Nokia Silicone, Tablet με Windows 8 RT Blue και οθόνη 1080p [φήμες]

Κατά καιρούς έχουμε διαβάσει, συζητήσει, υποψιαστεί ότι η Nokia ετοιμάζει ή θα ήθελε να ετοιμάσει ένα tablet με λειτουργικό σύστημα Windows 8 RT Blue (light έκδοση των Windows 8 χωρίς υποστήριξη x86 εφαρμογών). Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που έχει στην διάθεσή του το Techblog αυτό ετοιμάζεται να γίνει πράξη με το λανσάρισμα του tablet Silicone (κωδική ονομασία) τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο για οθόνη 10.1 ίντσες Full HD 1920×1080 pixels, τετραπύρηνο επεξεργαστή 2.3GHz, μνήμη RAM 2GB και κάμερα 6 Megapixel με οπτικά μέρη Carl Zeiss. Οι πληροφορίες είναι ανεπιβεβαίωτες και τις διαβάσατε πρώτα εδώ στο Techblog.gr.

Η έκδοση Blue του λειτουργικού συστήματος Windows 8 και Windows RT είναι μια αναμενόμενη αναβάθμιση που ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα.

Η εικόνα που συνοδεύει το άρθρο μας είναι mockup δενσχετίζεται με τις πληροφορίες μας.
Nokia Silicone tablet, Nokia Silicone, Tablet με Windows 8 RT Blue και οθόνη 1080p [φήμες]

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Seba

φενεται ωραιο ομως η τιμη θα μας τρελανη

billD

Seba, έλεος… μας εβγαλες τα ματια

Χρήστος

Πανέμορφο θα είναι και γενικώς πολύ καλό, αλλά όντως πιστεύω κι εγώ ότι από τιμή θα είναι γιούχου.

Κωνσταντίνα Δορλή

Ετούτη είναι μια εξ αυτών των περιπτώσεων όπου εύχομαι να ισχύει η ρήση: όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Πανέμορφο το mockup και η αισθητική της Nokia σε όλη τη σειρά Lumia είναι φανταστική.

makis88

Σπέρνει το mockup αλλά δεν θα έπαιρνα windowsRT. Σε 2-3 χρόνια ίσως αλλά φέτος όχι!

alex

Αν δεν βγαλει full 8ρια απο εμενα ΑΚΥΡΟ.
Τοσο απλα.
Nokia ακουει?!!
Υπαρχουν και αλλου πορτοκαλιες ετσι κι αλλιως.

Γιώργος Κου.

Full 8άρια και τιμές σίγουρα πολύ μα πολύ ψηλά….

Solon

Ποιος θα πάει να ξοδέψει 800 και 900 ευρώ για τα RT τι στιγμή που ήδη υπάρχουν tablets με Win 8 x86; Να πληρώσεις ακόμα και χιλιάρικο για tablet χ86 έχει νόημα αφού και ταμπλέτα είναι και αν το συνδέσεις με μεγαλύτερη οθόνη και ένα πληκτρολόγιο έχεις κανονικό PC με φουλ συμβατότητα σε περιφεριακά και προγράμματα των Windows, αλλά τόσα λεφτά για ένα λειτουργικό με αβέβαιο μέλλον ποιος θα πάει να πετάξει;
Ας ελπίσουμε η Nokia να βγάλει την ταμπλέτα με επεξεργαστή Clover Trail και όχι ARM ώστε να τρέχει τα χ86 και ας παρατήσει τα ήδη αποτυχημένα RT.

Technewz

Για μένα πρέπει να βγει με Windows 8

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Nokia

Nokia: Αλλαγή εμφάνισης μετά από 60 χρόνια – Το νέο λογότυπο

Στον επανασχεδιασμό του λογότυπού της προχώρησε η Nokia, καθώς η φινλανδική εταιρεία κατασκευής εξοπλισμού 5G προσπαθεί να σταματήσει τον κόσμο να τη συνδέει με τα κινητά τηλέφωνα.

Business Nokia

Nokia: Στα 1,15 δισ. ευρώ τα λειτουργικά κέρδη του δ’ τριμήνου του 2022

Με εντυπωσιακό τρόπο κατάφερε να κλείσει το 2022 η Nokia, καθώς ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα λειτουργικά της κέρδη και πλέον οδεύει στο 2023 με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Business 5G Nokia Samsung

Nokia: Νέα συμφωνία με την Samsung για τις πατέντες 5G

H Nokia ανακοίνωσε την υπογραφή νέας συμφωνίας με τη Samsung σχετικά με διπλώματα ευρεσιτεχνίας για τεχνολογίες 5G που έχει αναπτύξει.

Business Nokia

Nokia: Λειτουργικά κέρδη τριμήνου χαμηλότερα από τις προσδοκίες

Λειτουργικά κέρδη τριμήνου χαμηλότερα από τις προσδοκίες της αγοράς, ανακοίνωσε η Nokia, παρά το ότι η φιλανδική εταιρεία κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού συνεχίζει να επωφελείται από την ισχυρή ζήτηση από εταιρείες τηλεφωνίας που αναπτύσσουν τις υπηρεσίες 5G.