Microsoft Surface Pro 3, επίσημα με 12″ οθόνη και στοχεύει να αντικαταστήσει το laptop

H Microsoft μόλις ανακοίνωσε το ολοκαίνουριο Microsoft Surface Pro 3 Windows 8.1 tablet και μας υπόσχεται ότι είναι ικανό να αντικαταστήσει το laptop. Είναι αρκετά βελτιωμένο σε σχέση με το Microsoft Surface Pro 2. Από τις 10.6 ίντσες πήγε στις 12,το aspect ratio είναι 3:2 και η ανάλυση οθόνης είναι 2160 x 1440, 216 ppi.

Το Microsoft Surface Pro 3 είναι 100 γραμμάρια ελαφρύτερο δηλαδή ζυγίζει 800 γραμμάρια και είναι πολύ πιο λεπτό με πάχος μόλις 9.1 χιλιοστά. Έχει Intel επεξεργαστή τέταρτης γενιάς Core i7 πράγμα που το κάνει την πιο λεπτή συσκευή με αυτόν τον επεξεργαστή.

Το Microsoft Surface Pro 3 έχει 5MP εσωτερική και εξωτερική κάμερα, μπορεί να τραβήξει 1080p video στα 30 frames per second ενώ και τα ηχεία αναβαθμίστηκαν και είναι είναι 45% πιό δυνατά.

Όσο για τα αξεσουάρ, το Microsoft Surface Pro 3 συμπεριλαμβάνει Surface Pen, δηλαδή stylus το οποίο όμως η Microsoft αποκαλεί Pen. Φυσικά υπάρχει και το Type Cover που έχει αναβαθμιστεί με καλύτερο trackpad το οποίο είναι 68% μεγαλύτερο από το Type Cover 2 και είναι πιό ακριβές. Δυστυχώς όμως δεν συμπεριλαμβάνεται στα αξεσουάρ αλλά πωλείται ξεχωριστά στα $129.99 ενώ το docking station είναι στα $199.99. Το Kickstand το οποίο αποσπάται είναι αρκετά καλύτερο και μπορεί να τοποθετηθεί σε περισσότερες θέσεις. Πως σας φαίνεται;

Θα αρχίσει να πωλείται από αύριο σε 5 εκδόσεις:

• i3-4GB RAM-64GB – $799
• i5-4GB RAM-128GB – $999
• i5-8GB RAM-256GB – $1299
• i7-8GB RAM-256GB – $1549
• i7-8GB RAM-512GB – $1949

Update: +video

, Microsoft Surface Pro 3, επίσημα με 12″ οθόνη και στοχεύει να αντικαταστήσει το laptop
, Microsoft Surface Pro 3, επίσημα με 12″ οθόνη και στοχεύει να αντικαταστήσει το laptop
, Microsoft Surface Pro 3, επίσημα με 12″ οθόνη και στοχεύει να αντικαταστήσει το laptop
, Microsoft Surface Pro 3, επίσημα με 12″ οθόνη και στοχεύει να αντικαταστήσει το laptop
, Microsoft Surface Pro 3, επίσημα με 12″ οθόνη και στοχεύει να αντικαταστήσει το laptop
, Microsoft Surface Pro 3, επίσημα με 12″ οθόνη και στοχεύει να αντικαταστήσει το laptop, Microsoft Surface Pro 3, επίσημα με 12″ οθόνη και στοχεύει να αντικαταστήσει το laptop
, Microsoft Surface Pro 3, επίσημα με 12″ οθόνη και στοχεύει να αντικαταστήσει το laptop
, Microsoft Surface Pro 3, επίσημα με 12″ οθόνη και στοχεύει να αντικαταστήσει το laptop

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

29 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Μιχαλης

Ακριβούτσικο λίγο αλλά αμα πέσει το πρώτο μοντέλο στα 500-600 θα το πάρω σίγουρα . Ειναι πολύ όμορφο σχεδιαστικά και πολύ καλύτερο απο οποιοδήποτε tablet της αγοράς

Conx

Πανέμορφο ειναι….κριμα που παίζουν αφραγκιες μιας και αυτός είναι πραγματικά αντικαταστάτης του λαπτοπ και το μέγεθος οθόνης/βάρος είναι ιδανικό.

