Tablets

iPad: Ο Tim Cook υπόσχεται “συναρπαστικά πράγματα”

Η Apple ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του προηγούμενου τριμήνου, κάνοντας νέο ρεκόρ με τις πωλήσεις του iPhone. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με το iPad, το οποίο σημείωσε πτώση. Πούλησε 13 εκατ. κομμάτια σε σύγκριση με τα 16.12 εκατ. την ίδια περίοδο της προηγούμενης χρονιάς.

Η Apple επεσήμανε ότι η πτώση στην Κίνα ήταν μεγαλύτερη από την περασμένη χρονιά ενώ είναι γνωστό ότι η αγορά των tablets δεν είναι στα καλύτερά της. Η Samsung είχε επίσης πτώση από 9 εκατ. αποστολές στο τέταρτο τρίμηνο του 2015, σε 8.1 εκατ. το 2016. Μιας και οι οθόνες σε smartphones μεγαλώνουν, δεν υπάρχει πλέον μεγάλη ανάγκη για tablets. Πολλοί κατασκευαστές έχουν περιορίσει την κυκλοφορία νέων tablets.

Τι σκοπεύει να κάνει η Apple; Παρά τις όχι και τόσο καλές πωλήσεις, ο Tim Cook δείχνει πως η εταιρεία του είναι αφοσιωμένη στον συγκεκριμένο τομέα. Ο ίδιος δηλώνει πως έρχονται συναρπαστικά πράγματα στο iPad και ότι είναι αρκετά αισιόδοξος. Αναφέρει ότι η ικανοποίηση πελατών είναι στα ύψη, με το 99% των κατόχων του iPad Pro να είναι ικανοποιημένοι:

“We’ve got some exciting things coming on iPad and I’m optimistic about where things are headed. Customer satisfaction is through the roof. iPad Pro at 99%. So I see a lot of good things and hope for better results”.

Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι έχει στα σκαριά ο Cook, αλλά οι πληροφορίες έχουν κάνει λόγο για 3 νέα iPad τον Μάρτιο του 2017. Θα έρθουν 2 ανανεωμένα iPad 9.7 και 12.9 ιντσών, καθώς και ένα καινούργιο με οθόνη 10.5 ιντσών.

Πηγή

Σχόλια

  • Θα το έβρισκα πολύ χρήσιμο να βάλουν προφίλ χρήστη βασισμένο στο αποτύπωμα του κάθε χρήστη.
    Π.χ να βάζω το δικό μου και να ανοίγει το προφίλ μου με τις εφαρμογές να είναι έτοιμες στους δικούς μου λογαριασμούς...(Instagram,Gmail, YouTube...)
    Και όταν αντίστοιχα βάζει το αποτύπωμα του κάποιος που έχει επίσης πρόσβαση στην συσκευή να ανοίγει η συσκευή με τα δικά του προφίλ...
    Νομίζω πως είναι πολύ βασική αυτή η προσθήκη σε δυνατότητες του software

  • Πάλι εσείς κύριε @James? Για πόσο ακόμη θα αρνείστε την χαώδης υπεροχή του IOS?
    Ο ΚΥΡΙΟΣ Κούκ το έχει πει ξεκάθαρα! PC replacement , και όχι μόνο. Το υπέρτατο επαγγελματικό μηχάνημα που μαγεύει τα πλήθη των ακόλουθων!! Μπείτε και εσείς στο club των φωστήρων/φωτισμένων επιτέλους!!
    Apple rules, haters gona hate!!!!

  • @Γιώργο
    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ..
    Το επόμενο βήμα θα πρέπει να ειναι αυτό . Και σε I pad κ σε Mac OS .Να υποστηρίζει τουλάχιστον δυο Apple ID κ να μην χρειάζεται να κανεις login -out .

  • @ΑΝΔΡΕΑΣ κι εμένα μου αρέσει η APPLE αλλά μην ξεχνάς ότι τα pc τα ξεκίνησαν όλα και τίποτα δεν μπορεί να τα αντικαταστήσει.

  • ΑΝΔΡΕΑΣ@ Δώσε πόνο αγόρι μου!!
    Ξεβράκωσε τους όλους.... που θα μπορούσαν να ειναι και "πελάτες " της ΘΕΑΣ APPLE αλλα για κάποιο λόγο δεν ειναι ..... και ξανά .............
    Υ.Γ Το ποίημα δεν το γράφω ΕΝΝΟΕΙΤΕ !!!

  • @ Ανδρέα "ζεις, εσύ μας οδηγείς".

    Έτσι φίλε μου να μας βλέπουν ( εμάς τους "φωστήρες" ) και να μαθαίνουν. Αφού ο κ. Κουκης το είπε θα δούμε συναρπαστικά πράγματα ( μπορεί και κάνα νέο ringtone ).
    Γατάκια, τώρα κάτι android και full windows σε tablet τα έχουμε για πρωινό.

  • Ευτυχώς που είσαι κ εσύ εδώ @Chris_BMW και σαν τον λεωνίδα υπερασπίζεσαι την θεά apple γιατί δεν τα προλαβαίνω όλα. Διδάσκεις τεχνολογία και είσαι έτοιμος να αναμετρηθείς με τους εχθρούς του φωτεινού μήλου.Συνέχισε δυναμικά!
    Το cuppertino αναγνωρίζει την προσφορά σου και εν ευθέτω χρόνο θα τιμηθεις!
    Apple rules,haters gona hate! !

  • Συμφωνώ με τον Γιώργο είναι πολύ καλό feature αυτό, στο g5 μου έχω τρεις χρήστες ο admin Εγώ έναν limited η γυναίκα μου και έναν για τα παιδιά που τους έχω κάτι παιχνίδια και έτσι δεν μπορούν να μου πειράξουν κάτι προσωπικό.
    Θα ήθελα να το δω και στο 5s και στο iPad, είναι πολύ χρήσιμο.

  • Σίγουρα θα έρθουν συγκλονιστικα πράγματα. Γρήγορη φόρτιση, curved οθόνες,amolad και άλλα νέα χαρακτηριστικά που δεν υπήρχαν... .

  • Ταμπλετ πέραν από Apple τα άλλα είναι μαϊμούδες!! Στα κινητά δε συμφωνώ ως τώρα με το λειτουργικό ειδικά να σε δένει χέρια-πόδια. Αλλά στο ταμπλετ είναι αξεπέραστο!!! Apple one way!!

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.