Dolby Vision IQ και Dolby Atmos αναβαθμίζουν τα games στις LG OLED TV

, Dolby Vision IQ και Dolby Atmos αναβαθμίζουν τα games στις LG OLED TV

Θέλεις να παίζεις τα αγαπημένα σου video games σε υψηλή ευκρίνεια και να ζεις την ατμόσφαιρα που δημιουργείται; Θέλεις ο ήχος στα αγαπημένα σου games να ξεχωρίζει και να νιώθεις ότι συμμετέχεις σε μια παραγωγή κινηματογραφικού επιπέδου;

Πάμε να δούμε πως τα Dolby Vision IQ και Dolby Atmos μετατρέπουν την gaming εμπειρία σε κινηματογραφική, με την εικόνα και τον ήχο να ξεχωρίζουν στις νέες τηλεοράσεις LG OLED.

Υπάρχουν σκηνές στα αγαπημένα μας games όπου η φωτεινότητα δε βοηθάει στην εξέλιξη της δράσης, με συνέπεια να μπερδευόμαστε ή ακόμα χειρότερα, να χάνουμε, αφού οι λεπτομέρειες που θα μας βοηθούσαν να κερδίσουμε, δεν γίνονται ορατές.

Αυτό το ζήτημα ενδεχομένως να μην υπήρχε αν παίζαμε τα games σε ένα εντελώς σκοτεινό δωμάτιο, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι πάντα εφικτό. Η λύση σε αυτό το “πρόβλημα” ακούει στο όνομα Dolby Vision IQ και δημιουργήθηκε για να ρυθμίζει αυτόματα τη φωτεινότητα του Dolby Vision υλικού στις νέες τηλεοράσεις LG OLED, σύμφωνα με τη φωτεινότητα του του χώρου όπου βρίσκεται η τηλεόραση και παίζουμε τα αγαπημένα μας games.

Η αυτόματη ρύθμιση της φωτεινότητας επιτυγχάνεται μέσα από δυναμικά metadata που χρησιμοποιεί το Dolby Vision IQ πάντα σε συνεργασία με τους αισθητήρες φωτός που βρίσκονται ενσωματωμένοι στις τηλεοράσεις LG OLED. Με αυτόν τον τρόπο, η εικόνα HDR ρυθμίζεται δυναμικά ανάλογα με το υλικό που απεικονίζεται από το PC ή την κονσόλα.

Με το Dolby Vision IQ οι λεπτομέρειες σε κάθε σκηνή των αγαπημένων μας games διακρίνονται, και έτσι αποκτάμε προβάδισμα από τους υπόλοιπους gamers κατά τη διάρκεια της “μάχης”!

Η εικόνα από το PC ή την κονσόλα μας έχει φωτεινότητα ανάλογα με την ποσότητα του φωτός εντός του χώρου που παίζουμε τα games, και όλα αυτά χωρίς να κάνουμε κάποια ρύθμιση, αφού η LG έχει φροντίσει να γίνεται αυτόματα η συγκεκριμένη λειτουργία στις νέες τηλεοράσεις LG OLED.

Τα video games δεν ξεχωρίζουν μόνο για τα γραφικά αλλά και για τον ήχο, ο οποίος συμβάλλει στο να διαμορφώνει την κατάλληλη κινηματογραφική ατμόσφαιρα με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους gamers. Φανταστείτε τα αγαπημένα σας games γεμάτα δράση με πλούσια γραφικά αλλά και κινηματογραφικό ήχο, χωρίς επιπλέον εξοπλισμό αφού η LG έχει φροντίσει να ενσωματώσει το Dolby Atmos στις νέες τηλεοράσεις LG OLED.

Το Dolby Atmos έρχεται κατευθείαν από τις κινηματογραφικές αίθουσες για να αλλάξει την οπτικοακουστική εμπειρία στα video games καθώς φέρνει την πιο σημαντική αναβάθμιση στον κινηματογραφικό ήχο μετά τον surround-ήχο. Αυτό που πετυχαίνει είναι να αποδίδει τον κάθε ηχητικό εφέ αλλά και φωνή με απόλυτη πιστότητα σε κάθε σκηνή, καθηλώνοντας τους gamers με την επιβλητικότητά του.

Τώρα, μπορούμε να ακούμε όλα τα ηχητικά εφέ από τη δράση που εκτυλίσσεται στις νέες LG OLED, φέρνοντας τα games πιο κοντά στην πραγματικότητα, και ανεβάζοντας τη διασκέδαση στα ύψη.

Οι τηλεοράσεις LG OLED με Dolby Vision IQ και Dolby Atmos, προσφέρουν μια καθηλωτική εμπειρία gaming!

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.