KAFROS

Πολύ δυνατό ως μείξη tablet/laptop, αλλά:
-Πολύ βαρύ για tablet (σχεδόν διπλάσιο βάρος από το iPad)
-πολύ χειρότερη αυτονομία
-προφανώς πληκτρολόγιο κουραστικό για “βαριά” χρήση
-με τα αξεσουάρ πλησιάζει επικίνδυνα τιμές MacBook Air

Δεν νομίζω ότι έχουν μέλλον αυτές οι συσκευές. Οι αγοραστές μέχρι στιγμής έχουν δείξει ότι προτιμούν αγορά tablet για ελαφριά χρήση και αγορά laptop για πιο σοβαρές δουλειές. Ποσά vaio tap πχ έχετε δει να κυκλοφορούν;

nikos

Ιδανικό μέγεθος για κάποιον που χρησιμοποιεί το ταμπλετ για δουλειά!Είναι αρκετά μικρό και ελαφρύ ώστε να χωράει σε μια τσάντα αλλά και αρκετά μεγάλο ώστε μαζί με το αποσπώμενο πληκτρολόγιο να αντικαταστήσει ένα λάπτοπ!Δυστηχώς βέβαια η τιμή του είναι απρόσιτη,όπως και του προκάτοχου του,και δεν μιλάω φυσικά για το πρώτο μοντέλο αλλά για τα 3 τελευταία που είναι άξιοι αντκαταστάτες ενός λάπτοπ σε όλα.

Τομ

Μια χαρα μελλον εχουν οι συσκευες αυτες για μενα. Βεβαια δεν ξερω κατα ποσο αρκουν να στεκουν μονες τους. Σιγουρα καλυτερα ενα δυνατο λαπτοπ η ενα μικρο με μεγαλη αυτομια τυπου ultrabook. Αναλογα τι δουλεια κανει ο καθενας μπορει να βολευτει πιστευω. Εγω ειμαι αρκετα χρονια με λαπτοπ και λεω να δοκιμασω να γυρισω στα dekstop με ενα αρκετα καλο tablet για τα γυρω γυρω και για δουλειες/ψυχαγωγια εκτος σπιτιου. Ολα αυτα την στιγμη που σκεφτομουν να δωσω πολλα λεφτα για ενα δυνατο και φορητο λαπτοπ, τωρα λεω να δωσω τα ιδια για desktop και ipad. Να δοκιμασω και αυτο.

Το σημαντικο ειναι οτι υπαρχουν επιλογες πολλες για καποιον που θελει να οργανωσει την δουλεια και την ψυχαγωγια του με τις ηλεκτρονικες συσκευες.

KAFROS

@Τομ: είπες τις μαγικες λεξεις

“Βεβαια δεν ξερω κατα ποσο αρκουν να στεκουν μονες τους. ”
Έτσι όμως το πλασάρει η Microsoft. Ως την απόλυτη all-in-one συσκευή. Ωστόσο υπάρχουν πολλά πράγματα που ένα tablet τα κάνει καλύτερα από αυτό και αλλά τόσα που ένα laptop επίσης τα κάνει καλύτερα από αυτό.
Ξεκαθαρίζω ότι μου αρέσει, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα αρέσει και στο ευρύ αγοραστικό κοινό.

tasosk

εχω το asus transformer book 100 που ειναι στο ενα τριτο της τιμης αυτων και στεκεται αξιοπρεπεστατα απεναντι σε πολλα laptops

konstantine73

@tasosk το εχω και εγω και μου εχει παρει το μυαλο! το απολυτο vfm

Tom

Για καποια ατομα μπορει γιατι οχι. Για καποια ατομα και ενα Ipad αρκει. Χωρις υπερβολη. Αυτο προσφερει και περισσοτερα απο ενα ipad. Επισης απο αποψη μεγεθους για απλα πραγματα ειναι κομπλε. 1000 thumbs up στην MS για το aspect ratio. Το 16:9 ειναι καλο για ορισμενα πραγματα και δυστυχως εχει επεκταθει παντου χωρις καμια λογικη. Το 3:2 για μικρη οθονη πολυ καλυτερο και το 4:3 της apple.

