XO 3.0, To tablet των 100 δολαρίων του Νίκολας Νεγρεπόντε

Το tablet των 100 δολαρίων του Νίκολας Νεγρεπόντε αναμένεται να παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα στην έκθεση CES 2012 στο Λας Βέγκας και θα προορίζεται για τις ανάγκες εκπέδευσης τρίτων χωρών. To tablet με ονομασία XO 3.0 θα έχει οθόνη 8 ιντσών 1024×768 pixels τεχνολογίας PixelQi χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, επεξεργαστή ARM7 1GHz και μνήμη RAM 512MB.

Η μπαταρία του XO 3.0 θα φορτίζει από ένα φωτοβολταϊκό πάνελ αλλά και με μια ενσωματωμένη “μανιβέλα”! Ένα λεπτό γυρίσματος της μανιβέλας θα προσφέρει 10 λεπτά αυτονομία στο tablet!


Το mockup της εικόνας είναι από το πρώτο project για το tablet XO 3.0 και δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν έτσι θα είναι και αυτό που θα παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 30 Απριλίου 2013 12:09

Σχόλια

  • Είδα ένα video πρόσφατα στην ΕΡΤ μου φαίνεται που εξηγούσε 2 πράγματα ο Νεγρεπόντε.

    Τα δύο σημαντικότερα προβλήματα που έχουνε είναι με το πλαστικό πολυμερές που θέλουν να χρησιμοποιήσουν που δεν τους έχει γίνει διαθέσιμο σε ποσότητες μεγάλες ( οπότε και δεν μπορούν να βγουν σε large scale).

    Και το δεύτερο θέμα που δεν έχουν ακόμα λύσει είναι το duality της οθόνης. Θέλουν να φτιάξουν ένα monitor που θα είναι και reflective αλλά και back lighted. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορεί να λειτουργήσει εξίσου καλά και στον ήλιο αλλά και μέσα σε ένα δωμάτιο. Το παραπάνω μάλιστα τους είναι άκρος απαραίτητο μιας και ένα παιδί έχει δραστηριότητες και εντός και εκτός σπιτιού και δεν θέλουν το tablet να είναι εμπόδιο.

  • Φίλε Rapid-eraser, παρακολούθησα αυτό το βίντεο στο youtube και αφού το είδα στην περιγραφή έγραφε ότι ανεβάστηκε το 2010. Μπορεί μέχρι τώρα όλα αυτά τα προβλήματα να τα έχουν ήδη λύσει.

  • Εκτός το μοντέλο με την μανιβέλα θα βγεί και κάποιο με μίζα?Γιατί το χειμώνα θα δυσκολοπέρνει με την μανιβέλα....Χαχα.Πέρα απο την πλάλα φαίνεται πολύ ωραίο!!!

  • Ελπίζω να κυκλοφορήσει και απο δω...Οι φωτο είναι κανονικές,γιατί είναι τέλειο!Εκμεταλέυτεται όλο το πλαίσιο η οθόνη :)

  • Η οθόνη PixelQi είναι για τον ήλιο. Ψάξτε το.
    Όσον αφορά την ταμπλέτα, είναι ότι πρέπει για το πορτοφόλι μας.
    Θ μας συμπεριλάβει ο Νεγρεπόντε στις Τρίτες χώρες έτσι που πάμε...

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.