Samsung Galaxy tablet, Ξεπέρασαν σε πωλήσεις τα iPad το 2013, σε αγορές κυριαρχίας της Apple

Η Samsung τέθηκε επικεφαλής αναφορικά με το μερίδιο αγοράς των tablet το 2013 σε τρεις περιοχές του πλανήτη στις οποίες η Apple κυριαρχούσε μέχρι πρότινος, παρά τη μεγάλη δημοτικότητα του iPad, δείχνοντας πως η Samsung ισχυροποιείται ακόμα περισσότερο και στην αγορά των tablet.

Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από την Strategy Analytics και δείχνουν πως η Samsung κυριάρχησε στην ανατολική Ευρώπη, στη Λατινική Αμερική και στη Μέση Ανατολή.

Πιο συγκεκριμένα, το μερίδιο αγοράς της Samsung στις προαναφερθείσες περιοχές για το 2013 ήταν στο 25%, 22.8% και 18.3% αντίστοιχα, με την Apple και το iPad να καταλαμβάνει μερίδιο αγοράς με ποσοστό 22.5%, 22.3% και 17.7% αντίστοιχα. Η “νίκη” της Samsung σε αυτές τις περιοχές γίνεται ακόμα σημαντικότερη αν αναλογιστούμε το γεγονός πως η Apple επικρατούσε στην αγορά που η ίδια δημιούργησε από το 2010 με την έλευση του πρώτου iPad.

Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός πως το 2012 η Apple είχε την πλειοψηφία του μεριδίου αγοράς στα tablet για όλες τις περιοχές σε παγκόσμιο επίπεδο, με τους αναλυτές να αποδίδουν την πτώση αυτή στο γεγονός πως ενώ η Apple παρουσιάζει κάθε χρόνο μόνο ένα tablet, οι ανταγωνιστές της και συγκεκριμένα η Samsung προσφέρουν νέα και περισσότερα του ενός tablet κάθε χρόνο, ικανοποιώντας κάθε πιθανό χρήστη.

Όσον αφορά το 2013, το iPad απέκτησε μερίδιο αγοράς στο 32.7% σε παγκόσμια κλίμακα, με τις παραγγελίες να φτάνουν τα 74.2 εκατομμύρια συσκευές, σημειώνοντας μείωση 5.7% σε σχέση με το 2012. Παρά τη μείωση αυτή, η Apple είχε τις περισσότερες παραγγελίες tablet από κάθε άλλη εταιρεία στις περιοχές της Βόρειας Αμερικής, Δυτικής Ευρώπης καθώς και στην Ασία και στις χώρες του Ειρηνικού ωκεανού. Η Samsung αντιθέτως, κατέκτησε το 18.3% του παγκόσμιου μεριδίου αγοράς των tablet το 2013 με τις παραγγελίες να φτάνουν τα 41.7% συσκευές.

Οι προβλέψεις για το τρέχον τρίμηνο, το πρώτο του 2014, αναφέρουν πως η Samsung θα έχει παραγγελίες της τάξης των 14.6 εκατομμυρίων tablet και το μερίδιό της να ανέρχεται στο 23.3% και εαν όντως αποδειχτούν σωστές οι προβλέψεις, η Apple θα χάσει ακόμα περισσότερο μερίδιο αγοράς για το τρίμηνο αυτό και τη Samsung να δυναμώνει ολοένα και περισσότερο και στον τομέα των tablet.

samsung, galaxy, tablets, dominate, ipad, 2013, Samsung Galaxy tablet, Ξεπέρασαν σε πωλήσεις τα iPad το 2013, σε αγορές κυριαρχίας της Apple

Πηγή 1, 2

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξανδρος

Δεν έχω Samsung tablet αλλά της Lg. Πιστεύω πως αυτή η μείωση οφείλετε στο λογισμικό και όχι στην Apple. Αν κοιτάξουν να δώσουν αληθινό multitasking ( να μπορείς να κάνεις και δύο πράγματα ταυτοχρόνως ) και ρίξουν λίγο την τιμή δεν νομίζω να έχει πρόβλημα γιατί ήδη οι πελάτες της προτιμούν για την απλότητα του λογισμικού και την ποιότητα κατασκευής.

Για να μην κατηγορηθώ ως hater δεν έχω πρόβλημα με το λογισμικό ούτε με την Apple ίσα ίσα που λέω ότι είναι ένα απλό και καλό λογισμικό.

Stefanos29

+1 στο φίλο από πάνω

stavros

Ο βασικός λόγος ειναι η τιμή και τίποτα παραπάνω . Οταν η samsung έχει ρίξει στην αγορά αμέτρητα μοντέλα ψευτοταμπλετ των 150 και 200 ευρώ αναμενόμενο ειναι.

VasiliSIII

Εγώ έχω πάρει το Tab 3 8″ με 240 € και πετάει. Δεν έχει να ζηλεψεί τίποτα απο ενα ipad. Αυτός ο είναι ο λόγος. Εχεις με λιγότερα λεφτά Tablet που κάνει τα ίδια και περισσότερα απο αυτο της Apple.

ioannis

Έχω το note 10,1 2014 edition το μηχάνημα πετάει μπράβο στην Samsung

nikos

και το note 10,1 2014 όμως είναι πανάκριβο.

σπυρος

Αν ηταν λίγο Ποο φθηνά όλα τα μοντελα της θα είχε ακόμη την πρωτιά αλλά δεν γίνεται το πιο φθηνό σου ταμπλετ να ειναι κοντά στα 300… σε αυτα τα χρηματα έχεις πολλές επιλογες εξίσου καλές η και καλυτερες…

ΦΩΤΗΣ

H SAMSUNG ξεπερεσε την APPLE στις τριτοκοσμικες περιοχες(ανατολική Ευρώπη, στη Λατινική Αμερική και στη Μέση Ανατολή) Αλλωστε ειναι γνωστο οτι το φθηνο το κρεας το τρωνε οι σκυλοι .

Argiris

Εγω πιστευω οτι τα πραγματα ακολουθουν μια φυσιολογικη πορεια και η οποια θα συνεχιζεται.Η apple πιστευω οτι θα καταληξει σαν την Νοκια.Αν δεν δωσει το λειτουργικο της να γινει σουπα την εβαψε.Του χρονου το ποσοστο της θα ειναι χαμηλοτερο.Δεν ειναι τυχαιο που ξεφορτωθηκαν καποιοι εκατομμυρια μετοχες .

gt

Απλα τα πραγματα αξιζει να δωσειςμεχρι κ 2 κατοσταρικα παραπανω για να παρεις ipad;;;Μαλλον οχι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.

Software Android featured Google

Η Google επιτέλους λανσάρει το Android Find My Device Network

Η Google παρουσίασε το δίκτυο Find My Device για συσκευές που βασίζονται σε Android, φέρνοντας σε αυτές τη λειτουργικότητα του Apple Find My.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.