Anyway τα τελευταια παρενθεση. Για πολλους χρηστες ειναι αρκετο πιστευω καφρε. Αλλοι θελουν τουλαχιστον λαπτοπ και αλλοι οπωσδηποτε πυργο. Ειναι θεμα χρησης και του τι κανει ο καθενας. Εγω με λαπτοπ μια χαρα την παλευω χρονια τωρα αλλα μιας και το φοιτητιλικι τελειωσε λεω να δοκιμασω πυργο. Εχει αλλη χαρη κακα τα ψεματα. Ομως για light δουλεια μια χαρα θα βολευομουν με κατι τετοιο.

Κωνσταντίνος

Ξέρουμε κάποιο τρόπο να το αγοράσουμε και μεις από Ελλάδα μεριά;
Όσο για την συσκευή τι να πω είναι ένα όμορφο θηρίο!

Βασίλειος

Ευκαιρία να ξυπνήσουν εκει και στην Apple και να βγαλουν και ένα ipad pro me mac OS.

Bora

@Βασίλειος Έχασαν 20-25% μέσα σε 2 χρονια στην apple μιλώντας για tablet marketshare, ίσως ξυπνήσουν όταν το ipad έχει ένα 10-15% γιατί το 2013 ούτε 35% δεν είχε. Όχι πως δεν το θεωρώ καλο tablet αλλα δεν προσφέρει τίποτε το απόλυτος καλύτερο εδώ και μερικά χρονια σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό εκτος το υπέροχο οικοσύστημα που φαίνεται δεν έπεισε τον κόσμο που πάει στα πιο φτηνά android tablets.

Bora

@Βασίλειος Έχασαν 20-25% μέσα σε 2 χρονια στην apple μιλώντας για tablet marketshare, ίσως ξυπνήσουν όταν το ipad έχει ένα 10-15% γιατί το 2013 ούτε 35% δεν είχε. Όχι πως δεν το θεωρώ καλο tablet αλλα δεν προσφέρει τίποτε το απόλυτος καλύτερο εδώ και μερικά χρονια σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό εκτος το υπέροχο οικοσύστημα που φαίνεται δεν έπεισε τον κόσμο που πάει στα πιο φτηνά android tablets.

Μιχάλης

Για πρώτη φορά μετά από καιρό και η παρουσίαση με έπεισε και δικαιολόγησε το κόστος και το λόγο που σαν καταναλωτής πρέπει να το προτιμήσω σε σχέση με τον ανταγωνισμό όχι μόνο σαν απλός χρήστης αλλά και σαν επαγγελματίας. Πολύ καλό για τον ανταγωνισμό και ελπίζω όλοι να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση. Μετά από καιρό και σαν marketing και σαν device έκανε καινοτομία. Είμαι πεπεισμένος ότι πολλοί ΙΤ θα προτιμήσουν αυτό το μοντέλο i7-8GB RAM-512GB – $1949 και με το Azure δεν θα έχουν κανένα θέμα να τρέχουν ακόμα και linux.

nikmour

@KAFROS η αυτονομία είναι πάνω από 9 ώρες. Για i5 είναι τέλεια.

