Παρασκευή
31/08/2018

MagicScroll: Το πρώτο tablet με flexible οθόνη που γίνεται ρολό

Eρευνητές του Human Media Lab από πανεπιστήμιο Queen’s University με επικεφαλής τον Dr. Roel Vertegaal παρουσίασαν πρόσφατα το πρώτο tablet σε σχήμα κυλίνδρου με flexible οθόνη που μαζεύει σαν ρολό εμπνευσμένο κυριολεκτικά από τους αρχαίους πάπυρους.

Η πρωτότυπη συσκευή ονομάζεται MagicScroll και βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο ανάπτυξης με αποτέλεσμα ο σχεδιασμός της να είναι μάλλον ογκώδης. Ωστόσο, η ερευνητική ομάδα του Human Media Lab πιστεύει ότι η τωρινή μορφή προσφέρει καλή εργονομία όταν ο χρήστης χρησιμοποιεί τη συσκευή ως τηλέφωνο σε στιλ κυλίνδρου, ενώ σε πλήρη ανάπτυξη μπορεί να αξιοποιήσει τη μεγάλη οθόνη της πτυσσόμενης ταμπλέτας σε άλλες εφαρμογές. Και ίσως με μια περαιτέρω συρρίκνωση σε μικρό βαθμό να μπορεί μελλοντικά το MagicScroll να μεταφερθεί άνετα σε κάποια τσέπη.

Το MagicScroll είναι εξοπλισμένο με δύο περιστρεφόμενους τροχούς, ένα σε κάθε πλευρά, που είναι υπεύθυνοι για το ξεδίπλωμα (roll-out) και το μάζεμα (roll-in) της οθόνης. Το παραπάνω βίντεο μας δείχνει πώς μέσω των δύο περιστρεφόμενων τροχών ο χρήστης μπορεί να σκρολάρει στη λίστα των επαφών της συσκευής, κάτι αντίστοιχο με το επιτραπέζιο σύστημα αρχειοθέτησης Rolodex αλλά σε ψηφιακή μορφή. Όταν ο χρήστης φτάσει στην επιθυμητή επαφή, μπορεί να επεκτείνει την οθόνη και να επιλέξει να προβάλει την πλήρη «καρτέλα» της επαφής με τις λεπτομερείς πληροφορίες επικοινωνίας. Εν συνεχεία να πραγματοποιήσει κλήση μαζεύοντας και πάλι την οθόνη για να κρατήσει το tablet σαν κύλινδρο κοντά στο αυτί του.

Το πρωτότυπο μοντέλο είναι εξοπλισμένο με οθόνη 7,5 ιντσών με ανάλυση 2Κ. Επίσης, διαθέτει κάμερα που χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή για την αναγνώριση των χειρονομιών με τη συσκευή σε κύλινδρο. Οι ερευνητές περιγράφουν αυτή τη μέθοδο εισαγωγής παρόμοια με αυτή του χρησιμοποιεί το Nintendo Wiimote.

Η αλήθεια είναι ότι το MagicScroll αποτελεί ένα πολύ ενδιαφέρον concept, που μας δείχνει που μπορεί να μας οδηγήσουν οι συσκευές με flexible οθόνες στο μέλλον…

MagicScroll

Πηγή

Μάθε για:

Συντάκτης: .

2 Σχόλια

  1. Ο/Η Φωτης λέει:

    Κινητο μιας χρησης κωλοχαρτο θα βγαλουνε ρεεεεεε!!!!!

  2. Ο/Η NikosAr λέει:

    Καλά ο τύπος κάνει λες και κρατά ορολογική βόμβα … αρκετά πρώιμο το πρότζεκτ

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.