηλέφωνο γιατί είναι κορυφή."

    Ναι δηλαδή τα πάντα στο SIII είναι άψογα με ανάλυση 1280x720 ενώ στην πολύ μεγαλύτερη ανάλυση του Nexus 7 στα 1280x800 δείχνουν χάλια....

    ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ!

  • Ημουν οπαδος nexus KAI EIMAI
    ΑΛΛΑ δε μπορω να μη παραδεκτω οτι εμφανισιακα μοιαζει με συσκευη προηγουμενης δεκαετιας σε σχεση με το ipad mini

    Αυτη η αηδια με τα πληκτρα να πιανουν μερος της ηδη μικρης οθονης αρχιζει και μου φαινεται πολυ λαθος!

  • Παντως αν δειτε τη συγκριση των δυο στην παρουσιαση κατα την πλοηγηση στο internet στο ipad σε landscape mode εχεις 67% μεγαλυτερη οθονη με τισ λιγοτερεσ ιντσεσ του nexus και τα κουμπια στην οθονη!!!!τεραστια διαφορα αν σκεφτεις οτι παιζουν στην ιδια κατηγορια.μονη μου ενσταση ειναι οτι περιμενα να κυκλοφορησει λιγο κατω απο το ψυχολογικο οριο των 300 ευρω η τουλαχιστον με μεγαλυτερη αναλυση οθονης.σε αυτη την τιμη γιατι να μην παρει καποιος το 2;

  • οταν τα βαλεις διπλα διπλα καταρρεουν ολες οι συγκρισεις.το nexus μοιαζει με τον φτωχο συγγενη.απλα ειναι λιγο πιο ακριβο αποτι θα επρεπε γιατι αυτη η κατηγορια εχει για ατου της την τιμη.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.