ed

Μπορεί να μην έχει χρησιμότητα για μένα αυτό το tablet, αλλά εντυπωσιάστηκα! Είναι έτσι όπως πρέπει να γίνουν όλα τα tablet και μηδενίζει τον ανταγωνισμό. Είναι ελάχιστα τσιμπημένο γιατί αν το καλοσκεφτείτε 300$ ένας i7 (όχι arm) και 500$ ένας 512GB SSD, κατευθείαν φτάσαμε στα 800$ για το μεγάλο μοντέλο με πολύ ευνοϊκή κοστολόγηση. Και τα apps μια χαρά είναι για μένα στο windows store. Για ότι άλλο θες βάζεις κατευθείαν εφαρμογή των windows (που ότι και να λέμε δε συγκρίνεται η ποικιλία και η ποσότητα με καμία άλλη πλατφόρμα). Τα παιχνίδια που έχουν τα andoid και ipad, εδώ δεν έχουν λόγο ύπαρξης (παίζεις Civilization V… τι να συγκρίνουμε…). Αυτονομία έχω ακούσει ότι έχουν πολύ καλή τα windows tablets. Θυμάμαι ένα Vaio που είχα, μπαταρία 3300Μh φορούσε με i5 πρώτης γενιας και κράταγε 2,5 ώρες. Τώρα πρέπει να έχουν βελτιωθεί πολύ περισσότερο.

Alexboom

Επειδή έχω δουλέψει πολύ με το 10άρι, απο αυτονομία τα πήγαινε πολύ καλά…Το μόνο θέμα ήταν η γείωση…ναι ακούγεται παράξενο, αλλά όταν το είχα πάνω σε φορτιστή και ακουμπούσα το καλώδιο…ψιλομούδιαζα…σχεδόν σε όλα τα surface…απο τα καλύτερα σε επιδόσεις θα έβαζα και τα ATIV, ta Dell kai ta vivotab tis Asus, opws kai kapoia Acer. Γενικά to Win8 είναι υπεράνω οποιουδήποτε λειτουργικου και βοηθάει κι αυτό…είναι πραγματικά χαζό να συγκρίνουμε τάμπλετ windows me ipad i android…απο την στιγμή που η Microsoft έχει ενσωματώσει ένα πλήρες ΛΣ τα λόγια είναι περιττά κι οποιαδήποτε καλή συσκευή γίνεται τέλεια…βλ. Asus Vivotab smart…απόδοση/τιμή…ότι καλύτερο υπάρχει..

koulis21

θελουμε hand-on 😛

Panos7GR

Με 12 ίντσες αντικαταστάτης των Netbooks λέγεται (σε μέγεθος-φορητότητα). Σοβαρή δουλειά με laptop 12΄;;
Πάντως μάγκες ὀτι έχω πει για Windows 8 μεχρι στιγμης τα παιρνω πισω! Τα είχα δοκιμάσει σε desktop με ποντίκι και ήταν χάλι μαύρο. Πριν καμμιἀ βδομάδα, όμως, πἠρα laptop με οθόνη αφής και με τα Windows 8.1 (αναγκαστηκά) και πλέον έχω να πω πως τα ερωτεύτηκα!! Σε ένα μεγαλύτερο Surface, λοιπόν, δεν θα έλεγα όχι! Και ότι και να λέμε τα laptop δεν έχουν αντικαταστάτη προς το παρον. Tablet-Laptop, μόνο σε Utrabook φάση. Σκέτο tablet, δύσκολα!

