devolo WiFi Repeater+ ac hands-on: Τα βάζει με το αδύναμο WiFi

, devolo WiFi Repeater+ ac hands-on: Τα βάζει με το αδύναμο WiFi

Η devolo με έδρα την Γερμανία δραστηριοποιείται εδώ χρόνια αποκλειστικά με τις τεχνολογίες εκείνες που σκοπό έχουν να κάνουν καλύτερες τις ταχύτητες του ίντερνετ μέσα στο σπίτι μας ή τον επαγγελματικό μας χώρο

Πρόκειται για μια από τις πιο αξιόπιστες εταιρείες εκεί έξω στον συγκεκριμένο τομέα και ειδικά στην κατηγορία powerline adaptors που μεταφέρουν το ίντερνετ μέσα από την υπάρχουσα καλωδίωση ηλεκτρικού ρεύματος του χώρου μας. Μια από τις πιο πρόσφατες υλοποιήσεις στην συγκεκριμένη κατηγορία είναι το devolo Magic 2 WiFi next το οποίο έχουμε παρουσιάσει εδώ στο Techblog.

Σήμερα όμως θα μιλήσουμε για κάτι άλλο, τον παραδοσιακό τρόπο επέκτασης του σήματος WiFi μέσα στο σπίτι, που δεν είναι άλλος από τις συσκευές WiFi repeaters και πιο συγκεκριμένα το WiFi Repeater+ ac της Devolo. Πρόκειται για μια έξυπνη συσκευή που μεταδίδει το σήμα WiFi με την τεχνολογία beam forming για γρήγορο και σταθερό δίκτυο σε όλους τους χώρους. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν οι χρήστες του WiFi μετακινούνται συνεχώς μέσα στο σπίτι με τις συσκευές τους εν ώρα δράσης, για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια μιας βίντεο-κλήσης.

, devolo WiFi Repeater+ ac hands-on: Τα βάζει με το αδύναμο WiFi

Μαζί με το crossband repeating το devolo αξιοποιεί ιδανικά τη χρήση του εύρους ζώνης με αποτέλεσμα όλες οι συσκευές μας να είναι διαρκώς συνδεδεμένες και με την καλύτερη δυνατή ταχύτητα. Με την λειτουργία band steering να λειτουργεί στο background, διασφαλίζεται μια αδιάκοπη σύνδεση μέσα από την αυτόματη εναλλαγή από τη συχνότητα των 2.4 GHz στη συχνότητα των 5 GHz. Το νέο devolo WiFi Repeater+ ac είναι ιδανικό για να καταπολεμήσει το αδύναμο σήμα WiFi σε δωμάτια που βρίσκονται στον ίδιο όροφο. Πρόκειται για μια οικονομική λύση που υπόσχεται βελτιωμένο οικιακό δίκτυο και είναι συμβατό με πρωτόκολλα WiFi b, g, n, ac.

Διαθέτει και δύο θύρες για σύνδεση με καλώδιο Ethernet, που επιτρέπει γρήγορη σύνδεση στο Internet για κονσόλες παιχνιδιών, υπολογιστές ή συσκευές streaming. Ενώ με με την ενσωματωμένη πρίζα, δεν θα χρειαστεί να στερήσετε το ρεύμα από καμία συσκευή. Χάρη στην λειτουργία WPS είναι πολύ εύκολο να ρυθμίσετε το WiFi Repeater+ ac. Απλά το τοποθετείτε σε μια πρίζα και με το πάτημα ενός κουμπιού λαμβάνει κατευθείαν τις ρυθμίσεις του δικτύου από το συμβατό με WPS router σας.

, devolo WiFi Repeater+ ac hands-on: Τα βάζει με το αδύναμο WiFi

Αν χρειάζεστε βοήθεια με την εγκατάσταση, μπορείτε να συμβουλευτείτε τη δωρεάν εφαρμογή devolo Home Network app, διαθέσιμη τόσο για Android όσο και για iOS συσκευές.

Η τεχνολογία MU-MIMO επιτρέπει στο νέο devolo Repeater+ ac να επικοινωνεί ταυτόχρονα με αρκετές συσκευές. Αυτό μεταφράζεται σε γρήγορη και σταθερή, μα πάνω από όλα, ασφαλής σύνδεση στο Internet για όλους. Επιπλέον, οι συνδέσεις προστατεύονται από τα πιο πρόσφατα πρωτόκολλα ασφάλειας WPA 2 και WPA 3.

Το devolo WiFi Repeater+ ac μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια συσκευή επέκτασης WiFi (repeating mode) ή μπορεί να δημιουργήσει ένα νέο, ανεξάρτητο δίκτυο WiFi ως ένα ανεξάρτητο access point (access point mode). Η χρήση του ως ένα access point μπορεί να είναι ιδιαιτέρως σημαντική όταν σε ένα σπίτι υπάρχει ήδη εγκατεστημένη LAN καλωδίωση, όπου εκεί το devolo Repeater+ ac πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για να δώσει κάλυψη WIFi σε αυτό τον χώρο.

, devolo WiFi Repeater+ ac hands-on: Τα βάζει με το αδύναμο WiFi

Το devolo WiFi Repeater+ ac είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα με τιμή 69,90 ευρώ και έρχεται με εγγύηση 3 ετών αλλά και τεχνική υποστήριξη στα ελληνικά με χρέωση αστικής κλήσεις από σταθερό τηλέφωνο. Περισσότερες πληροφορίες για το πώς μπορείτε να έχετε ένα τέλειο οικιακό δίκτυο, επισκεφθείτε το www.devolo.gr

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Reviews featured Hands-on Realme

Realme C67 review: Με Κατοστάρα και Snapdragon

Το realme C67 είναι το πρώτο smartphone που διαθέτει τη μεγαλύτερη camera ανάλυσης 108MP αισθητήρα και zoom camera 3x στην κατηγορία του. Δείτε το review του Techblog!

Reviews featured Hands-on Redmi Note 13 Pro+

Redmi Note 13 Pro+ 5G review: Αχτύπητο

Ας δούμε αναλυτικά μέσα από ένα review video τα χαρακτηριστικά που καθιστούν το Redmi Note 13 Pro+ 5G ένα “αχτύπητο” smartphone.

Reviews featured Hands-on Samsung

Samsung Galaxy S24 Ultra: Ελληνικό unboxing και hands-on video

Το Samsung Galaxy S24 Ultra φέρνει την φωτογραφική εμπειρία σε νέα επίπεδα με τον καινοτόμο ProVisual Engine. Μάθε τα πάντα μέσα από το video του Techblog.

Reviews Suunto Hands-on

Suunto Race review: Κορυφαίο αθλητικό ρολόι GPS

Το Suunto Race αναδεικνύεται ως ένα από τα κορυφαία αθλητικά ρολόγια GPS σήμερα. Κατασκευασμένο με μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια και μια εντυπωσιακά μεγάλη οθόνη AMOLED 1.43” υψηλής ανάλυσης.