Η LG θα παράγει τους δικούς της ARM επεξεργαστές

Ένας ακόμη γίγαντας μετά τη Microsoft αποφάσισε να αγοράσει από την ARM τα σχέδια και τη δυνατότητα παραγωγής των Cortex-A9 και Cortex-A15. O λόγος για την κορεάτικη LG, η οποία παρά το γεγονός ότι είχε επιλέξει για τις hi-end συσκευές επεξεργαστές τρίτων κατασκευαστών, άλλαξε στρατόπεδο και αποφάσισε να ξεκινήσει την παραγωγή των δικών της CPUs που θα βασίζονται στις πατέντες της ARM.

, Η LG θα παράγει τους δικούς της ARM επεξεργαστές

Ο ανταγωνισμός στην αγορά των smartphones και tablet είναι τεράστιος και αυτό αναγκάζει ακόμα και εταιρίες κολοσσούς όπως η LG να μπουν στο παιχνίδι με όλες τους τις δυνάμεις ώστε να μπορέσουν να παραμείνουν ανταγωνιστικές. Μέχρι σήμερα η LG είχε επιλέξει τον πολύ δυνατό επεξεργαστή Tegra 2 της NVIDIA για τo κορυφαίo LG Optimus 2X και το LG Optimus Pad και τον OMAP της Texas Instruments για το LG Optimus 3D.

Από δω και στο εξής, ο προσανατολισμός της δημοφιλούς εταιρίας φαίνεται να μεταβάλλεται καθώς ανακοινώθηκε η συμφωνία με την ARM που θα επιτρέπει στην LG την κατασκευή των δικών της system-on-chip (SOC).

Η συμφωνία αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά από την αντίστοιχη μεταξύ των ARM και Microsoft και κινείται στην ίδια κατεύθυνση με την ανταγωνίστρια Samsung. Με την αγορά των σχεδίων των Cortex-A9 και του πολυαναμενόμενου Cortex-A15 η LG αποκτά τον πλήρη έλεγχο των συσκευών της, κάτι που θα της δώσει μερικούς ακόμα πόντους στην προσπάθεια της να ξεπεράσει τους αντιπάλους της.

Ο νέος Cortex-A15 αναμένεται να είναι έτοιμος για παραγωγή στα τέλη του 2012, συνοδευόμενος από την νέα GPU Mali-T604 η οποία υπόσχεται 5 φορές καλύτερες αποδόσεις στον τομέα των γραφικών. Μέχρι τότε θα αρκεστούμε σε κάποιες παραλλαγές του γνωστού μας Cortex-A9, ο οποίος πάντως χρησιμοποιείται και στον NVIDIA Tegra 2.

Συνοψίζοντας τις μέχρι τώρα κινήσεις των εταιριών, βλέπουμε ότι παρά την πρόωρη επικράτηση της NVIDIA με τον Tegra 2, το παιχνίδι αλλάζει μορφή με τις μεγάλες εταιρίες να προτιμούν την κατασκευή των δικών τους custom επεξεργαστών. Με τον πόλεμο να μαίνεται και την Intel να μπαίνει και αυτή στη μάχη από τη νέα χρονιά, μπορούμε να περιμένουμε ακόμα καλύτερες μέρες για τα κινητά μας.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Solon

Ξαφνική κίνηση από την LG που ελπίζω να μην την πάει πίσω σαν εταιρεία. Ο επεξεργαστής δεν είναι οποιοδήποτε τσιπ και δεν είναι εύκολο να πετύχεις έναν καλό επεξεργαστή χωρίς καμιά πείρα. Σας θυμίζω τι έπαθε η Nvidia με τον Tegra1 που πέρασε και δεν ακούμπησε. Ίσως το κάνει για να αναγκάσει την Nvidia να ρίξει τις τιμές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema LG

Πως να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασής σας

Ο συχνός καθαρισμός της τηλεόρασης συμβάλλει στη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας εικόνας και στην αύξηση της διάρκειας ζωής της.

Gear CES LG

H LG παρουσίασε την πρώτη ασύρματη διάφανη τηλεόραση OLED στον κόσμο [CES 2024]

H LG παρουσίασε στη CES 2024 στο Λας Βέγκας την OLED T, την πρώτη ασύρματη διαφανή τηλεόραση OLED, με ανάλυση 4K.

Home Cinema LG

webOS Re:New

Το πρόγραμμα webOS Re:New είναι συμβατό σε παλαιότερα μοντέλα έξυπνων τηλεοράσεων της LG και δίνει σε περισσότερους χρήστες πρόσβαση στην αναβαθμισμένη εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας που προσφέρει η πλατφόρμα.

Cars LG

Η LG αναπτύσσει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Οι καινοτόμες δυνατότητες Infotainment εντός του οχήματος της LG συνδυάζονται με τις τεχνολογίες αιχμής ADAS και AD της Magna στην τελευταία συνεργασία των εταιρειών.