KAFROS

Συγνωμη παιδια, αλλα δεν αγοραζεις τετοιο μηχανημα για να παιζεις Civ V κατα την ταπεινη μου αποψη. Υπαρχουν ισχυροτερα laptop σε αντιστοιχη τιμη η και φτηνοτερα για gamers.
Κανεις νομιζω δεν το συγκρινε με ipad η android tablet ως δυνατοτητες αλλα ως φορητοτητα- αυτονομια (για κρατηστε 800+ γραμμαρια στο χερι και δουλεψτε για πανω απο 5-10 λεπτα).
Επιπροσθετα, το 90% των καθημερινων εργασιων ενος “κανονικου” χρηστη γινονται μια χαρα χωρις την αναγκη (και τα οποια προβληματα/ενοχλησεις) ενος full-blown λειτουργικου συστηματος.
Αρα ως προταση απευθυνεται σε πιο “ψαγμενα”(?) ατομα η καταναλωτες που χρειαζονται απαραιτητως εναν πληρη υπολογιστη με Windows μαζι τους καθημερινα ο οποιος μαλιστα θα χρησιμοποιειται ελαχιστα σε περιβαλλον γραφειου (αλλιως τι νοημα εχει η τοση εμφαση στη φορητοτητα).
Και επιπροσθετα να ειναι διατεθειμενοι οι ανθρωποι αυτοι να αποχωριστουν 1.000+ ευρω για να το αγορασουν ενω προφανως διαθετουν ηδη καποιο φορητο υπολογιστη η/και ταμπλετα (εστω και των 80 ευρω) σε μια γωνια του σπιτιου.
Ξαναλεω οτι μου αρεσει και ειναι σοβαρη προταση αλλα δε βλεπω μελλον. Ισως κανω λαθος.

sokinfragoul

Παιδια οσο τα android εχουν συσκευες απο 60€ μεχρι 900 και τωρα μπαινουν και στα λαπτοπ,και οσο Apple kai Microsoft συνεχιζουν τις ‘αμερικλανιες’ τους σε τιμες,η πιτα θα ειναι android,ολοι θα εχουμε androids και θα συζηταμε για το ποσο καλα αλλα ακριβα ειναι ολα τα υπολοιπα.αυτα αντικειμενικα γιατι ειμαι και wp user

Μιχάλης

Sokinfragoul πλάκα μου κάνεις ; Συγκρίνεις αυτά τα tablet με τα android ; Καμια σχέση . Αυτά έχουν Κανονικά windows που μπορούν να τρέξουν τα πάντα ακόμα και android εφαρμογές μέσα από emulator που υπάρχουν διαθέσιμα . Έχουν πολύ δυνατούς επεξεργαστές 8gb ram ssd που δεν συγκρίνονται μια με τα χαρακτηριστικά των android tablet

Petros

Δεν μπορω να καταλάβω τι εννοείτε οταν λέτε για επαγγελματική χρήση;;;ποιος επαγγελματίας θα πάρει αυτο για να δουλέψει;το πληκτρολόγιο δεν ειναι βολικό άρα κάποιος δημοσιογράφος,συγγραφέας ή οτι άλλο εχει γράψιμο πολυ δεν θα το αγόραζε!καποιος σχεδιαστές;;οχι γιατι ακομα και με iris pro γραφικά δεν κανεις δουλειά!θελεις εξωτερική κάρτα γραφικών!το ιδιο ισχυει και για παραγωγή ήχου,βιντεο και εικόνας!αρα μας μένουν αυτοί που κάνουν παρουσιάσεις!!ναι μπορείς να κανει παρουσιάσει και να τις ετοιμάσει πάνω σε αυτο και;;ολα τα tablet πάνω 400€ μπορούν!δεν εχει κάποια χρησιμότητα!ειναι καλη προσπάθεια αλλα οχι!αν εγω ημουν επαγγελματία και ειχα 2000$ θα επερνα ενα MacBook Pro 13 και ενα tablet πχ iPad min,nexus κ.α.!αν ειχα ακομα πιο μεγαλο φόρτο εργασίας ενα asus g750 (gaming lapton ειναι) και θα έτρεχα οτι ήθελα!!!;το ξερω οτι ειναι φορητό αλλα αυτο δεν το κανει καλο!προχθες πολυ κραζαν την apple για το ipad 12(σε ενα άρθρο που ειχε ανεβεί εδώ)και τωρα εγινε το ιδιο και λέμε τα καλύτερα λόγια!δεν πρέπει να κάνουμε αγία την microsoft γιατι μην ξεχνάτε οτι ειναι η ίδια εταιρία που μας έδωσε τα windows millennium και τα windows vista 😛

AnestisTop

Εμένα πάλι μου άρεσε πολύ… Τρομερή φάση…. +10 στην Microsoft

Κωνσταντίνος

@Petros είσαι αρκετά λάθος! Η συσκευή απευθύνεται σε επαγγελματίες γιατί μπορεί να σηκώσει ακόμα και τα πιο βαριά προγράμματα! Αν δεις video στο utube θα διαπιστώσεις ότι το καλό με όλα τα Surface Pro (1-2-3) έχουν προσαρμοσμένα windows για να δίνουν το 100% τους! Ειδικά με το Surface Pro 3 η Microsoft δούλεψε πολύ πάνω στην ανάλυση και το aspect ratio για να μην υπάρχουν θολούρες (π.χ. chrome σε μεγάλη ανάλυση).
Δεν λέω ότι είναι η ιδανική συσκευή προς θεού, αλλά η αλήθεια είναι ότι επιτέλους βλέπουμε μία συσκευή με ποιότητα κατασκευής αντάξια της apple (εσωτερικά και εξωτερικά) και ίσως και καλύτερα σχεδιαστικά (τελείως υποκειμενικά).
Καινοτομίες υπάρχουν πολλές και αυτοί που θα τις αναγνωρίσουν θα ενδιαφερθούν πραγματικά σε αυτή τη συσκευή.

Panos

Αργά και σταθερά βήματα απο την MICROSOFT…. Πολύ καλή πρόταση..!!!!

Headache

Θα το επελεγα χωρις δευτερη σκεψη απεναντι απο (σχεδον) οποιοδηποτε Windows laptop, αλλα δεν νομιζω οτι μπορει να σταθει διπλα σε ενα macbook air…

tolkien

Εγω μια χαρα παντως θα δωσω στον αδερφο μου το surface 2 που εχω και θα παρω αυτο το μηχανημα. Τωρα αν η τιμη ειναι υψηλη ή οχι εμεις αποφασιζουμε πόσα διαθετουμε.
Surface Pro 3 i5 η επιλογη μου.
Δεν υπηρχε περιπτωση να δωσω πανω κατω τα ιδια λεφτα να παρω macbook pro ή air. Το θεωρω πολυ πιο ωραιο και καινοτομο και κυριως δεν εχει καμμια σχεση με τα tablet , τυπου ipad ή android. Εδω μιλαμε για μηχανημα με Full OS και οχι τις βλακειες που πλασαρει η apple και google.
Δευτερα περιμενω να δω και το low κινητο που κερδισα Lumia 630 black, να επεξεργαστω απο κοντα τα WP8.1 και την Cortana εν δρασει. 🙂

Gavx

Ας ξεκινήσουμε από τα απλά – όποιος θα το πάρει για παιχνίδια μάλλον έχασε! Γιατί μπορεί μεν να τρέχει σχεδόν τα πάντα αλλά με τον χειρισμό ακόμη έχουμε θέμα. Σε ότι αφορά τη συμβατότητα Desktop εφαρμογών νομίζω ότι υπάρχουν φθηνότερες και και εξίσου καλές λύσεις Venue, Encore, Tramsformer κτλ. Τέλος αν αποφάσιζα κάποια στιγμή να πάρω κάποιο μοντέλο θα πήγαινα σε αυτό i5-4GB RAM-128GB – $999 το οποίο θα το ήθελα όμως σε κανονική ισοτιμία ευρώ δολαρίου και όχι – 1000€. ΥΓ. Επιλέγω το συγκεκριμένο μοντέλο γιατί εκτιμώ ότι ούτε τα 8GB RAM ούτε ο Ι7 θα μπορέσουν να αποδώσουν τα μέγιστα με την περιορισμένη επεξεργαστική ισχύ της κάρτας γραφικών!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.